un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce să vizitezi în insula Terceira din Azore, partea 2

17 Jul 2014  ·

TURISM  ·

2 comentarii

Continui să vă arăt alte locuri de vizitat în insula Terceira, unde am petrecut câteva zile. Consultați partea 1 pentru alte locuri minunate.

ALGAR DO CARVAO

Acesta este un vulcan gol în care poți intra ca într-o peșteră, o chestie unică în Europa. Trebuie să ajungeți aici, dar luați cu voi o pelerină de ploaie sau o bluză, că se tot scurge apă din tavan.

După un culoar betonat și o coborâre în adâncul pământului am ajuns în vulcan, undeva la mijlocul său. Am știut că-i ceva unic în momentul în care, terminându-se tunelul, m-am găsit în vulcan, undeva la jumătatea înălțimii dintre coșul său și baza peșterei.

M-am uitat în sus și am văzut deschiderea circulară a fostului vulcan, acum acoperită de plante. M-am simțit ca-n peștera lui Batman.
algar_do_carvao_terceira_azore_07

Apoi am coborât în adânc, pe scări săpate în piatră. În Algar Do Carvao o primă erupție, acum cine știe câte zeci sau sute de mii de ani, n-a avut forța de a răzbate până la suprafață și a format această mare peșteră, lava scurgându-se apoi prin altă parte. O a doua erupție ulterioară a ieșit la suprafață, dar lava s-a scurs din nou în totalitate și deci nu a ocupat total peștera aceasta.
algar_do_carvao_terceira_azore_06algar_do_carvao_terceira_azore_03
algar_do_carvao_terceira_azore_02algar_do_carvao_terceira_azore_04
algar_do_carvao_terceira_azore_05

Felul în care lava s-a scurs este încă vizibil pe pereții peșterii. Apa se infiltrează permanent prin sol și în peșteră aproape poți spune că plouă, căzând frecvent picături de apă de pe tavan, motiv pentru care v-am recomandat să puneți ceva mai gros pe voi. În adâncuri se află un mic lac format de această apă, cu adâncimea de 7 metri acum, dar mai mare după ce pe insulă plouă.

Se poate fotografia cu flash, dar fără trepied.

CLUBUL DE GOLF TERCEIRA

Am văzut și un club de golf ca la carte în Terceira (și era unul și în Sao Miguel), cu terenuri mari și bine îngrijite, cu copaci și flori și mici bălți amenajate, cu buggie-uri și jucători îmbrăcați ca la carte pentru acest sport.

Noi am fost ca turiștii și n-am jucat golf, ci doar am vizitat terenul. Sunt curios cum fac iarba aceea din jurul găurilor, că pare cumva compactată pe sol. Au și o zonă unde poți exersa loviturile la distanță și o zonă pentru cele de apropiere.

Prețurile mi s-au părut destul de accesibile. Ca turist acolo, sigur aș fi mers pentru un meci, plătești doar partida (35 euro), închirierea croselor (20 euro) și minim un cărucior (5 euro) pentru a le căra, ceea ce nu-i mult pentru a juca golf timp de 4-5 ore. Dacă vrei buggie, plătești suplimentar și probabil că merită, că altfel îți rupi picioarele mergând pe acolo.

golf_terceira_azore_15

golf_terceira_azore_16

BISCOITOS

Biscoitos înseamnă “copt de două ori”. Probabil așa au apărut biscuiții, ceva pregătit pentru marinari, o metodă prin care pâinea rezista mai multă vreme.

Biscoitos-ul vizitat de mine nu are nici o legătură cu biscuiții în acest moment, ci am mers aici pentru a vedea câteva piscine naturale. Oceanul intră în stâncile de la malul apei și apa rămâne prinsă aici până la probabil un nou flux, iar între timp se încălzește de la soare și de la rocile din jur.

Nu-i de mirare deci că mai mulți oameni înotau aici, mai ales că insulele Azore nu au multe plaje. Erau montate trepte pentru a intra în apă, dar pe fund găseai pietroaie și nu exista nici o plajă, ci puneai prosopul pe ciment (sau deloc, făceai baie și plecai).
biscoitos_terceira_azore_1biscoitos_terceira_azore_2
biscoitos_terceira_azore_3biscoitos_terceira_azore_4
biscoitos_terceira_azore_5
biscoitos_terceira_azore_6
biscoitos_terceira_azore_7

SANTA BARBARA

Acesta este un sat idilic pe care l-am văzut plimbându-se pe coastă. Cu câțiva kilometri înainte de el, undeva într-un loc de camping sus pe o stâncă, am făcut fotografiile de mai jos, care mi se par foarte reușite.
azore_terceira_mirador_priveliste_09
azore_terceira_mirador_priveliste_10
terceira_santa_barbara_panoramic

Am văzut și localitatea Santa Barbara de la distanță, scăldată în lumina apusului, dar apoi am trecut în ea prin mare viteză. În câteva minute Brazilia urma să joace un meci ce avea să se dovedească legendar împotriva Germaniei și ne-am grăbit să-l vedem și noi înapoi în Angra do Heroismo.
azore_terceira_mirador_priveliste_11

În episodul următor vă spun despre cum am mers în căutarea delfinilor și a balenelor. Urmăriți tag-ul Azore pentru a citi toate articolele. Dacă vă plac aceste fotografii și informații, ajutați-mă cu un share/RT.

    2 comentarii

  1. foarte reusite fotografiile , intr-adevar. Felicitari!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus