un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un fost jurat Masterchef face reclamă la mici și cârnați

12 Aug 2014  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

După 4 sezoane Masterchef, chef Cătălin Scărlătescu face reclamă la preparate de top, finețuri gastronomice cum numai în cele mai bune bucătării poți vedea: mici, cârnați, kebab.
scarlatescu_integra_mici

Culmea este că Integra împachetează și carne mai bună. Scărlătescu ar fi putut face reclamă la friptură Black Angus, curcan, somon șamd. Poate chiar face, nu refuz posibilitatea, dar eu doar aceste pachete le-am văzut în magazine și parcă nu se adresează fanului emisiunii Masterchef.

Adi Hădean, de exemplu, din viitorul juriu Masterchef, s-a asociat cu cei de la Gurmand, care aduc în România carne de bună calitate (cu carnea lor v-am arătat cum gătesc vită sau miel la grătar/tigaie)

    15 comentarii

  1. pai ba. micii se vand. vita Angus nu prea…

      (Citează)

  2. E o chestiune de volum vânzări și rată de profitabilitate.

    Dacă câștigi 2 lei la un kg de mici “speciali” (promoționali) vânduți, vs. câștigi 10 lei la un kg de somon “special”, dar micii se vând de 30 ori mai bine ca somonul, e irelevant brandul, fițele, așteptările.

    Vrei profit și calci orice în picioare, chiar dacă e un non-sens expresia “mici congelați de calitate”.

      (Citează)

  3. Eu cred ca Scarlatescu a fost ales prin prisma aspectului, probabil a fost singurul bucatar cat de cat celebru cu o alura fina mai de godac asa.

    Cat despre faptul ca a acceptat, ce sa faci asa e viata asta uneori: azi angus maine mici (sau Mc) fiecare are pretul lui, nu? :)))

      (Citează)

  4. Si Nicolai face reclama la salata preambalata “Greek” de la McD., pe care au scumpit-o brusc de la 12 lei la 20 lei…What’s next? Chef Joseph la covrigi umpluti cu magiun?

      (Citează)

    • @Dan: da, dar de la salată la mici și cârnați este o cale lungă, deși eu sunt genul care spune că un cârnat în salată merge foarte bine :P
      Aia cu vedetele a făcut-o McDonald’s în multe țări, nu e ceva special.

      Am fost în Belgia la un local care avea doar burgeri, unul dintre ei gândit de un bucătar cu două stele Michelin. Se poartă asocierile astea, dar nu mă așteptam să le văd și la mici în frigider.

        (Citează)

  5. De fapt, kebab\p tot promova atunci cand recomanda restaurantul turcesc de pe Colentina.

      (Citează)

  6. Parerea mea e ca tipul, arata leit ca un carnat.
    De fapt e un carnat printre oameni.
    Cuisine française in mahala.

      (Citează)

  7. Asta avea o emisiune culinara pe Paprika. Doamne, cea mai oribila emisiune culinara ever. Nu are charisma deloc, ca sa nu mai zic de alura lui. Plus ca facea niste preparate care aratau ca la Mamaia in anii 80. Asa ca asocierea cu micii ii este cea mai natutala.

      (Citează)

  8. De fapt, el spune asa:

    “Este vorba de o linie de produse 100 % din carne, fără niciun adaos vegetal, pregătite după rețete vechi românești, perfecționate de mine de-a lungul anilor. În călătoriile culinare pe care le-am făcut în timp prin țara asta superbă am adunat rețete, cărora le-am adaugat un plus, ceva din stilul meu caracteristic de a găti”, spune chef Scarlatescu.
    Linia de produse care îi poartă semnătura include carne pregătită special pentru mici, cârnați sau sarmale, de exemplu. “Ideea mi-au dat-o românii, oamenii cu care am stat de vorbă. Sătul să mai mănânc lucruri nesănătoase, am decis să revin la tradiția noastră culinară și să le ofer consumatorilor o linie de produse autentice, dar imbunătățite de lunga mea experiență de bucătar. Nu e nimic fusion aici, e vorba pur și simplu de mâncare românească, de preparate din carne de cea mai bună calitate, de rețete pe care le-am perfecționat personal în timp“, mai spune cheful de la “Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor“.

    http://jurnalul.ro/timp-liber/monden/chef-catalin-scarlatescu-i-a-lansat-propria-linie-de-produse-din-carne-673870.html

      (Citează)

  9. La mici e greseala de tipar, el de fapt recomanda hamburgeri romanesti

      (Citează)

  10. Moaca lui e perfecta pe cartoanele alea.

      (Citează)

  11. aceeasi dilema pe care o avea si zoso cu jojo.
    Legatura in toate cazurile este banu,.

    De ce face Messi reclama la porcariile de lays?
    dece face CR reclama la sampoane de cacat?
    etc etc etc

      (Citează)

    • @animal00: n-aș fi avut vreo problemă dacă făcea reclamă la aparate de ras sau costume de haine, mi s-ar fi părut ceva normal pentru o vedetă. Dar la mici, după ce te poziționezi în bucătăria de mare clasă, e pur și simplu ciudat.

        (Citează)

  12. ba nu e ciudat.
    E clar ca micii apartin bucatariei romanesti. Poti sa ii faci cum trebuie. Mancarea nu e numa de “inalta clasa”.
    Vezi baieti mai smecheri: ramsay si jamie cum gatesc cu carnati si nu numa

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus