un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Șpagă cu cuc

28 Jul 2014  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Țara noastră se face de răs nu doar pentru corupția mult prea amplă, dar și prin natura șpăgilor care se dau.

De exemplu un magistrat din Oradea a luat șpagă păstrăvi, băuturi și un ceas cu cuc. Îmi închipui cum a sunat acel dialog:
– Și aș vrea și un ceas…
(hait, se gândi cealaltă persoană, vrea un Rolex sau Omega)
– … cu cuc.

ceas_cuc

Asta în schimbul eliberării unuia condamnat pentru tentativă de viol. Și pentru că Oradea este acest oraș cinstit și frumos al României, 29 de alți magistrați de acolo au trimis o scrisoare deschisă CSM-ului spunând că astfel de investigații trebuie oprite deoarece creează o atmosferă stresantă și ei nu pot lucra în aceste condiții; eu am citit “noi nu putem lua șpagă în aceste condiții, că ne filează DNA-ul”.

Un conferențiar de la ASE accepta plata șpăgii și în rate. N-are studentul cum să dea dintr-o dată 800 de lei, dar în 2-3 luni este ok. Profesorul respectiv era chiar mărinimos, spre deosebire de bănci nu lucra și cu dobândă și comision de administrare a dosarului.

O judecătoare din Rădăuți a luat șpagă un sejur de 7 zile la mare. Îmi imaginez și acea discuție:
– Aș vrea o vacanță frumoasă, un hotel luxos la malul mării…
(hait, se gândi cealaltă persoană, vrea în Bali sau pe Coasta de Azur)
-… la Mamaia.

Urma să se ducă la Mamaia la finalul lunii iulie. Cu puțin noroc, ajunge spre Constanța, dar la Poarta Albă.

Tot la Rădăuți, un judecător “a luat mita gaini, ciocolata Milka, lucrari dentare, miere, o sticla de Cinzano, oua si mai multe mii de euro”
Miere și Cinzano?! Nici măcar un Martini, un Aperol, un Campari?

Pui, ciment, whisky jivăs. Oameni în poziții cheie, dar lipsiți de orice imaginație.

    11 comentarii

  1. your title is misleading goo sir !

      (Citează)

  2. Daca tot faci o prostie, macar sa se merite. Nu sa primesti niste ani buni de inchisoare pentru 2 ciocolati si 3 oua de curte.
    De aia suntem unde suntem si nu o sa ajungem din urma tarile civilizate. Doctorii, judecatorii si cine mai trebuie sa-si faca treaba bine sa o faca pentru ca asa trebuie nu sa ia spaga ca sa o faca.
    Mi-am adus aminte si de sefa centrului de transfuzii din Ialomita care vindea pungile de sange dupa cum vroia ea.

      (Citează)

  3. “sa se merite”

      (Citează)

  4. My bad :D

      (Citează)

  5. Si intr-o astfel de tara se fac mitinguri ca sunt masinile parcate pe trotuare. :D

      (Citează)

  6. Poate asta e dovada ca, de fapt nu era “spaga” decat in unele minti prea dedicate …

      (Citează)

  7. Salut,

    Nivelul este de proportii jalnice.
    Am vazut cu ochii mei cum o doamna inspector de la garda financiara a intrat tantosa in carciuma si a “ordonat” flegmatic doua ape minerale. Ospatarul, obedient, s-a conformat negresit.
    Doamna a luat apele si a plecat, evident fara sa plateasca.
    Data fiind situatia de mai sus, dupa mintea fiecaruia, cam care ar fi relatia dintre contribuabil (micul SRL cu carciuma la strada) si statul Roman prin persoana doamnei inspector de la garda financiara?

    Cand ii aud pe astia la TV ca l-a prins pe X si pe Y si ca este revoltator ca Z a luat spaga… Oare nu suntem din acelasi film? Traim in lumi diferite?

    Merci

      (Citează)

  8. Super articolul …

      (Citează)

  9. Mamaia e mai scumpa, atâta zic.

      (Citează)

  10. @Vladutz Nu trăim in lumi diferite. Toata lumea stie cum, unde si cine este corupt. Arestările sunt făcute cu dedicatie sau persoanele respective au refuzat sa cedeze o pulpa de la puiul de tara primit ca spaga. Ori poate ca trebuia sa primească altcineva acel post. Tot sistemul de stat este corupt si schimbarea lui in bine ar fi un scenariu de film SF prea prost ca sa il creadă cineva.

      (Citează)

  11. Realitatea e înfricosătoare, aceasta ‘mita’ care pare de tot râsul este cea cu care au fost prinsi respectivii deoarece ei nu credeau ca cineva vreodata ii poate închide pe ei pt 6 ouă si un ceas cu cuc, cat timp ei iau si mita adevarata de aia cu multe zerouri.. credeti ca Nastase a gresit cand a luna borcanul cu mita doar in trofeul calitatii? Sau săracul, a acceptat 3 termopane cadou si uite ca l-au săltat..
    Realitatea ne-ar face sa amutim daca am stii vreodata sumele care se vehiculează de aceasta mafie, insa cand iei sute de milioane mita, iei si trei judecători la pachet care te invata cum sa nu te manjesti. Cand iei un cartabos nici nu iti trece prin cap ca cineva il considera mita.. Cum dracu, azi dimineata topeam un bilion de euro cinstit ca băietii si acum ma saltă pt un cartabos. Cred ca sunt confunzi rau si nu mai stiu nici ei cum sa procedeze.. debandada totala si cu mita asta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus