un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Televizor de 50 de inchi la 2098 lei

8 Apr 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

14 comentarii

PC Garage are o ofertă excelentă la televizoare Horizon. Sunt 10 modele, toate la preț foarte bun și la toate primiți și un cadou. Oferta este valabilă până pe 15 aprilie.

Le puteți vedea pe toate în pagina 10 televizoare la super-preț.

Cadourile sunt suporturi de perete, stick-uri USB de 16 GB sau, pentru modelele mari, routere D-Link 686L, un model care în testele mele s-a comportat excelent, obținând 876 Mbps viteză de download.

Televizoarele par foarte interesante. Cele mici, “de bucătărie” cum le zic eu, am tuner DVB-C și slot CI+, așa că prinzi toate canalele codate și necodate în mod digital fără să ai nevoie de un receiver separat, ci cel mult de un card CI+ pe care acum îl oferă și RCS-ul și UPC-ul. Costă în jur de 540 de lei.

Cele de 32 de inchi, dimensiunea cea mai uzuală la noi, costă până în 1000 de lei. Toate au tuner DVB-C, două din trei au slot CI+, toate au port USB și rulează filme de pe stick-uri, ba chiar pot să și înregistreze pe stick-uri, o funcție care s-ar putea să prindă bine la vară, pe perioada campionatului mondial de fotbal. Rezoluția este doar HD Ready, dar la 32 de inchi ochiul nu poate face diferența între aceasta și un Full HD de la o distanță normală de vizionare, iar iluminarea este cu LED-uri.

Vrei mai mare? Cel de 39 de inchi costă doar 1.198 lei. Unul de 50 de inchi este 2098 lei, iar un alt model include și câteva funcții “smart”, precum Facebook și Twitter. Sigur, Horizon nu-i LG sau Samsung, dar nici nu dai banii ca pentru așa ceva, mai ales dacă te uiți la televizor doar sporadic sau n-ai nevoie de funcții smart. În plus, toate beneficiază de garanție Pick Up & Return, adică vine un curier să ți-l ia la service și ți-l aduce înapoi.

horizon_50_inchi

    14 comentarii

  1. Chinezarii… sincer eu nu inteleg cum poate lumea sa creada ca un televizor care la un producator decent costa dublu sau triplu poate fi o afacere. Adica diferenta aia de pret nu o fi doar marketing.

    Apropo, nu inteleg ce e cu tine de ai inceput sa promovezi petarde de genul asta… telefoane allview, tablete serioux, televizoare horizon. Te citesc de mai mutl de 5 ani dar acum chiar nu gasesc o explicatie logica.

      (Citează)

    • @AdrianG: Nu cred că am scris vreodată despre tablete Serioux, nu țin minte să fi avut vreuna. Iar dacă promovare înseamnă “uite ce telefon s-a lansat astăzi”, confunzi asta cu “informare”.

      Cât despre Horizon, e un brand de care toți cunoscuții mei care au unul sunt mulțumiți. Le-a ieșit bine acesta. N-a zis nimeni că-i identic cu un televizor care costă dublu sau triplu doar pentru că nu are aceleași costuri de marketing – dar este un model acceptabil și cu destule funcții utile integrate în el.

      Nu uita cum stă piața la noi: Serioux avea vreo 20% cotă de piață la tablete. Toate ieftinăciunile au cam 60% cotă de piață, pe când Apple cam 5%. Să nu fim mai catolici decât trebuie, cu toții ne-am dori tabletă iPad sau TV Samsung de 20.000 de lei, dar nu ne permitem asta. Când însă apare o ofertă bună, o reducere de preț, trebuie amintită. Când ai doar 938 de lei, este cel mai bun televizor de 32 de inchi din lume!

        (Citează)

  2. Eu am un monitor ldc horizon de 6 ani si inca merge perfect.
    Aveam o ‘pila’ la un magazin de atunci de pc-uri si a insistat sa-l iau ca e recomandat. Dar cam da, riscul de petarde e mai mare la cele fara investitie majora in marketing.

      (Citează)

  3. Salut,

    Stiti care e cea mai mare problema a televiyoarelor Horizon? Subtitrarile pe canalele digitale se vad oribil pe o banda neagra, sau nu se vad deloc. Cel putin asta se intampla la RDS, la modelele mici “de bucatarie” si din ce m-am docume ntat softul e acelasi si pentru alte modele Horizon.
    Suportul e inexistent, practic nici nu au un site.

      (Citează)

  4. Ok, o sa recunosc ca serioux a fost primul nume care mi-a venit in minte, dar ideea ramane aceeasi.

    Recunoaste si tu ca acum 2 ani de exemplu nu scriai despre toate chinezariile, desi existau si atunci si aveau cota de piata suficienta ca sa fie “de interes”.

    Iar daca tu sustii in continuare ca un televizor de 50 de inchi care costa 1900 de lei e ceva care merita mentionat nu mai zic nimic…

    Refuz sa cred ca cei care citesc blogul tau de ceva timp si care au habar cat de putin despre tehnologie si-ar cumpara vreodata asa ceva.

    Iar ce zici tu ca toti ne dorim samsung de 2000 de lei o fi adevarat, dar de aici pana la chinezarii facute pe vapor e cale lunga. Exista o plaja foarte mare de produse de nivel mediu si care chiar daca costa putin mai mult decat o chinezarie sunt de 5 ori mai bune.

      (Citează)

    • Acum doi ani nu le știam cota de piață :)

      Acum, marea majoritate a cititorilor vor să afle oferte bune la produse acceptabile, nu doar să discutăm despre “dreamteam”. Cu toții visăm la cele de top, dar nu poți scrie doar de ele, fără o ancorare în realitate.

      Dovadă vânzările record ale produselor respective și faptul că cei mai căutați termeni pe blog sunt numele unor telefon super ieftine de la operatori.

        (Citează)

    • Oamenii cumpăra ce este mai bun într-un anumit buget. Nu din necunoștință, ci de multe ori din lipsă de bani. Cum spuneam acum fix un an, valoarea medie a unei tablete vândute la noi este de 600 lei și cele ieftine aveau atunci 65% din piață.

      E mișto și Ferrari, dar lumea vrea și informații utile pentru ei după aceea.

        (Citează)

  5. Ba uite ca eu imi trageam tv Horizon daca vechiul meu lcd nu putea fi reparat cu costuri decente. Ca un al doilea tv uitat pe undeva cred ca e ok.
    Sau uitat pe undeva pe la tara.

      (Citează)

  6. Michael Westen

    08/04/2014 la 6:15 PM

    Vad ca au si aplicatiile Netflix si BBC Player. Careva a pus logo-uri fara sa se uite ce pune :)

      (Citează)

  7. zelul cu care ii dai replica lui Adrian G, imi “intareste” convingerea ca are dreptate

      (Citează)

    • Zelul vine din faptul ca tot încerc sa educ lumea privind gamele de produse, niveluri de preț, ce și cui se adresează, ce se vinde și de ce și ce căuta lumea și totuși în continuarea oamenii au o singură replică la orice, “tot iPad e mai bun”.

      Altfel, nici unul nu avem Horizon și nici acțiuni la producător.

        (Citează)

  8. 50″ LED Panasonic la 2199 e bine ? :)

      (Citează)

  9. Exact ce zice @Alin, are Altex plasme Panasonic la niste preturi ridicol de mici. Iar plasma Panasonic inca mai e de neatins in ce priveste calitatea imaginii, la nivelul de pret mic-mediu.
    Cit despre cei care zic ca Horizon sau altele sint de rahat, sa-si cumpere televizoare de la marcile cunoscute… Toshiba, Philips, Samsung, LG fac modelele ieftine tot “pe vapor”, si la fel de proaste. Iar tabletele ieftine sint de cele mai multe ori la jumate sau chiar mai putin decit cele de brand, la calitate foarte apropiata. Da’ las ca tre’ sa avem noi aipad si aifon ca sa fim “jmekeri”…

      (Citează)

  10. Nu vreau sa dau bani care stiu sigur ca ajung la NOD. Nu, multumesc, astept sa intre prin procese un pic Sebastian Ghita si sa ii ia Consiliul Concurentei pentru cvasi-monopulul pe care il au controland importatori, eMAG si Flanco.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus