un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Oppo N1, un excelent phablet cu cameră rotativă

1 Mar 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

Oppo N1 este unul dintre telefoanele care mi-au plăcut cel mai mult la MWC Barcelona. Producătorul chinez care acum scoate timid capul în lumea largă a venit cu mai multe telefoane foarte bine făcute, cu un aspect plăcut și performanțe de invidiat.

Șmecheria lui N1? Camera foto este mobilă, rotindu-se spre spate sau spre față. Acesta este un mare avantaj, indiferent că fotografiezi natura sau îți faci un selfie beneficiezi de aceeași cameră excelentă de 13 megapixeli, iar în plus eu mă gândeam doar câte fotografii spion aș putea face cu ea, orientând-o discret spre subiect, în timp ce telefonul rămâne într-o poziție “inofensivă” în mână.

Ecranul mare, de 5,9 inchi și rezoluție Full HD, reda foarte bine culorile. Interfața se mișca repede, fără lag, iar carcasa mi s-a părut de bună calitate. Am rămas chiar impresionat de acest telefon și inclusiv Qualcomm îl prezenta la standul lor, unde totuși nu ajunge chiar orice dispozitiv. Păcat că nu are slot de card microSD, la așa o dimensiune cred că i-ar fi putut găsi un loc pe carcasă.

Specificații Oppo N1:

  • ecran 5,9 inchi 1080 x 1920 px
  • procesor Qualcomm Snapdragon 600, quad-core la 1,7 GHz, 2 GB RAM
  • stocare 16/32 GB, fără slot de card
  • cameră 13 megapixeli rotativă, video 1080p
  • baterie 3610 mAh
  • 9 mm grosime

Am văzut acolo și un mai vechi model Oppo Find 5, dar la fel de performant:

  • ecran 5 inchi Full HD
  • Spandragon S4 Pro quad-core la 1,5 GHz
  • cameră 13 megapixeli
  • baterie 2500 mAh

Acesta probabil că are un preț foarte bun acum, dar nu se găsește în România. În mână se simțea foarte bine, este ușor, subțire, bine făcut, cu un ecran foarte bun ca rezoluție și hardware suficient pentru a rula Android-ul fără probleme.

Sunt la Mobile World Congress Barcelona la invitația Orange România, cărora le mulțumesc și pentru roamingul oferit, fără de care n-aș putea scrie aceste articole. Urmăriți toată activitatea mea aici pe tag-ul MWC2014.

    2 comentarii

  1. Magazinul din UE pentru Oppo: http://europe.oppostyle.com/

      (Citează)

  2. f scumpe. vraja marii la preturile alea. xiaomi au preturi corecte cat de cat. probabil productia e asigurata cu taxe mici si mana de lucru ieftina. dar …acuma sa plangem ?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus