un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

De vânzare: SSD de 240 GB la 550 lei, practic nou

9 May 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

16 comentarii

Un cititor al blogului, să-i zicem nashu_mare, vinde un SSD. Este un model Intel seria 520, capacitate 240 GB, SATA 3, aproximativ 500 MB/sec citire și scriere, MTBF 1,2 milioane ore, garanție 5 ani.

SSD-ul a fost cumpărat de la eMAG acum o lună și functionează fără probleme. De ce-l vinde? Voia să migreze sistemul de operare al unui laptop pe acest SSD și migrarea n-a funcționat pentru că laptopul este “bizar”. Am încercat metodele uzuale (clonare, reinstalare controllere etc) și n-am avut succes; ar fi funcționat cu o instalare de la zero a sistemului de operare, dar nu vrea să facă asta din motive de timp, licență, partiție secretă cu Windows șamd.

A vorbit și la un service și i s-a spus că laptopurile Dell nu permit migrarea ușoară de pe un drive pe altul, existând diverse incompatibilități.

SSD-ul, însă, funcționează foarte bine ca unitate secundară și probabil și ca primară, doar nu pe Dell, decât poate instalat de la zero totul.

Preț: 550 de lei. A fost utilizat câteva ore, nu mai are cutia originală, dar are 5 ani (fără o lună) de garanție la eMAG. Unul nou costă 849 de lei acum. Unul resigilat 779 lei, așa că oferta aceasta este foarte bună. Cine-i interesat să-mi spună și-l pun în contact cu nashu_mare.

    16 comentarii

  1. Ehe… dacă aveam 550 lei… mă însuram!

      (Citează)

  2. Daca nu se dă într-o lună, îl iau eu 100%.

      (Citează)

  3. Eu sunt interesat.

      (Citează)

  4. BTW, il vreau pentru desktop, deci ma intereseaza doar daca are ceva cleme/sine sa-l pot monta in desktop.

      (Citează)

  5. @nwradu
    ah, e bine de stiut de clemele alea. Daca cel ce ti-a scris emailul nu-l mai vrea, da-i te rog lui nashu_mare adresa mea de email. Merci.

      (Citează)

  6. Încă un motiv în plus să-ți cumperi laptop Dell :|

      (Citează)

  7. e compatibil cu un acer travelmate 5742g?

      (Citează)

  8. @Revo: Dell-ul meu sterge datele de pe SSD-urile Samsung din seria PRO din cauza unei incompatibilitati intre BIOS si controller.

    Ma gandesc ca o problema de genul se regaseste si in acest caz. Din fericire eu am fost norocos si, inainte sa ma decid asupra unuia, am gasit pe notebookreview.com o lista cu SSD-uri compatibile.

    Nu merita sa dai vina pe o marca din cauza problemelor unei anumite serii. Eu mi l-am luat pentru ca doream un laptop cu capacitate mare a bateriei, calitate a constructiei peste decenta si mentinere usoara.
    Daca doream sa trec printr-un iad de fiecare data cand il curatam, atunci imi luam un HP.

      (Citează)

  9. Postolachi Dumitru

    09/05/2014 la 4:58 PM

    Cand ma gandeam sa trec si eu la SSD pe Dell-ul meu descopar ca ar putea exista probleme :(

      (Citează)

  10. Poti sa iti pui linistit SSD. Baiatu nu a reusit sa cloneze ce avea de clonat, dar daca o iei de la zero, n-are ce sa nu mearga.
    Si cel mai ieftin (si la fel de bun!) adaptor de ssd pentru desktop eu unu l-am gasit aici: http://www.marketonline.ro/accesorii-pc/-inter-tech-adaptor-pentru-montarea-hdd-ssd-de-35-25-in-bay-uri-de-525 (link fara afiliere fara nimic, doar recomandare pentru ceva ieftin si bun – o bucata de plastic)

      (Citează)

  11. Chestiile gen n-are timp, partitie secreta, reinstalare de la 0 etc. nu mi se par o scuza buna.

      (Citează)

  12. @Paul: Dell-ul are mult prea multe scăpări în ultimul timp. Cel mai mult m-a enervat că deşi au avut o problemă generică de încălzire pe N5110, au refuzat să-şi asume responsabilitatea. N-aş da vina pe ei doar pentru asta, dacă ar fi prima dată când aud de probleme cu Dell-uri.

      (Citează)

  13. @Sabotor, sau poti incerca ceva de genul https://www.pcgarage.ro/accesorii-carcase/inter-tech/adaptor-hdd-ssd-525-inch-la-35-25-inch/
    mult mai ieftin, si cred face acelasi lucru, am avut asa ceva mai demult. Platesti cu cardul sa scutesti cei 12 lei de ramburs.

      (Citează)

  14. @Gaelex:

    Cand folosesti laptop-ul pentru a produce un venit, nu iti vine sa reinstalezi totul de la zero. Mai bine pierd niste bani decat sa reinstalez tot. Am zeci de programele si de utilitare instalate. Nu vreau sa ajung intr-o situatia la limita, eventual pe la vreun client, si sa realizez ca, de fapt, aplicatia sau fisierul pe care ma bazam nu le mai am. M-ar costa mult mai mult decat pierderea la revanzare.

    Dar da, kitul SO-ului este pe o partitie ascunsa si ar fi cam greu sa il reinstalez pe noul SSD. Am instalat de curiozitate un Windows 7 Professional pe care il am pentru desktop pe SSD-ul asta si merge, insa in pe DVD-ul care vine in pachetul MS nu e inclus driver nici macar pentru placa Ethernet.

    Ah, SDD-ul probabil merge pe Dell-uri de 2000 de lei, acelea find de fapt niste laptopuri branduite.

    @Sabotor: am vorbit cu omul care i-a trimis email lui Radu si a ramas ca imi trimite adresa de livrare pana luni. Daca nu o face, vorbim.

      (Citează)

  15. Apropo se pot reface partitiile manual dupa clonare… e putin mai mult de munca…dar rezultatul va fi acelasi windows functional pe alt hdd.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus