un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cosmote a schimbat site-ul!

26 Mar 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

20 comentarii

Noul site Cosmote poate fi văzut pe cosmote.ro. Iată că, din acest an, în preajma Paștelui nu vom mai sărbători o singură minune, ci două: după lungi insistențe, vechiul site a fost retrocedat anilor ’90 și a fost înlocuit cu unul frumos, modern și mai ales funcțional atât pentru clienți cât și pentru posibilii clienți.

Dacă nu sunteți clienți Cosmote probabil că nu le știți vechiul site. Eu, care mai caut oferte și prețuri pentru diverse articole, vă pot spune că era foarte dificil de utilizat, că lipseau informațiile complete despre prețuri, oferte, pachete și servicii, iar de o secțiune reală dedicată clienților nici nu mai vorbim.

Noul site are de toate:

  • secțiunea My Account din care clienții pot plăti factura, reîncărca o cartelă, pot vedea costuri, statistici despre ce-au consumat, pot activa și dezactiva extraopțiuni și tot ce are nevoie un operator de telefonie pentru a-și mulțumi cei aproximativ 6,5 milioane de clienți.
  • poți vedea oferta de telefoane, tablete și accesorii, cu prețuri în lei cu și fără conectare și cu informații despre stocuri. Telefoanele pot fi comparate.
  • poți vedea oferta de abonamente și, din nou, pot fi ușor comparate, afli imediat informații despre orice extraopțiune, acum fiind bine grupate pe categorii.
  • există o funcție de căutare în întreg site-ul.
  • un chestionar ușor de completat (are butoane, nu liste derulante) despre opțiunile tale de consum te ajută să descoperi cam ce telefon ți s-ar potrivi.
  • există o interfață simplă (Automatul de oferte) în care poți simula prețul pentru orice combinație de telefon, abonament, extraopțiune și bonus, actualizându-se totul în timp real.
  • poți comanda online fără să-ți faci cont.

Sigur, ai și lista magazinelor, date despre companie și programele lor CSR, comunicate, anunțuri, fotografiile celor din conducere și tot așa. Design-ul este responsive, aerisit, totul este disponibil și de pe mobil sau tabletă. Mi-au plăcut și sliderele și butoanele utilizate în diverse pagini, înlocuind clasicele casete derulante și “butoane radio”.

Cel mai probabil vor câștiga noi clienți, acum că există un site bine pus la punct pentru a vedea ofertele și telefoanele disponibile. Aș fi curios, după un an sau doi, să văd un studiu despre legătura dintre noul site și vânzările Cosmote.

    20 comentarii

  1. Studiul ala de dupa un an, doi, nu cred ca va exista, mai ales dupa ce va intra in vigoare, la toamna, rebrandingul in T Mobile. Probabil o sa fie doar un site cu 6-7 luni de viata

      (Citează)

  2. La fel de inutil, acum nu mai gasesti extraoptiunile vechi de la cartela Cosmote.

      (Citează)

  3. Pot sa reincarc de la 6 euro in sus ?
    Doream doar 5 euro…

      (Citează)

  4. Daca intri pe http://cosmote.ro iti da:
    Eroare 404
    Ne pare rau, pagina cautata nu a fost gasita

      (Citează)

  5. Gata … s-a terminat distractia .. au revenit la site-ul initial , care are designul de pe vremea Xnet-ului . Cel mai prost site pentru un mare brand telecom – reflecta atitudinea lor fata de piata pe care o deservesc .

      (Citează)

  6. Frumusel site-ul! Oare orange pe cand isi schimba porcaria de site?

      (Citează)

  7. Nu poti configura pretul telefoanelor in functie de ce abonament vrei cum se poate face, de exemplu, pe siteul orange.

      (Citează)

    • @mArius: ba da, mi se pare ca bagi telefonul în coș și apoi poți alege abonamente și opțiuni cu actualizarea prețului pe loc. Automatul de oferte nu este o unealtă completă.

        (Citează)

  8. Ce va spuneam: http://mihaiv.tumblr.com/image/80771510357
    Asta apropo de voturile negative.

      (Citează)

  9. @nwradu s-ar putea sa ai dreptate. Siteul are asemanari cu t-mobile.cz & t-mobile.nl. Probabil doar culorile se vor schimba. Curand.

      (Citează)

  10. Da susțin, arata super evoluat fata de ceea ce era pana acum

      (Citează)

  11. din pacate webcare nu mai exista nicaieri pe situl asta nou… bravo cosmote .. clientii business le dai cu piciorul in felul asta..

      (Citează)

  12. CIudat. Există vechiul site la http://www.cosmote.ro și noul site la https://www.cosmote.ro/

    @Dragoș: ai acces la datele de cont dacă-i dai click pe autentificare în dreapta sus, te autentifici și apoi te duci la MyAccount.

      (Citează)

  13. Dragos, are si myaccount, inlocuitorul webcare, doar ca nu functioneaza de pe toate browserele, de exemplu la mine pe google chrome nu functioneaza, dar pe internet explorer este ok.

      (Citează)

  14. Sper din tot sufletul sa nu fie la fel ca porcaria de site de la Orange , in special contul personal . Cine a facut designul la interfata din contul orange e un idiot , sunt zeci de linkuri inutile sau prost puse incat te face sa te enervezi grav . A sa nu uit la orange prepay daca iti faci oferta costum nu se activeaza automat daca ia credit in cont , trebuie sa intru pe site prin cateva meniuri sa o reactivez , daca uit imi consuma creditul .

    Nici vodafone nu are un o interfata buna la contul lor , vara trecuta am stat si m-am certat cu unul de la relatii cu clienti deoarece eu i ziceam ca in urma cu cateva luni la optiunea de reincarcare puteam sa introduc codul de voucher pe site dar acum optiunea nu mai aparea . El imi tot zicea ca e imposibil ca e acolo , l-am pus sa pargurga pasii cu mine mura in gura iar dupa 20 de min in telefon a zis ca optiunea nu mai exista .

      (Citează)

  15. Alina Adochitei-Neacsu

    26/03/2014 la 9:48 PM

    @Stefan: Ai posibilitatea de a reactiva extraoptiunea curenta accesand MyAccount. De asemenea, iti poti alege alta din oferta promotionala intrand in sectiunea Cartele/Extraoptiuni. O seara buna!

      (Citează)

  16. chiar arata mai bine acum

      (Citează)

  17. Mie nu mi se pare prea inspirat cosmonautul acela… :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus