un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Promenada Operei – sâmbătă 30 august, intrare gratuită

28 Aug 2014  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Dacă vreți un spectacol bun de operă, mergeți la Promenada Operei, sâmbătă 30 august de la ora 20:30 seara. Intrarea este liberă.

Promenada Operei are loc în aer liber, pe gazonul din fața Operei București, la Eroilor. Este un eveniment ce are loc o dată pe an, un fel de avanpremieră a stagiunii 2014-2015, și include fragmente din operele ce vor fi puse în scenă în sezonul următor.

Spectacolul este întotdeauna foarte bun. Anul trecut au fost 10.000 de spectatori și puteți urmări mai jos un material despre cum a ieșit. Dacă vă duceți, mergeți din timp, ca să prindeți loc (scena este în amenajare deja) și îmbrăcați mai serios, că-i la Operă.

Devenit deja o tradiţie a instituţiei, evenimentul, care atrage anual mii de oameni, se desfăşoară şi anul acesta pe esplanada Operei (spre Bulevardul Mihail Kogălniceanu), iar intrarea este liberă.

Spre deosebire de ediţiile trecute, evenimentul din 2014 include, pe lângă titluri celebre de operă, şi lucrări coregrafice cunoscute, atât din repertoriul clasic, cât şi din cel contemporan, fapt ce reprezintă o noutate absolută în istoria evenimentului. Această ediţie a Promenadei Operei se constituie, la fel ca anul trecut, ca avanpremieră a viitoarei stagiuni a instituţiei, prilejuind dezvăluirea principalelor titluri, evenimente speciale şi activităţi culturale conexe.

Printre premierele din stagiunea 2014-2015, ale căror fragmente sunt incluse în programul artistic al concertului, se numără operele verdiene „La traviata” în regia lui Paul Curran şi „Falstaff” în viziunea regizorala a celebrului Graham Vick, „Manon Lescaut” de Giacomo Puccini, în regia lui Jonathan Kent. De asemenea, iubitorii dansului se pot bucura de momente coregrafice ale noilor producţii de balet precum „La fille mal gardée” de Ferdinand Hérold şi John Lanchbery, în coregrafia lui Sir Frederick Ashton şi „Giselle” de Adolphe Adam, în coregrafia lui Ethan Stiefel şi Johan Kobborg.

promenada_operei_2014

  3 comentarii

 1. Anul asta 30 August pica Sambata.

    (Citează)

 2. 10.000? Nu, mersi, eu nu ma amestec cu turmele.

    (Citează)

 3. cititorul Galaex e o oaie singuratica :)

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus