un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Review Vonino Sirius QS – tabletă 3G cu preț atractiv

5 Jun 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

Tableta Vonino Sirius QS mi-a atras privirile acum câteva luni când am zărit-o expusă într-un magazin Orange: atrăgea imediat privirea pentru că, deși expusă lângă altele de același preț redus, ecranul celei Vonino era mult, mult mai bun în toate privințele.

Acum am și testat-o pentru mai multe zile și iată rezultatele.

Specificații Vonino Sirius QS:

  • ecran 7,9 inchi, IPS, rezoluție 1024 x 768 pixeli
  • conectivitate 3G+ cu microSIM, Wi-Fi, bluetooth, microUSB 2.0
  • chipset Mediatek 8389 quad-core la 1,2 GHz, video PowerVR SGX 544
  • 1 GB memorie RAM, 8 GB stocare, card microSD
  • Android 4.2.2
  • cameră 5 megapixeli, frontală 2 megapixeli
  • microfon, poate fi folosită și pentru apeluri de voce
  • dimensiuni 200,2 x 134.8 x 7,4 mm, greutate 360 grame
  • baterie 4500 mAh

Preț:

AMBALARE

Aici vreau să spun doar că în cutie primești și un cablu USB host, cu care poți conecta diverse dispozitive la tableta sau să-l folosești ca adaptor de la un USB normal.

De asemenea, cutia include un voucher pentru stocare în cloud pe serviciul Vstorage, unde timp de 6 luni primiți gratuit 512 GB.
vonino_sirius_qs_11

CONSTRUCȚIE

Tableta Vonino Sirius QS arată ca un iPad Mini cu Android. Oricine o vede rămâne cu impresia asta și de fapt bănuiesc că cei de la Vonino au folosit carcase de iPad Mini (și ecrane, este foarte bun!) puțin modificate. Dimensiunile sunt identice cu ale primului iPad Mini (+/- 0,1 mm), ecranul are tot 7,9 inchi, raportul de aspect este tot un 4:3, cum puține alte tablete au în dotare.

vonino_sirius_qs_01vonino_sirius_qs_02

Nu că asta ar fi în neregulă, ba din contră. Impresia este accentuată de culoare și de muchia lucioasă a tabletei.

Partea frontală este un alb ce pare translucid, chiar dacă nu ai ce vedea prin el. Nu există butoane fizice, cele din Android fiind direct pe ecran, iar în partea de sus, deasupra micuțului difuzor, sunt camera frontală și câțiva senzori.

Spatele are un aspect metalic. Camera este montată tot pe colț, ca la iPad Mini, dar zona albă superioară este ceva nou, probabil ascunzând diverse antene acolo.

Butoanele sunt pe dreapta, On/Off și volum, argintii. Au o cursă bine calibrată și funcționează bine. Undeva mai jos, tot pe dreapta, se află slotul microSIM protejat de un capac și slotul microSD neprotejat, ceea ce înseamnă ca pe acolo poate intra praf și că din neatenție poți strica cardul de memorie. Nu este singura tabletă cu acest slot neprotejat, dar nu-mi place această idee.
vonino_sirius_qs_08vonino_sirius_qs_07

vonino_sirius_qs_06vonino_sirius_qs_05

Portul microUSB, precum și difuzoarele, sunt în partea de jos, iar sus avem jack-ul audio.

Pe total, carcasa arată bine și calitatea ei pare foarte bună. Pe termen lung se vor cunoaște pe ea zgârieturi și urme de murdărie, dar vorbim de o tabletă de 750 de lei, nu de una de 1800 de lei.

vonino_sirius_qs_04vonino_sirius_qs_03

vonino_sirius_qs_10vonino_sirius_qs_09

Am văzut și o husă-suport pentru ea. Nu vă mai zic cu ce altă husă seamănă :P
husa_vonino_1husa_vonino_2

HARDWARE ȘI PERFORMANȚĂ

Ecranul, după cum vă spuneam, este excelent, în ciuda rezoluției mici de 1024 x 768 pixeli pe 7,9 inchi, deși alte tablete de 7 inchi includ 1280 x 800 pixeli la același preț. Ecranul cred că vine din aceeași fabrică precum cel de iPad Mini, având aceeași rezoluție și dimensiune.

Culorile sunt excelent redate. Afișajul pare la suprafața tabletei, nu în spatele unor straturi de sticlă, iar unghiurile de vizibilitate sunt foarte bune.

V-am spus cum am remarcat eu prima oară tableta, prin comparație cu cele din jurul ei, iar cei cărora le-am arătat modelul testat au fost de aceeași părere: pentru prețul ei, culorile și luminozitatea sunt excelente.

Nu am avut probleme cu conectivitatea 3G+. Îmi plac tot mai mult aceste tablete, iar cu noile abonamente Digi poți avea internet pe ele pentru foarte puțini bani, de la 2 euro/lună pentru 2 GB trafic. Eu am tăiat cartela SIM dintr-un modem 3G de la RDS și o folosesc în tabletă.

Sunetul este acceptabil, nu foarte tare ca volum maxim.

Bateria nu-i extraordinară, dar te ține suficiente ore ca să se cheme tabletă.

Procesorul Mediatek se descurcă mai bine decât mă așteptam. Nu-i o soluție foarte rapidă (iar tableta este lansată de mai mult de o jumătate de an), dar se descurcă onorabil. N-am sesizat mari probleme de performanță, mai ales dacă nu-i dai prea multe de făcut simultan. Un benchmark AnTuTu arată ca mai jos, cu un rezultat de 13.372 de puncte.
interfata_vonino_sirius_qs_06

INTERFAȚĂ

Aici vreau doar să remarc un avantaj al interfeței: pe un rând de ecran principal încap 7 pictograme, iar în partea de jos, unde sunt butonul de aplicații și linkurile care te “urmăresc” în toate ecranele, încap chiar 8. Practic cu aceste două rânduri mi-am pus toate programele utilizate des și rămâne mult loc pe ecran ca să te bucuri de un wallpaper sau de widgeturi informative.

Meniul de notificări este împărțit în două: tragi de stânga sus și vezi notificările, iar în dreapta sus se deschide un sertar cu butoane de activare și dezactivare a diverselor funcții.

CE E BINE

  • Ecran de bună calitate.
  • Carcasă arătoasă, bine construită.
  • 3G inclus în preț.

CE E RĂU

  • Rezoluție mică pentru un ecran de 8 inchi.

CONCLUZIE

748 de lei pentru o tabletă cu ecran de calitate și 3G+ integrat? Pentru acești bani, Vonino Sirius QS este un model excelent și oferă destule pentru a trece cu privirea rezoluția mai mică decât este uzual a ecranului. Gândiți-vă că inclusiv Orange a ales să o vândă, din toate brandurile existente pe piață.

Preț:

    9 comentarii

  1. Nu seamana cu nimic, ci este pur si simplu un fake ordinar.

    Adibas FTW.

      (Citează)

  2. Am butonat si eu tableta aceasta, sunt de acord 100% cu ce ai scris mai sus: performante, display foarte bune la pretul actual !!

    Felicitari pt review !

      (Citează)

  3. bun review si eu le fac aproape la fel si chiar are un pret mic pentru asa capabilitati

      (Citează)

  4. Am avut o prastie de Vonino Speedstar toamna. A crapat dupa 4 luni de utilizare asa si asa. Nu a mai vrut sa porneasca si gata. Mi-am luat banii inapoi, am mai pus ceva si am cumparat un Asus Transformer T100 cu Windows 8. Nu exista termen de comparatie. Daca dati banii pe o prastie de asta atunci veti regreta mai devreme sau mai tarziu.

      (Citează)

  5. Am aceasta tableta de 6 luni deja,cumparata de la orange,nu am avut nici un fel de probleme pina acum si o folosesc zi de zi ,bateria la folosinta intesiva 2 zile nu necesita reincarcare, la asa pret este foarte buna si utila

      (Citează)

  6. Am tableta de mai bine de jumatate de an si se misca foarte bine. Designul este unul exceptional pentru categoria din care face parte. Per total este o tableta bine realizata la pretul la care se vinde.

      (Citează)

  7. Daca ai abonament si vechime mare la oranage,poti sa iei si cu 170 de lei. bineinteles cu un internet de 10 GB la 45 de lei.

      (Citează)

  8. Traian Alexandru

    16/07/2015 la 4:02 PM

    Aspect placut,ecran luminos si plin de culoare,performante bune,ce sa vrei mai mult?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus