un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

S-ar părea că PNL s-a făcut de râs

25 May 2014  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

În funcție de ce exit-poll preferați, rezultatele sunt următoarele:

  • PSD-UNPR-PC: 41-43%
  • PNL: 13-15%
  • PDL: 10-13%
  • PMP: 6-8%
  • UDMR: 6-7%
  • PP-DD: 4%
  • Forța Civică: 2-4%
  • PRM: 1%
  • Mircea Diaconu intră ca independent în PE, de asemenea, cu 4%.

Păreri? Comentarii? E adevărat că Antonescu a zis că nu demisionează pentru că PNL+Diaconu dă cam 20%?

Mi se pare că rușinea cea mai mare este la PNL, care a obținut un scor mai slab decât PDL+PMP, după ani de zile în care a lovit în Băsescu și partidul său.

O oarecare rușine este și pentru PMP, partid care mă așteptam să iasă peste PDL, având în vedere că “lumea lui Băsescu” s-a mutat acolo, dar uite că n-a fost așa; fie PMP încă nu este cunoscut oamenilor fie Stolojan și Macovei și Blaga au o priză mai mare la public decât Udrea.

Lumea voia să transmită un semnal de protest anulându-și votul?! Mai rău este semnalul care spune că 70% dintre români nu s-au dus deloc la urne.

    16 comentarii

  1. PMP? pentru care Băsescu a riscat demiterea? Nici măcar nu au existat înainte de risc.

      (Citează)

  2. Ar fi cazul ca Antonescu sa isi dea demisia, dar nu prea cred ca va face asta. El e principalul motiv pentru care nu am votat cu PNL. Un aerian care vorbeste numai balarii.

      (Citează)

  3. @Radu Luca: prin faptul ca au iesit de la o guvernare extrem de nociva alaturi de PSD si prin faptul ca Antonescu declina in acest moment invitatia dragului domn Ponta de a reface USL-ul, cred totusi ca mai e o speranta.

      (Citează)

  4. Mult succes domnului Mircea Diaconu in PE. Restul e can-can…

      (Citează)

  5. 7 la sută dintre romani sunt destul de spălați pe creier încât sa îl voteze pe Mircea Diaconu.

      (Citează)

    • Eu nu înțeleg de ce se miră atât de mulți de rezultatul PSD-ului, ba chiar cu texte de genul “bă, nu vă uitați în jur, cum să votați tot PSD?”.

      Din contră, eu aș spune “nu v-ați uitat voi până acum în jur, ca să vedeți că PSD era cotat cu acest scor în sondaje?” De ce atâta mirare?

      Oare aceiași oameni se vor mira și când Ponta va ieși președinte, zicând “cum se poate asta?”, deși toate semnele indică de acum rezultatul din noiembrie?

        (Citează)

  6. Pana acum doar nashu_mare si Elena Udrea incearca sa ne convinga ca de fapt procentul obtinut de PMP e unul bun. Pe E. Udrea o-nteleg.

      (Citează)

  7. @coke
    These are not the droids you are looking for.

      (Citează)

    • @nashu_mare: eu n-am auzit pe nimeni să se declare fan PDL, ci fan Băsescu. Cine să-i atragă în PDL, Blaga și Macovei?

      Așa că dacă Băsescu zice “votați PMP”, mă așteptam ca fanii săi (încă are mulți, ba cred că a mai câștigat în ultimul an unii) să voteze PMP, nu PDL.

      Rămân la concluzia că pentru europarlamentare Macovei a convins lumea cu faptul că a avut o activitate bună în PE și oamenii au votat-o de fapt pe ea.

        (Citează)

  8. @Marius Moga: Struto-camila cu PSD era o chestie impotriva naturii, care s-a intamplat datorita faptului ca naivul de Antonescu chiar a crezut ca va ajunge presedinte in felul asta. Ala e visul lui umed.
    Deci problema tot de la el a pornit, iar acum numai se afunda in rahat pe zi ce trece, pentru ca nu poti sa scuipi in fiecare zi unde pana mai ieri ai pupat dulce, fara ca asta sa aiba niste repercusiuni.
    Daca urasc un lucru, ala e ipocrizia. E la tot pasul in politica de la noi, dar mi se pare ca Antonescu a dus-o la stadiu de arta.

      (Citează)

    • Am văzut că i-a tras-o Ponta lui Antonescu în discursul de la ora 22:30. A zis că ar vrea o alianța cu PNL, dar poate nu cu actualii lideri – un mesaj clar de “dați-l jos pe Antonescu și poate pupați ceva ciolan”.

        (Citează)

    • @Radu Luca: greșeala a fost să cedeze ministerele importante PSD-ului, care a avut astfel ocazia să se bată cu pumnul în piept că ei au dat înapoi pensii, au salvat niște combinate și tot așa. Ponta așa a câștigat popularitatea pe care o are astăzi, plus mașinăria imensă a PSD-ului, care acționează bine și la nivel local prin primari.

      Și totuși, acum câțiva ani plecaseră de pe poziții egale, ba chiar PNL trăgea în sus USL-ul.

      Simt că PNL-ul ia din nou țeapă, ca în 2004 când Stolojan s-a dat la o parte și a candidat Băsescu în locul său, alt moment când PNL a pierdut ceea ce părea un post garantat de președinte.

        (Citează)

    • Acum văd că Videanu a venit cu cifre de la numărătoarea paralelă PDL (și la alegerile din 2009 s-a văzut că numără bine) în care PSD are doar 35%, iar Diaconu urcă la aproape 8%.

        (Citează)

  9. UPDATE Ora 04:25 95% din sectiile de votare centralizate

    USD 37,2 %
    PNL 14,9 %
    PDL 12,5 %
    Diaconu 6,8%
    UDMR 6,6 %
    PMP 6,25 %

    Antena 3 si Operations Research dadeau aproape 43%, nimic deosebit.

      (Citează)

  10. Eu sunt fan Basescu, dar nu voi vota in veci un PMP condus de Udrea.

    Ieri am votat PDL exclusiv pentru ca pe lista lor era Macovei. Si mai stiu cativa care au facut asta.

      (Citează)

  11. S-ar parea ca Romania s-a facut de ris…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus