un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Benzinăriile Agip vor deveni MOL

7 May 2014  ·

AUTO  ·

8 comentarii

MOL cumpără benzinăriile Agip din România (plus Slovacia și Cehia), preluând în România 42 de stații de alimentare și ajungând la un total de 189 de stații. Mai sunt necesare niște acorduri de la autorități pentru preluare și apoi începe schimbarea.

Așa sună cel mai bine informația respectivă, nu “Agip pleacă din România”. Pleacă, dar nu abandonează stațiile, ci le vând grupului maghiar MOL.

În total MOL cumpără 208 benzinării de la grupul Eni. Benzinăriile sub brand Agip din România, deci, erau mult mai puține decât în țări mai mici ca a noastră.

Acum mulți ani parcă tot MOL a cumpărat și benzinăriile lanțului Shell, atunci când aceștia s-au retras din România. Personal sunt curios, pe piața benzinăriilor, dacă lanțurile rusești Lukoil și Gazprom au simțit un impact la vânzări de când a început criza ucraineană, că poate vor sa-i taxeze românii nealimentând de la ei.

sample_mic_nokia_lumia_920_16

sursa: România Liberă.

    8 comentarii

  1. Si in urma cu câțiva ani omv si mol au facut schimb de cateva benzinării.

      (Citează)

  2. Asta e o veste proasta. MOL are nise preturi de pici in fund la orice. Preferam AGIp ca de obicei au motorina la preturi mai decente.
    Sper ca francizele sa ramina AGIP.

      (Citează)

    • Nu cred că rămân, dacă or exista francize, cred că le retrage Eni sprijinul cu totul și nu le dă voie să mai folosească logo-ul. Plus că nu le mai dă Eni combustibil, deci prețurile se vor ajusta în funcție de noul lor furnizor.

        (Citează)

  3. Nu cred ca Eni le dadea combustibil ci luau de la rafinariile locale.

      (Citează)

  4. Stai relax ca toate agipurile luau motorina de la rafinariile locale. Care sint fix trei si nici una nu se numeste AGIP.

      (Citează)

  5. Benzina si motorina de la Rompetrol , GPL-ul intotdeauna de al AGIP . Pacat ca nu vor mai fi … le voi simti lipsa ! Aveau niste promotii misto la alimentare (mi-am luat cateva genti Goodyear cu bani putini si de calitate) si alte promotii tari . MOL sunt buni pe benzine parca . Nu prea am pus de acolo , ca nu-mi place stilul lor .

      (Citează)

  6. Eu am rămas cu semne de întrebare după ce a plecat Shell din România. Stăteau foarte bine pe piaţă. După ce au plecat, brusc, au început preţurile dezastruase la combustibil. Poate ştiau ceva şi d-aia au decis să se retragă.

      (Citează)

  7. rompetrol are cea mai noua si moderna rafinarie din tara. teoretic, ar trebui sa aiba produsele cele mai bune dpdv calitativ. urmatoarea e omv-petrom.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus