un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noul Bitdefender 2015 vine cu un concurs cu 10 licențe pentru voi

5 Aug 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

99 comentarii

Update: câștigătorii sunt: SorinJ, Fan Barca, Simona, Berta, Crocodilul, Cartus, Florica, Florin, xGaby, Andreea Voivozeanu. Vă va contacta cineva de la Bitdefender săptămâna viitoare.

Este românesc 100% și este utilizat pe 500 de milioane de calculatoare de pe toate continentele, oferind toate tipurile posibile de protecție. Vorbesc despre Bitdefender Antivirus, cel mai celebru produs software al României, câștigător și în 2014 în diverse teste în care s-a întrecut cu toate celelalte soluții de protecție din lume.

Recent s-a lansat o nouă variantă, Bitdefender 2015, iar voi puteți câștiga 10 licențe Total Security valabile 1 an dacă răspundeți într-un comentariu la întrebarea “ce vă este cel mai teamă că ați putea pierde în cazul în care luați un virus/spyware?”. Eu de exemplu mă tem că aș pierde fotografii și fișiere importante dacă un virus îmi corupe fișierele și mă forțează la vreo formatare, dar și parolele de la conturi importante precum email sau blog, dar poate că voi utilizați altfel calculatorul, aveți informații confidențiale sau acces la conturile bancare șamd.

Dați-mi un răspuns în comentarii, mai jos, pentru o dublă miză: 10 dintre voi vor câștiga câte o licență Total Security, după cum spuneam, iar toți acești câștigători de pe blogul meu și de pe alte bloguri participante la campanie intră într-o altă tragere la sorți pentru o tabletă Samsung de 10 inchi. Peste câteva zile extrag câștigătorii.

Noul Bitdefender 2015 se lansează cu ideea că va proteja întreaga țară, dar eu aș spune că protejează toate tipurile de utilizatori indiferent de locația lor, având mai multe variante. Cea completă, Total Security, include nu doar antivirus și antispyware, ci și protecție la plăți online, firewall, control parental la nivel de site și interval orar, blocarea dispozitivelor de la distanță, totul configurabil din câteva clickuri. Eu folosesc Bitdefender de vreo 3 ani, l-am instalat pe toate calculatoarele familiei și nu am avut niciodată probleme.


bitdefender_romania

    99 comentarii

  1. Mie imi e groaza ca as putea pierde pozele si filmele cu copilul.
    Am sute de GB si asta ar fi o lovitura…

      (Citează)

  2. Parolele de la unele conturi online si de la unele conturi bancare (altele au 2 steps auth cu telefon).

      (Citează)

  3. Anumite poze compromițătoare:)

      (Citează)

  4. parole, bani din internet banking :)

      (Citează)

  5. Cu singuranta pozele. Restul fisierelor importante sunt salvate in cloud (Dropbox, Drive, etc.).

      (Citează)

  6. Ma tem sa pierd pozele si parole la anumite conturi online.

      (Citează)

  7. Ce înseamnă ”protecție la plăți on-line”?

      (Citează)

  8. Parola la Facebook, cum naiba sa ma mai joc Candy Cruise?

    Glumesc, pozele și contul bancar.

      (Citează)

  9. Poze si alte fisiere personale importante

      (Citează)

  10. Ma tem ca voi pierde arhiva foto-video a familiei,ca si parolele sensibile, gen paypal, ebuy, homebank.

      (Citează)

  11. Teama imi e doar ca as pierde mult timp cu reinstalarea programelor afectate sau chiar a sistemului de operare, fiindca majoritatea programelor de protectie nu pot repara totul ‘cum era inainte. Asta depinde totusi si de cat de grav afecteaza respectivul malware.

    Si nu sunt genul care sa lase totul ‘by default’ aproape in niciun program pe care il am instalat.

    In rest, fotografii si documente importante, backup, cloud si alte medii de stocare.

      (Citează)

  12. Sistemul de operare, ca tot ce e important e pus in cloud si pe un hdd extern pe care il sincronizez saptamanal

      (Citează)

  13. Imi e teama ca voi pierde toate fisierele importante de la munca: contracte, fisiere grafice, opuri, xls-uri complicatr la care am lucrat zeci de ore, etc

      (Citează)

  14. Toate documentele personale si toate linkurile gasite dupa sapaturi adanci…

      (Citează)

  15. Am câteva date importante salvate pe un hard extern, dar cred că voi pierde cel puțin două-trei zile pentru a reinstala jocurile și reconfigura conturile online (probabil compromise de virus).

      (Citează)

  16. parola de la PayPal

      (Citează)

  17. Ar fi deosebit de neplacut sa pierd ultimii ani din viata, toate amintirile stranse in poze, tot researchul din folderele de carti, reviste, articole, bookmarks, multe aplicatii, diverse liste, sa nu mai specific parolele.

      (Citează)

  18. Alexandru Hurjui

    05/08/2014 la 9:10 AM

    Timp. Timp pierdut cu reinstalarea sistemului de operate, reinstalare aplicatii, restore din backup-uri, reconfigurare aplicatii si teme ca sa aduc PC-ul la forma si culoarea cunoscuta :) .

    Timp care as putea sa il petrec alaturi de familia mea.

      (Citează)

  19. Buna dimineata,

    Avand in vedere ca suntem in 2014 , an in care toti am ajuns sa avem cel putin un cont la un serviciu de cloud, pe care putem sa avem backup-uri pentru orice fisier important de la documente pana la poze sau chiar filmele dorite, singura teama ar fi de a nu ajunge aceste informatii pe maini gresite si aici ma refer la parole salvate sau alte lucruri care ne-ar incalca intimitatea.

    O zi frumoasa

      (Citează)

  20. Chiar daca fac backup pe hdd extern destul de frecvent si majoritatea parolelor sunt memorate de chrome orice fisier care devine corupt poate da peste cap proiectele la care lucrez in acest moment, proiecte pe care imi este foarte greu sa le reiau.

      (Citează)

  21. Pozele și filmele fetițelor.
    De banking and shit nu îmi pasa ca bani și altele se refac dar amintirile….

      (Citează)

  22. Salut,

    Grija cea mai mare e ca as pierde pozele de ani de zile incoace.
    Am mai patit asta o data cand un vecin binevoitor caruia ii imprumutasem hardul a zis sa-i dea un format ca “nu-l recunostea” la el in system, si sincer nu vreau sa mai trec o data prin asta :)

    A 2-a grija ar fi conturile, ca platesc cam orice online, si na, cardul se blocheaza, dar pana vezi pana una alta, se intampla lucruri nasoale :)

      (Citează)

  23. pozele si documentele personale

      (Citează)

  24. Îmi este teamă că aș putea pierde cam totul, mai ales în cazul unui virus de tipul ransomware care poate cripta întreg HDD-ul.

      (Citează)

  25. Contul de WoW facut in mai 2007 … my precious.

      (Citează)

  26. Pozele si datele conturilor pe diferite siteuri. Pana recuperez numai parolele durezeaza, daca am mai pierdut si bani, atunci e si mai dificil. Trebuie date mailuri, trimise justificari, etc.
    Sistemul de operare si aplicatiile sunt o grija mica pentru ca le-am facut imagine iar un restore nu durează mult.

      (Citează)

  27. In primul rand, mi-e teama de acel malware de tip ransomware, care iti cripteaza fisierele din hdd si cere bani pentru deblocare. Am un HDD extern si fac backup periodic(cam rar), dar totusi…

      (Citează)

  28. Cred ca toti avem salvari la documentele si pozele care ne intereseaza… (daca nu avem, inseamna ca nu sint importante cu adevarat) Mi-e frica de datele ce se gasesc pe laptop in caz ca se fura… Mi-ar placea, daca se intampla necuratul, sa le pot sterge sau macar sa ii dau batai de cap celui cu Mana Lunga. :)))

      (Citează)

  29. Cel mai frica imi este sa pird amintirile stocate (poze, filme, etc)

      (Citează)

  30. Mi-e teama ca as pierde cateva proiecte si documente personale.

      (Citează)

  31. Sa fim sinceri, la ora actuala majoritatea oamenilor cu cap, nu-si mai pastreaza lucrurile de valoare pe HDD PC-ului, la cate clouduri exista, nu merita riscul de a pastra fisierele valoroase in PC.

    Totusi, cea mai mare frica a mea este atunci cand fac tranzactii online, un antivirus bun, iti ofera in mare parte o garantie ca internet bankingul e sigur.

    Am folosit Bitdefender acum vreun an sau doi si am fost multumit de el, in special pentru ca spre deosebire de alti antivirusi, el nu consuma atat de multe resurse si e practiv invizibil.

      (Citează)

  32. Documente si poze. Plus timpul necesar cu reinstalarea si reconfigurarea calculatorului.

      (Citează)

  33. Pozele, fisierele de backup pentru diverse softuri utilizate in activitatea mea precum si alte documente importante.

      (Citează)

  34. Pozele personale. Din concedii, din ieșirile weekend. Sunt cele mai importante. Restul sunt de înlocuit.

      (Citează)

  35. Eu ma tem ca as putea pierde parolele catre Dropbox/Onedrive si parolele ca conturile importante(email-ul din care poti reseta aproape toate conturile)

      (Citează)

  36. fisierele audio/video se viruseaza mai greu… cel mai usor se viruseaza pozele, pe care evident le voi pierde si mai am si cateva fisiere word/pdf cu documente mai importante de care nu as vrea sa scap prea curand..

      (Citează)

  37. Momentan nu as vrea sa pierd lucrarea scrisa la licenta si aplicatia practica, pe langa toate celelalte poze, documente si timpul aferent reconfigurarii tuturor programelor :)

      (Citează)

  38. In primul rand timp. Mai toate fisierele importante sunt in cloud.
    Dar, mai am poze si alte fisiere, care sincer, m-as oftica daca le-as pierde intr-un mod stupid: din cauza unui virus.

      (Citează)

  39. berzantu alina

    05/08/2014 la 11:05 AM

    as “muri’ daca as pierde pozele si filmuletele facute copiilor mei .Sunt amintiri de nepretuit.

      (Citează)

  40. Cel mai tare ma inspaimanta posibilitatea pierderii datelor personale (parole, conturi bancare, documente, filme, poze).

      (Citează)

  41. As pierde toate salvarile de la FIFA si GTA.
    Ah, si toata colectia de pornache cu sasha grey. M-ar durea sufletul.

      (Citează)

  42. Vel mai mult voi pierde timp: cu incercari de devirusare, cu incercari de salvare a fisierelor mai importante apoi cu reinstalarea si reconfigurarea sistemului si in final cu plansul dupa ce fisiere importante am pierdut.

      (Citează)

  43. Ma tem ca mi-as putea pierde amintirile. Si parolele…Si banii? Brrrrrr….

      (Citează)

  44. Rabdarea – Sa reinstalez tot ce aveam pe pc si sa il aduc la “forma initiala” dureaza, plus sa configurez sa mearga toate programele ok, cu setarile vechi si personalizari si ce mai aveau + proiectele facute – dar astea sunt pe svn, nu-i mare tragedie… Asa ca uneori, cand reinstalez, mai am cate un acces dinala de “il iei in mana, ii dai un sut si ajunge fix in perete” – laptopul ma refer. :))

      (Citează)

  45. Parolele de la conturi si datele de Internet Banking.

      (Citează)

  46. Fara concurs. :)

    Fain noul logo.

      (Citează)

  47. Daca spun ca nu mi-e frica de nimic as exagera. Dar, nu mi-e frica ca pierd poze sau alte documente pentru le fac backup periodic pe un hdd extern. Nu mi-e frica daca imi crapa sistemul de operare cu totul pentru ca am facuta o imagine si ii dau restaurare. In schimb am o oarecare fobie: ca un hacker mi-ar intra in calculator si imi va accesa/copia toate datele. Si asta e ca si cum cineva ar intra noaptea peste tine in casa. Si din pacate am trait o intamplare prin care cineva incerca sa intre noapte peste mine si sotie in casa, probabil de acolo si fobia.

      (Citează)

  48. Arhiva de poze cu pisici (n-are loc in cloud)

      (Citează)

  49. pro..ANTIVIRUS

    05/08/2014 la 12:22 PM

    In caz ca mi se molipseste PC-ul cu vreo ganganie… mi-e teama ca ma cert cu sotia … si copilul se supara pe mine… Mi s-a mai intamplat.. si stiu ca poate diminua pana la anulare accesul la internet… adio FB si desene online… adio liniste.
    Parolele se pot schimba… la platile online folosesc token…
    Dar daca nu sunt acasa pentru a reinstala… mi s-a dus linistea cu familia!
    Hai noroc!

      (Citează)

  50. Ah, reinstalarea sistemului ar fi un chin total! Cel mai grav ar fi sa pierd documentele de la serviciu, lucrari, planificari… a fost multa munca si mult timp investit. Din fericire le salvez si pe un hdd extern din cand in cand, dar tot neplacut ar fi!

      (Citează)

  51. Din fericire, pozele sunt in cloud. Cea mai mare pierdere ar fi timpul de reinstalare al sistemului de operare.

      (Citează)

  52. Si eu am toate fisierele importante in cloud, singura parte nasoala ar fi ca daca reinstalez windows-ul din cauza unui virus, ar trebuii sa reinstalez si programele de care am nevoie, si as pierde multe ore.

      (Citează)

  53. Salvarile de la jocurile in care am investit mult timp.
    Fisiere notepad care contin parole lungi de la niste conturi.
    Niste poze foarte vechi la care nu m-am mai uitat de ani buni, dar as face ca trenu’ daca le-as pierde pentru ca-s pline de amintiri cu persoane pe care, din pacate, nu le mai pot revedea :(

    Sigur, as putea sa le salvez pe toate-n cloud, dar procesul lung de upload imi taie cheful.

      (Citează)

  54. Cel mai tare mă tem de pierderea banilor din contul bancar/Pay Pal, datelor din contul de email etc. și abia apoi pentru documente, imagini.

      (Citează)

  55. 100% românesc înseamnă că dacă îmi cumpăr o licență îmi vine factura din altă țară? Nici măcar numele nu e românesc.

      (Citează)

  56. Pozele de pe HDD pe care inca nu le-am pus online…restul se recupereaza cumva.

      (Citează)

  57. Fiind programator imi este teama sa nu pierd proiectele la care am lucrat pana acum.

      (Citează)

  58. Întotdeauna am râs de prietenii care au luat un virus, ceva de genul: uite la ăsta, a dat clickuri pe pornșaguri :)) .
    De asta mi-e frica sa nu iau un virus, sa nu rada si altii de mine.

    In rest sunt destul de inteligent sa nu dau clickuri pe toate prostiile, sa deschid fisiere ciudate, mailuri si asa mai departe. Utilizez calculatorul putin in ultimul timp, riscul mai mic.

      (Citează)

  59. Cel mai rau lucru care se poate intampla e sa pierd timpul cu reinstalarea windows-ului, si a programelor pe care le utilizez zi de zi. Iar programele pe care le utilizez fiind destul de multe la care se adauga configurarile mai speciale care imi place sa le fac dupa formatare dureaza o zi intreaga sa le termin. Restul de fisiere importante si proiecte se afla in siguranta in cloud, deci nu imi fac griji !

      (Citează)

  60. Mi-e teama de compromiterea securitatii conturilor bancare, de pierderea unor conturi online si de timpul pierdut cu reinstalarea windows-ului. In rest cam am backup la fisierele importante inclusiv poze si filme.

      (Citează)

  61. Gheorghe Daniel Mãnuţã

    05/08/2014 la 5:27 PM

    Cel mai grav ar fi să pierd fotografiile și filmele personale, care nu se pot repeta. Apoi accesul la e-mail și datele bancare.

      (Citează)

  62. imi doresc licenta. am probat trialul, merge perfect.

      (Citează)

  63. Documente, poze, filme personale,

      (Citează)

  64. Mare partea din poze…si timp ca sa reinstalez windows-ul

      (Citează)

  65. filmele personale si documentele

      (Citează)

  66. Cel mai mult imi va parea rau de poze,

      (Citează)

  67. Mie mi-e teamă să am vreun keylogger, care ia tot ce tastez și duce pe Net (de la parole, la emailuri, la documente). În principal, îmi fac griji pentru fișiere.

      (Citează)

  68. Nu mi-e teama deloc: am backup si in plus folosesc.. Kaspersky.. ;)

      (Citează)

  69. Datele ale cardului si informatii personale, gen poze, documente, etc.

      (Citează)

  70. R: Time / Privacy

    Dealungul timpului am trecut de pe N pe K apoi pe B.
    De regula folosesc varianta Internet Security.
    Nu-l folosesc pentru ca-i romansesc ci pentru ca-i bun.
    Nu exclud sa trec inapoi pe K (sau poate ca nu, ca-i embargo).
    Vad ca-n teste sunt la mustata..

      (Citează)

  71. Pozele din vacante si inceputul de la disertatie, care zace intr-un folder bine ascuns si departe de orice praf de chef de a-l reinvia, desi trebuie :))

      (Citează)

  72. Mie cred ca imi este frica sa pierd timpul de reinstalare (windows + programele aditionale necesare) si pozele/filmele personale.
    In plus imi pot pierde viata in cazul in care afla nevasta ca am pierdut amintirile digitale.

      (Citează)

  73. Colectia de video-uri de dezvoltare personala pe care nu imi permit, fiind prea mare, sa o tin in cloud

      (Citează)

  74. Cred cel mai urat lucru care s-ar putea intampla ar fi sa nu mai pot accesa homebank-ul din cauza unui virus/spyware. Si parolele de la diversele site-uri/retele sociale pe care am cont (sunt multe – daca tin minte mai mult de jumatate din parole sunt fericit).

    De obicei tin cate un excel parolat cu toate parolele de la conturile importante in dropbox, skydrive si google drive, denumite diferite. Un alt excel il pastrez permanent ca draft intr-un mail si inca unul pe hdd-ul extern.

      (Citează)

  75. imi e groaza doar de reinstalat.

      (Citează)

  76. Cel mai mult mi-e teama ca as putea pierde date personale, amintiri dragi, dar si ca altii ar putea avea acces la conturi, desi nu am multi bani..:)
    Si..ca veni vorba, voi aveti incredere totala in cloud? Parca mi-e teama inca sa pun acolo foto sau filme personale..si din pdv al confidentialitatii, dar si de teama de a nu le pierde.

      (Citează)

  77. Cel mai tare ma tem ca as putea pierde blogul. Am mai auzit de persoane care au patit-o rau de tot si nu au mai putut rezolva nimic pentru ca domeniul era compromis (sper totusi sa fie ,,legende online”). In rest imi tin toate fisierele pe stick-uri.

      (Citează)

  78. In spirit de gluma, as putea pierde lista lui Schindler. Dar discutand totusi serios, probabil afectate ar fi eventualele poze salvate dea lungul timpului. Nu cred ca in ziua de azi e sigur sa memorezi diverse parole / chei de acces in pc indiferent de antivirusul folosit, dupa atatea si atatea atacuri informatice majore fiind de preferat un plus de securitate prin nesalvarea datelor importante in pofida putinului confort dat de o astfel de actiune,

      (Citează)

  79. Filmele si pozele personale, de reinstalat nici nu mai zic..

      (Citează)

  80. As putea pierde fisierele personale: fotografii, notite, proiecte.

      (Citează)

  81. Colectia de poze stransa de cativa ani…ar fi groaznic sa o pierd…

      (Citează)

  82. problema nu ar fi ca pierd ceva ci ca anumiti “virusi” imi ingreuneaza sistemul….mai mult de cat o face un antivirus:)

      (Citează)

  83. Pozele !!! sunt cele mai importante! Restul pot recupera sau obtine din nou…

      (Citează)

  84. Cred ca accesul la diferite conturi administrate de mine ar fi problema cea mai importanta. De asemenea si documentele stranse de-alungul timpului ar fi importante. :)

    Zi faina.

      (Citează)

  85. Pozele si filmarile de pe HDD.

      (Citează)

  86. Cel mai frica imi este sa nu pierd pozele si fisierele.

      (Citează)

  87. Viorel Salceanu

    06/08/2014 la 2:44 PM

    Multe poze, multe amintiri cu familia, cu cei dragi dintre care multi numai sunt intre noi !

    Acum ca citesc acest articol, cred ca ar fi timpul sa ma pun sa salvez aceste fisiere pe undeva.

      (Citează)

  88. Atata timp cat persista in probleme deja semnalate in 2013, nu vad de ce ar putea fi cineva interesat de BitDefender.

      (Citează)

  89. Pozele si fisiere / documente personale.

      (Citează)

  90. Timp, pierzi timpi sa iti refaci mediul, sa il devirusezi, sa iti reinstalezi OS-ul. Pentru ca daca esti cat de cat patit anterior, iti faci frumos un cont de drive google sau un alt serviciu de tip Cloud si iti pastrezi acolo datele importante pe care le accesezi mai des. Muzica si pozele deja ar fi cazul sa le pastrezi pe spatiu extern unde sa stea la pastrare.
    Asadar, un antivirus iti salveaza timpul, preventiv :)

      (Citează)

  91. Ar fi bine sa-mi protejeze pozele.

      (Citează)

  92. Ma tem pentru siguranta datelor personale si de cont privind platile on-line cu cardul, de pierderea contului de email, de timpul pierdut cu reinstalarea intregului sistem si ma tem pentru riscul de propagare a virusilor in reteaua intranet.

      (Citează)

  93. Pozele și filmele personale.

      (Citează)

    • OK, am extras câștigătorii: SorinJ, Fan Barca, Simona, Berta, Crocodilul, Cartus, Florica, Florin, xGaby, Andreea Voivozeanu.

      Vă va contacta cineva de la Bitdefender pe adresa de email cu care ați comentat.

        (Citează)

  94. Multumesc mult pentru premiu! :)

      (Citează)

  95. Mulțumesc! :)

      (Citează)

  96. Merci frumos :D

      (Citează)

  97. ..ANTIVIRUS ?!?!

    11/08/2014 la 11:42 PM

    fiind cam veche postarea indraznesc sa intreb .. pe cand cu licentierea??? am 3 buc. de aparate legate la net, cu care am patit destule, si cum mi-e mai usor sa reinstalez decat sa dau bani pe licente destul de scumpe…
    Tocmai ti-am dat si un vot la concursul de review.
    Interesanta oferta Asus – am destule de la ei – dar am dat pe Ffwd dupa ce am vazut referinte privind pretul. Mi l-as dori, dar sa-l primesc cadou…..

    Ce ti-i cu romanii… vor numai mocaciuni BUNE si comenteaza si aiurea!

    Bafta la concurs.
    PS. Iti citescc blogul din placere, chiar daca postez si sub alte nume….

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus