un blog de Radu Dumitru

Canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru și youtube.com/NwraduBlog ••• Știri despre Ucraina

Căutați un SSD bun? Încercați Toshiba!

24 Apr 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

22 comentarii

toshiba_ssdToshiba este, alături de SanDisk, unul dintre cei mai mari producători de memorii flash din lume, așa că era oarecum normal ca SSD-urile produse de ei să fie foarte bune.

Mai nou le-am văzut și în România. Gama Q Series Pro este în exclusivitate pe PC Garage și până la 30 aprilie oferta este foarte bună:

 • 379 lei pentru 128 GB, redus de la 452 lei.
 • 689 lei pentru 256 GB, redus de la 821 lei.
 • 1634 lei pentru 512 GB (vise!), redus de la 1857 lei.

Acel 689 lei pentru 256 GB este o ofertă foarte bună pentru un brand precum Toshiba. Am citit câteva review-uri, iată ce zic:

 • PC World: “Toshiba’s drives are among the very fastest we’ve tested, and in an unusual development, we saw no drop in performance in its smaller capacities. Throw in heavy online discounts, and you have an excellent bargain in a top-performing drive.”
 • TweakTown: “In many corner case tests, the Toshiba Q Series Pro was either at the top or close to the top performance wise”
 • The SSD Review: “As strong as a contender as this may be in performance, it is the pricing of the Toshiba Q Series Pro SSD that really makes it stand out from the crowd. At the time of this report, the pricing simply couldn’t be beat and actually hits .66/GB if you look at the 256GB capacity.”

Altfel spus, mai ales după ce Toshiba a cumpărat OCZ, au produs unități SSD performante și ieftine. Nu stați pe gânduri, reducerile de preț sunt valabile doar până la 6 mai.

  22 comentarii

 1. acuma, nu sunt de foarte multa vreme pe piata sa vezi si niste statistici de reliability…

    (Citează)

 2. PS: si OCZ nu statea genial la capitolul asta.

    (Citează)

 3. când va ajunge 2TB pe la 1000 lei, atunci mă bag și eu.

    (Citează)

 4. factorul: “Random 4KB scriere – 35K IOPS max.” este important în alegerea unui SSD ?

    (Citează)

  • @geo: greu de zis, depinde pentru ce-l folosești (swap, stocare, fotografii etc) bună. Aș spune că citirea e mai importanta, rapiditatea ei și lipsa timpului de poziționare a capului de citire sunt cele mai mari avantaje la SSD-uri.

     (Citează)

 5. De la.pcgarbage nu mai iau. Am vrut sa cumpar un mouse care il aveau in magazin. Aveam 2 variante un asus si un roccat. Am vrut sa le vad sa imi dau seama cum vin in mana. Mi au zis ca nu pot sa imi arate decat ce este expus. Nu au vrut sa imi aduca din “spate” chiar daca le am zis ca nu vreau sa deschida cutia.

    (Citează)

 6. mihai, de curiozitate, dacă la tine ar veni colegi, clienți și șefi și in loc de mihai ar incepe să te strice “boule”, tu cum te-ai simți?

    (Citează)

 7. *pe care il aveau. Vroiam sa zic initial “care era in magazin”

    (Citează)

 8. @Zoso: Sa inteleg ca nu ai ssd? cam investesti degeaba intr-un procesor rapid cita vreme nu incerci un ssd. Acesta a fost cel mai important upgrade pe care l-am facut, cea mai mare diferenta. Sa iti dublezi ramul e o gluma pe linga plusul obtinut de pe urma unui ssd. Spune-mi ca am inteles eu gresit…

    (Citează)

 9. mircea, am din 2011 ssd-uri pentru windows si spatiul de lucru. aș vrea să am și pentru stocare. :D

    (Citează)

 10. Vroiam sa pun mana pe produs. Cu unul din ele plecam acasa. Nu vroiam sa iau ceva si apoi sa il returnez ca nu imi satisface nevoile. Nu am zis nimic de comportamentul celor de acolo. Erau foarte dezorientati si deloc preietenosi. Un angajat mi a zis “du tr la calculatorul ala ca e un mouse roccat instalat acolo”.

    (Citează)

 11. La cel de ~250 Gb vad ca pretul este identic cu Intel 530: http://www.pcgarage.ro/compara/726715,822156
  Toshiba putin mai rapid la citire, si mai lent la scriere, cu un MTBF mai bun.
  Insa garantia doar de 2 ani. Ce ati alege?

    (Citează)

  • @Cititor: acel Intel este un alt model foarte bun, l-am recomandat cu altă ocazie când era și el la promoție. Garanția este un atu important.

     (Citează)

 12. @Cititor eu il aleg pe ăla cu 90K IOPS max. – random 4KB scriere față de tosiba cu 35K IOPS max.

    (Citează)

 13. Daca Kingstone nu isi batea joc de clienti cu ultimele serii de SSD-uri, asta ar fi fost o gluma buna. La 500 lei, cat e acum unul de 240GB, nu ar fi avut concurenta.

    (Citează)

 14. Radu ai uitat sa menționezi: “Încercați Toshiba!”……. pe banii voștri, comisionul îl iau eu.

    (Citează)

  • @Ion: ți-a dispărut vreun ban din portofel citind acest articol? Sau din contră, ai aflat ca produsele unui mare producător sunt acum și în România?

     (Citează)

 15. @ION vezi ca te cauta nevasta prin fundul curtii.

    (Citează)

 16. La banii aia mai bine cumperi Samsung Evo.

    (Citează)

 17. La banii astia mai bine cumperi Samsung Evo.

    (Citează)

 18. Samsung EVO 840 SSD de 1TB pe amazon.de e €383 (1,705 lei).

    (Citează)

 19. Sper ca nu le fac ca pe laptopuri, care de cativa ani sunt inspre proaste rau la fiabilitate. Toshiba nu au fost mare nume la SSD vreodata, mi se pare un premium prea mare pus doar pentru ca e numele Toshiba.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus