un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

De ce nu dăm importanță parlamentarilor europeni?

1 Apr 2014  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Românii trimiși pentru a ne reprezenta în Parlamentul European par mai degrabă păcălici decât caractere alese pe măsura importanței acelui corp legislativ. Sunt sigur că europenii (și mai ales cei din structurile de decizie UE) sunt convinși că ne batem joc de ei.

Doar din memorie zic mai multe cazuri de parlamentari europeni dubioși. Cel mai recent apărut pe la știri, Zamfirescu, vota “Da” la orice propunere, chiar și pentru legi care ar fi fost contradictorii. Sigur, diurna e bună, postul e călduț, se decontează transport și cazare în străinătate. Severin fusese filmat cerând bani. Vadim este… cred că am spus totul deja. Becali a renunțat la post pentru a fi deputat în România, iar acum e la închisoare. Elena Băsescu a avut zilele trecute decența de a refuza să mai candideze pentru un nou post, deși Partidul Mișcarea Populară o ruga să facă asta (ceea ce spune multe despre calitatea PMP-ului).

Aud că Mircea Diaconu a strâns semnăturile necesare pentru a candida ca independent, deși în activitatea sa ca parlamentar în România s-a remarcat doar prin chiul de la voturi și prin arderea gazului pe procese de incompatibilitate.

De ce ne batem joc de europeni, mai ales în condițiile în care P.E. votează niște legi pe care și România trebuie să le respecte, multe cu impact asupra fiecăruia dintre noi?

Oare așa puțin important este perceput P.E. de către marea masă a românilor încât aceștia votează la întâmplare și ajung acolo atâția nepotriviți? Măcar rețineți-le numele acestora de mai sus, ca să nu-i mai votăm și în acest an.
feat_parlament_european

Articol scris pe 23 octombrie 2013 și publicat acum după ce am actualizat doar o propoziție. Totul rămăsese valabil. Acum că vin alegerile pentru PE, mă gândesc că ar prinde bine o listă a candidaților și prin ce s-au remarcat ei, bune dar mai ales rele, ca să știți pe cine să ocoliți. La alegerile parlamentare au fost vreo două site-uri care făceau fix asta.

    8 comentarii

  1. Daciana candideaza, ceea ce spune multe despre calitatea PSD-ului

      (Citează)

  2. De parca am da importanta mai mare parlamentarilor din Romania.
    Cred ca sunt suficiente exemplele de primari/parlamentari alesi in timp ce ei erau (deja) in puscarie

      (Citează)

  3. @Un_Cetatean
    PSD-ul parea cel mai ok pana sa preia guvernarea, i-a stricat Ponta imaginea de tot. Acum n-as mai vota cu ei nici platita, asta daca m-as duce la vot. :D

      (Citează)

  4. Daca va uitati pe listele prezente, cat si pe cele trecute, o sa vedeti ca existe si nume bune acolo, care chiar si-au facut treaba:
    – Monica Macovei si Marian Jean Marinescu (de la PDL)
    – Adriana Silvia Ticau si Sabin Cutas (de la PSD si PC, foarte buni in legislatura curenta, din pacate ambii rejectati de pe lista PSD, de neinteles de ce)
    – Sorin Moisa (PSD), directorul adjunct de cabinet al comisarului european pentru Agricultura, Dacian Ciolos (iarasi o paranteza, omul e pe locul 10, trebuie sa intre 9 nulitati, in frunte cu Cretu, Antoneasca si Grapini, ca sa ajunga si omul asta acolo
    – Siegfried Mureşan (PMP), noroc cu retragerea EBE-ei.
    – De la PNL, Valean si Weber sunt niste optiuni acceptabile.

    Dar e adevarat ca ce e mai sus sunt exceptiile, iar marea majoritate a candidatilor e umplutura, care doar cauta un loc caldut.

    Uite aici lista cu europarlmentarii romani actuali, inclusiv activitatea lor detaliata.

    http://www.europarl.europa.eu/meps/ro/search.html?country=RO

      (Citează)

  5. @Roxana, tre’ sa fii tare tinara daca pesede-ul ti s-a “parut ok”. sau memorie scurta daca i-ai uitat pe ilici si el-insusi
    (@Radu not intending a flame, but it’s…. so much naivety in her words)

      (Citează)

  6. Poate pentru ca dezgustul fata de politicieni, in general, a ajuns la niste cote mari sau poate pentru ca nu avem educatia necesara si nu prea intelegem nimic din asa zisa democratie.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus