blog demisec cu note fine de tehnologie

Urmăriți-mă pe Instagram și pe YouTube!

Ies detalii despre incompetența celor de la Romatsa

31 Mar 2014  ·

GÂNDURI  ·

17 comentarii

Mai știți avionul medical prăbușit în Apuseni și cum s-a dovedit în următoarele zile că Romatsa era organizația care trebuia să coordoneze întreg procesul de localizare și extragere a supraviețuitorilor?

Încep să iasă la lumină calitățile oamenilor de acolo. De exemplu doi dintre cei angajați acolo ca inspectori și experți în traficul aerian au fost înainte șoferul lui Emil Boc și respectiv de profesie fotograf. Angajarea a fost ilegală, sărindu-se procedurile normale pentru postul pe care l-au ocupat, iar “suma cheltuită cu salariile celor doi se ridică la 473.000 de lei.”

Cei doi au fost angajați acolo din 2011. Hai să zicem 30 de luni de activitate, de unde reiese că primeau un salariu mediu de 7.800 de lei.

În condiţii suspecte au fost angajate la ROMATSA şi soţia şi fiica secretarului general din Ministerul Transporturilor, Tiberiu Bărbuleţiu.

Dana şi Monica Bărbuleţiu au fost angajate fără să participe la vreun concurs. Iar salariile au fost consistente. Soţia fostului secretarul general de la Transporturi a primit circa 300.000 de lei pe o perioadă de 18 luni cât a fost angajată, fără să treacă însă pe la serviciu.

Adică un salariu de 16.666 lei pe lună.

Cam aceștia sunt experții români în trafic aerian, oamenii în care miile de călători își pun încrederea zilnic că fac un management bun al unui sistem critic pentru țara noastră. Vă mai mirați că în momentul unui incident, nimeni din Romatsa n-a știut ce să facă? Este doar o altă organizație plină de incompetenți, unde au fost băgate toate pilele posibile pentru că salariile sunt mari, practic scăpate de sub control.

Sunt curios ce are de zis Emil Boc acum. Sau primarul Clujului te pomenești că de fapt n-a intervenit chiar el, nu știa nimic și credea că șoferul său chiar era expert în traficul aerian și îl conducea prin oraș așa, din pasiune.

sursa: Digi24.

  17 comentarii

 1. La fel ca si TVA-ul acestia au ramas si in mandatul lui Ponta. Tot ce a facut “rau” Boc, Ponta a pastrat si a mai adaugat peste cateva taxe si accize. Cati bigetari cu salariu taiat stii sa fi plecat in privat?

    (Citează)

 2. Eu în continuare sunt de părere că imposibilitatea teleportării și nu incompetența angajaților ROMATSA a dus la localizarea târzie a locului unde s-a prăbușit avionul și moartea celor 2 persoane.

    (Citează)

 3. Da’ ce smecherie e sa fii sofer in zilele noastre. Umbli cu sute de mii de euro ca sa-ti ajuti seful sa joace la cazino, mai devii expert in trafic aerian…. Pff, mi-am ratat cariera.

    (Citează)

 4. Tre’ sa fii cel putin naiv sa-ti imaginezi ca cei de mai sus ar fi lucrat ceva efectiv in romatsa. Acele job-uri n-au fost decat niste recompense aparent legale oferite unor slugi de partid. Ar fi crunt si extrem de periculos ca oameni precum cei amintiti mai sus sa ajunga chiar sa fie pusi la treaba in cadrul Romatsa. Ei pur si simplu figurau acolo ca si salariati fara sa treaca vreodata pe la birou, incasand doar salariul. Asta e modul in care conducerea politica isi rasplateste slugile, cei care ies si lipesc afise, cei care le fac campanie electorala. Absolut toti cei care apartin de-un partid sau altul nu sunt acolo pentru idealurile socialiste sau liberale ale acelui partid, sunt acolo c-un scop precis pe care spera sa-l atinga odata ce ai lor ajung sa guverneze.

    (Citează)

  • @coke: evident că așa este, dar acei oameni pe pile, care nici nu veneau la muncă, ocupă locurile unora care poate ar fi muncit. Ai voie prin bugetul instituției să angajezi 10 experți – iar 5 sunt inutili, aduși pe pile. Ceea ce înseamnă că lucrezi la 50% din eficiență, că ceilalți 5 au mai mult de muncă și tot așa.

     (Citează)

 5. Poate nici n-a mai fost nevoie sa intervina Boc. Asa e sistemul, asa e partidul, legile nescrise ale politicii. Bai, te angajam acolo, din salariu opresti si tu 10%, iar restul se intoarce la partid ca sponsorizare…

    (Citează)

  • @Mircea: cam mare coincidența. Așa e obiceiul, ca cei care ies din post să-și aranjeze un pic subalternii cu care au lucrat non stop, precum șoferul, asistentul șamd.

   De cazuri “Andrei Zaharescu pus consul de către Ponta” nici nu mai zic…

     (Citează)

 6. ce e interesant in Romania este ca daca zici “X a facut rau”, o sa vina un gigel si o sa iti zica “dar Y a facut si mai rau”. adica X nu e de condamnat, caci Y e cu mult mai nasol.
  toata mizeria asta cu “raul cel mai mic” cat “las ca merge si asa”, “noua sa ne fie bine” si alte mizerii de genul nu fac decat sa ne ingroape din ce in ce mai mult in mizerie.

    (Citează)

 7. Cei doi n-au prestat nimic – au incasat pe nederept niste bani – asa ca n-au nicio legatura cu proasta gestionare a situatiei cu avionul medical prăbușit în Apuseni.

    (Citează)

  • @Petre: au blocat calea angajării unor oameni care să și lucreze acolo, indiferent de responsabilitățile avute. Și dacă erau angajați ca oameni de servici și tot înseamnă că cineva n-a spălat pe jos. Că doar posturile erau ocupate în organigramă, nu e că au fost angajați suplimentar și unii competenți, pe lângă “pile”.

     (Citează)

 8. Nu veneai tu acum cateva luni cu prezentare de la Teamnet despre cat de minunat este sistemul Romatsa si cat de bine si-a facut treaba?
  Asta adica: http://www.slideshare.net/nwradu/romatsa-sar-prezentare1

  Acum ce facem, o dam la intors? Ca asa cam pare.

    (Citează)

 9. inside tips: Ponta zgarma de ceva timp la Romatsa incercand sa isi bage oamenii carora le este dator pe niste posturi caldute. Exact pe acelasi principiu, fiice, sotii, prieteni cu aceeasi pregatire.

    (Citează)

 10. doar pe astia i-a depistat, dar cati or mai fi … va mai dura cativa ani buni si avioane nelocalizate pana cand ii va gasi si pe restul angajatilor pe ‘pile’

    (Citează)

 11. Ai dreptate, sunt mai multe articole care nu sunt chiar pozitive la adresa Romatsa.

  Detaliile astea iesite la lumina despre angajarile pe pile nu explica 100% incompetenta Romatsa. Personajele astea nu erau cele care trebuiau sa foloseasca software-ul ci doar sa se bage in seama prin zona. Operatorii de calculator sunt cei care trebuiau sa il foloseasca, dar cu astfel de sefi nu putem avea asteptari prea mari.

    (Citează)

 12. Din pacate tot sistemul de stat e plin de asa ceva. De exemplu am un prieten care a terminat ATM (Academia Tehnica Militara) si acum lucreaza la STS, ne zicea ca e plin de oameni incapabili veniti din total alte domenii pe pile, de exemplu are colegi ingineri in telecomunicatii care au terminat ASE-ul. :)

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus