un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Bani pentru sportivi existau, dar erau furați

1 Jul 2014  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Poate că vă este cunoscut numele Eduard Novak: a luat medalie de aur în 2012, la olimpiada paralimpică în proba de ciclism viteză, devenind atunci un erou al întregii țări.

Ajuns ulterior președinte al Federației de Ciclism, omul a început să descopere nereguli masive acolo, care acum sunt anchetate de inspectorii anti-fraudă.

Printre altele, uitați ce se pare că au făcut cei de la conducerea Federației Române de Ciclism:

  • au cumpărat biciclete de 5000 de euro cu sume între 12.000 și 30.000 de euro.
  • au folosit facturi false, emise de firme fantomă, pentru a scoate bani din Federație în buzunarul propriu.
  • nu au plătit dările către stat.
  • au cheltuit peste 100.000 de euro prin sume umflate și achiziții inutile în pregătirea participării la un concurs de ciclism din SUA, deși la acel concurs n-a fost trimis nici un român.
  • mai mult de un milion de euro au fost cheltuiți fraudulos în ultimii zece ani.

Prea e țara asta plină de hoți. Nu-i zi să nu auzi la știri că DNA-ul sau Poliția a mai găsit directori, magistrați, polițiști, parlamentari și alți oameni în poziții de putere care furau pe undeva bani. Din experiența mea, aproape orice slujbaș de care depinde ceva, orice, indiferent cât de nesemnificativ, va dori bani suplimentari de la cei cărora le face acel serviciu și eventual va încerca să fure pe unde poate. De asta până și paznicul de la intrarea dintr-un spital vrea bani ca să te lase înăuntru sau femeia care întocmește un act vrea și ea o șpagă ca să pună ștampila pe hârtia ta, din singurul motiv că ștampila este în posesia ei și indiferent că a primit ordin să facă respectiva acțiune.

Tot cu această ocazie puteți vedea și starea sportului românesc. De obicei spunem că nu sunt bani și talentele românești nu sunt susținute. Iată că uneori sunt bani și îi fură chiar cei care ar trebui să-i gestioneze. Oare la celelalte federații cum o sta treaba?

sursa: Digi24.

    7 comentarii

  1. Am semnat pentru dat la plata sute si miliarde de lei bani de la buget pentru cercetare. N-am cerut si n-am avut nevoie de un leu spaga sau mita.

      (Citează)

  2. Îl aștept cu interes pe unul din cititorii tăi care îți vor spune că nu te pricepi la subiecte de astea, sunt mult prea grele și că trebuie să te rezumi la tehnologie…

      (Citează)

  3. ce experienta ai tu, ba, amaratule? esti un nimeni-n drum, dar te lauzi ca ai experienta.

      (Citează)

  4. Tuturor care cer mita indiferent de domeniul de activitate ar trebui sa li se depuna plangeri la DNA si ar trebui sa ajunga la puscarie pentru multi, multi ani! Asta indiferent de sex varsta si functie! Fara mila! A se vedea politistii din cazul cu permise de la Pitesti a caror condamnare imi creeaza satisfactie maxima!
    Daca si Sarkozy afost retinut…

      (Citează)

  5. Radu, omul nu a început să descopere nereguli. Toată lumea din domeniu știa ce e acolo, doar că Vasile Selejan și acoliții lui își clădiseră rețeaua în așa fel încât să nu poată fi dați jos conform statutului Federației. Ani de zile au fost ținute active niște cluburi fantomă, fără activitate, dar cu drept de vot. În spatele lor, antrenori din garda veche, atât de rupți în cur încât făceau frumos la orice ciosvârtă le aruncă Selejan. Momentul venirii lui Ede la conducere a fost ca o minune. Nu ne-a venit să credem că se întâmplă. S-a creat atunci o majoritate fragilă, dar care a biruit. Până și fidelii lui Selejan se săturaseră. Novak până la urmă și-a asumat ce puteau să facă mai demult și alți sportivi care aveau imaginea și know how-ul, dar care au ales să stea în banca lor. De când s-a petrecut schimbarea acum un an și ceva și până acum ăia vechi au tras cu dinții de putere cât au putut, fiindcă aveau ce acoperi. Au făcut o federație-fantomă în paralel care pretindea că este cea reală, au falsificat acte și comunicări către UCI, lucrui atât de prost făcute încât sunt la nivel de grădiniță. Și totuși a fost nevoie de justiție pentru a pune piciorul în prag. Au contat în contextul ăsta și relațiile spilcuitului Hugeanu pe linie de partid cu fosta ministresă, dar era un rahat prea mare și prea urât mirositor pentru a-l mai ignora.

    Ăsta e un text pe care îl scriam în toamna lui 2012:

    http://www.dirtbike.ro/mag/relatia-cu-frc-un-exercitiu-de-memorie-si-de-atitudine

    Toate cele bune!
    Mx

      (Citează)

  6. Ce articol, nu m-aș fi prins altfel: Mitică Dragomir, Nenea Sandu, Miki Șpagă – toți super cinstiți în ale sportului.
    /eos = end of sarcasm

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus