un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Compasiunea nu se obține cu fotomodele și care alegorice

24 Apr 2014  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Oare Radu Mazăre chiar crede că va obține compasiunea și suportul cetățenilor în problemele sale cu justiția?

Repetă obsesiv, cu voce stinsă, că el a construit case pentru săraci cu cel mai mic cost de pe piață, încercând să se erijeze în omul bun la suflet nedreptățit de Băsescu.

În primul rând, din ce-am văzut la televizor, alea nu sunt case în sensul la care ne gândim uzual cu toții, ci un fel de barăci metalice ca pe șantier, așa că nouă ne este greu să comparăm costul pe metru pătrat cu cel al unui apartament de bloc.

În al doilea rând, corupția și mita au legătură cu fondurile publice, nu neapărat cu scopul utilizării lor. Nu contează că de acei bani se construiesc locuințe sau șosele sau frigidere, cine le alocă poate fi mituit să le dea unei părți sau alteia.

Cel mai important aspect! Mazăre nu și-a construit imaginea unui om căruia să-i țină alții partea. Compătimire? Mazăre este omul care, într-o țară săracă, defilează însoțit de fotomodele, întronat pe care alegorice, face sporturi nautice, merge în vacanțe exotice de lux, locuiește într-o fortăreață de mii de metri pătrați în Mamaia, cu debarcader propriu și colecție de automobile de epocă. Cu Rio, Madagascar și fotomodele goale atragi admirația oamenilor, dar dacă insiști prea mult cu ele și te arăți mereu buricul planetei o transformi rapid în invidie.

Cred că nici constănțenii nu-i sunt mari fani. Sigur, a făcut multe prin oraș, dar cred că dacă-i întrebi pe localnici vor spune că în locul acelor care alegorice și parade de modă ar fi mers probabil și niște renovări prin oraș, că nu-i Constanța vreun Dubai al României la capitolul aspect.

Și cred că în secret nici cei din PSD nu-l vor ajuta prea tare. Adică sunt de partea lui pentru că trebuie ca partidul să controleze Constanța și stațiunea Mamaia și restul județului, dar nu-l vor susține prea pe față pentru că știu că asocierea cu imaginea lui Mazăre extravagantul nu este în favoarea lor și nu se potrivește cu socialismul pe care-l tot proclamă.

Oamenii gen Mazăre ar trebui să ia exemplu de la acei bogați care sunt mai bine priviți. Ai o grămadă de bani? Bine, mai dă din ei și comunității, mai donează un avion, mai sponsorizează un spital. Uitați-vă la Becali, pe care-l cereau toți eliberat pentru că a făcut câteva biserici (și până și din închisoare a donat niște zeci de mii de euro pentru ca un copil să fie operat de ceva grav în străinătate, ceea ce este de admirat). Sigur, asta nu l-a scăpat de închisoare, dar măcar nu i-a spus nimeni în față “mă bucur că te-au condamnat, o meritai, sper să te facă poștă ăia înăuntru!”.

Uitați-vă în schimb la ceilalți doi Becali. Ați văzut pe cineva cerându-le eliberarea?

Cât despre restul cazului, a zis-o bine Zoso.

mamaia

    5 comentarii

  1. Compasiunea se obtine cu biserici renovate, cu bani dati public si la vedere la cazuri de copii, adulti si batrani aflati la nevoie si cu construirea de case la sinistrati, tot la vedere evident. Asta se numeste Becali, exact exemplul dat de tine.
    Ma mir ca nici un super jurnalist/blogger nu s-a dus sa faca poze si un articol despre locuintele amintite de tine. Nimeni nu s-a deranjat pentru ca xulimea se uda cand vine vorba de biserica si oameni aflati la rascruce. Promoveaza ce se vinde.

      (Citează)

  2. “Cred că nici constănțenii nu-i sunt mari fani.” Ba cred ca sunt, de vreme ce ales democratic primar din ’96.

      (Citează)

  3. @ipo>> e o mare diferenta intre a fi “fan” si a vota in schimbul unei pungi de zahar si a unei sticle de ulei

    primul te sustine si dupa ce ai intrat la bulau
    al doilea o sa te uite pentru urmatorul care ii da piscotul in plasa

      (Citează)

  4. Constanta arata bine. Daca e sa o compari cu tecuciu. Desi nu sunt sigur

      (Citează)

  5. Compasiune inteleg sa simtim pentru Ruxandra:
    http://www.cabral.ro/pentru-copii/avem-o-fata-frumoasa-foc-poate-vrei-sa-i-faci-curte-ar-prinde-bine-si-niste-prietene

    in niciun caz pentru un politician care s-a vazut in varful gramezii si s-a apucat sa scurme :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus