un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Panono, bila ce face fotografii panoramice

27 Mar 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

panonoballAm auzit recent despre Panono Ball Camera: este o bilă de 11 cm în diametru și grea de 300 de grame care include 36 de camere foto ce surprind o imagine panoramică de 108 megapixeli. Arunci bila în sus și ea face fotografia 360 x 360 grade. Cam ca Google Street View, doar că mai bine.

Mi se pare o jucărie foarte bună și o tehnologie excelent implementată, simplă și eficientă. Mă pot gândi la o grămadă de situații când ai vrea așa o fotografie, de la obiective turistice la evenimente sau scene interesante. Puteți găsi exemple de panorame pe pagina lor.

Evident, m-am dezumflat rapid când am vrut să cumpăr una. Este disponibilă momentan la precomandă pentru 550 de dolari plus transport din Germania până aici.

    7 comentarii

  1. Am descoperit si eu Panono acu ceva vreme si m-am uitat la niste clipuri cu dezvoltarea primelor prototipuri, foarte interesant cum s-a ajuns la forma actuala.

      (Citează)

  2. Pai daca are 36 de camere cat voiai sa coste?

      (Citează)

  3. 550 dolari nu e așa mult, avînd în vedere și faptul că nu e făcut în serie foarte mare. Avînd în vedere și cît s-a investit în dezvoltare…

      (Citează)

  4. Ca invenție mi se pare un pas înainte, o văzusem mai demult.
    Ca aplicabilitate în viața de zi cu zi, mi se pare cam degeaba, în sensul că de câte ori o s-o folosești pe săptămână/lună/an după prima lună de aruncat în sus ?

    șhht, să nu afle ăia din guvern, că probabil o să te pună să obții autorizație pe ea…

      (Citează)

  5. La 300 de gr. nu e chiar usoara asa ca nu o aruncati prea sus :)

      (Citează)

  6. eu as atasa acestei bile si un brat telescopic, sa nu o mai arunc.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus