un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

HTC lansează Zoe ca aplicație independentă

18 Aug 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

HTC a lansat la liber aplicația Zoe, care până acum era doar pe telefoanele lor, introdusă anul trecut cu primul model One. Poate fi luată din Google Play.

Mi-a plăcut mereu Zoe. Arunci în ea clipuri și fotografii și le îmbină într-un clip de aproximativ 30 de secunde, cu tot cu muzică și câteva efecte vizuale. Mi s-a părut o metodă bună de a prezenta câteva instantanee de la vreun eveniment într-un mod mult mai simplu de urmărit și m-am bucurat când am auzit că HTC o va da la liber pentru a fi instalată pe orice telefon Android.

Din păcate, Zoe a fost umflată inutil de către HTC. Zoe pentru oricine ia forma unui fel de Instagram unde ai cont personal și unde urci aceste clipuri. Ne le poți salva în telefon, nu le vezi ca fișiere independente, ci poți doar să le partajezi pe Facebook, Twitter, Google+ și ca link pe Zoe.com.

Iată un exemplu rapid făcut de mine doar din fotografii – Sigișoara Zoe.

Problema este că eu nu vreau încă un Instagram, nu vreau un alt serviciu unde să urmăresc prieteni și să fiu urmărit de alții. Aș vrea să am fișierul final și să-l pun pe YouTube sau să fac altceva cu el. Mai mult, nici măcat HTC nu câștigă cine știe ce – înainte clipurile Zoe aveau la final un ecran negru pe care scria “Created by Zoe”, acum acest marcaj este mult mai discret și-ți poate scăpa. Asta nu-i ceva rău pentru utilizator, ci doar pentru HTC, care mai degrabă folosea această aplicație pentru a atrage clienți noi către telefoanele lor. Puteți vedea aici un Zoe mai vechi, făcut pe HTC One Mini 2 cu aplicația de atunci.

Mai mult, clipurile de pe Zoe.com nici măcar nu au opțiune de Embed. Nu vi le pot arăta aici. HTC ține cu dinții de ele momentan și cred că tocmai această închidere nu va atrage oamenii spre Zoe. Îi dau o șansă, fiind Beta, dar cred că strategia lor nu e cea mai potrivită.

    9 comentarii

  1. Nu e compatibil cu Moto G …inca.

      (Citează)

  2. nici nu note 2 :(

      (Citează)

  3. Din aceeaşi cateogrie, mie îmi place foarte mult când face Google+ câte un Story sau Awesome Movie. Şi da, Zoe n-am încercat pentru că e proprietar şi nu pot exporta videoclipurile unde vreau eu. Pentru asta există deja Vine, Instagram, etc.

      (Citează)

  4. @nwradu: Pe Moto G cu 4.4.4 zice ca nu e compatibil.

      (Citează)

  5. Moto G are 4.4.4 de ceva timp. Probabil e prea nou, nici asa nu-i bine :)

      (Citează)

  6. Florin Helici

    18/08/2014 la 6:27 PM

    Radu, tie iti merge pe g2? Eu tot g2 am si cica nu e compatibila. Am kit kat pe el

      (Citează)

  7. LOL! Moto Defy+ cu 4.4.4 merge :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus