un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Avantajele lui LG G2 în fața lui Nexus 5

10 Mar 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

17 comentarii

nexus_5_12lg_g2_carcasa_12
După review-ul lui LG G2 am primit și mai multe întrebări privind diferența dintre aceste telefon și Nexus 5. Reiau un pic ideile.

Atât G2-ul, cât și Nexus 5, sunt fabricate de LG și au același chipset, puternicul Qualcomm Snapdragon 800 cu 2 GB de memorie RAM, si o dimensiune relativ apropiată la ecran (5,2 inchi versus 4,95 inchi) cu aceeași rezoluție 1920 x 1080 pixeli. Din acest motiv, majoritatea oamenilor le percep ca fiind identice, ba chiar cu un avantaj spre Nexus 5 care rulează cel mai recent Android nemodificat.

O astfel de afirmație este departe de adevăr. Eu le-am testat pe amândouă câteva zile și în final mi-am cumpărat LG G2 și sunt foarte mulțumit de el. Mai jos am rezumat diferențele principale.

Avantajele lui LG G2 față de LG/Google Nexus 5:

  • autonomia bateriei este mult mai mare. Minim 50% pentru cum utilizez eu telefonul. (3000 mAh versus 2300 mAh în cifre)
  • difuzorul extern este mai puternic, auzi notificările chiar și din altă cameră, nu ratezi nici un apel.
  • include handsfree în pachet, căști cu microfon și cu o mică telecomandă cu 3 butoane pe firul lor. Nexus 5 nu include un handsfree.
  • are port infraroșu și telefonul poate fi folosit ca o telecomandă universală. Are o bază mare de date cu aparate pe care le știe direct (televizoare, receivere, sisteme audio), dar poate și învăța orice altă telecomandă. Nexus 5 nu are port infraroșu.
  • filmează 1080p la 60 de cadre pe secundă, pe când Nexus 5 o face doar la 30 de cadre pe secundă. Veți spune că 30 e tot ce contează, dar la telefoane un frame-rate mai mare micșorează acel aspect de “choppy video” atunci când filmezi obiecte în mișcare rapidă.
  • camera foto este mai bună în condiții slabe de iluminare. Ca specificații, cea de pe LG G2 are 13 megapixeli, cea de pe Nexus 5 are 8 megapixeli. Asta n-ar conta așa mult, dar focalizarea pe G2 este oricum mai bună.
  • camera foto are moduri HDR, panoramic, night shot, burst shot, shot & clear (elimini elemente în mișcare din imagine). Cea de pe N5 are doar HDR și panoramic.
  • are radio FM. N5 nu recepționează radioul.
  • camera frontală are 2,1 mpx față de 1,3 mpx pe N5.

Pe ultimele două le-am pus mai cu jumătate de gură, că nu-s importante pentru mine, dar poate contează pentru alții.

Un alt avantaj important: interfața de pe LG G2 îmi este foarte utilă! Oricât ați aprecia Android-ul pur, elemente din ce-a adăugat LG peste el sunt foarte utile: pot schimba ordinea butoanelor “Home / Back / Menu”, am un Quiet Mode util când nu vrei să fii deranjat, aplicația de muzică știe și să ruleze melodiile dintr-un anumit folder și nu trebuie să le ai perfect organizate pe bază de albume și artiști, pot pune 5 pictograme pe un rând în ecranele principale, nu doar patru șamd. Chestii mici, dar care pentru mine personal contează mult.

Avantaje LG/Google Nexus 5 față de LG G2:

  • rulează cel mai nou Android (4.4). G2-ul rulează 4.2.2 și update-ul e așteptat prin aprilie.
  • are Gorilla Glass 3 față de Gorilla Glass 2
  • suportă încarcare inductivă

Eh și cam atât, din păcate. Nu-i că Nexus 5 este un model prost, ci doar că G2 include tot ce are Nexus 5 și mai multe. În rest, ambele au bateria integrată în telefon, la ambele lipsește slotul de card microSD, așa că dezavantajele sunt cam aceleași.

Citiți review-urile mele pentru alte detalii: LG G2 și LG/Google Nexus 5.

Sigur, discuția despre preț. Nexus 5 este, cum bine ați spus mulți dintre voi, un telefon foarte bun la prețul din SUA, 349 de dolari, care la noi ar însemna 1.141 lei la care adăugăm diverse taxe normale. Să zicem 1.500 lei. La banii aceștia ar fi o achiziție bună.

Problema este că la noi, la magazinele cu oarece renume și vechime pe piață, Nexus 5 costă 1700-1900 de lei. La eMAG este 1.848 lei, la PC Garage 1.698 lei la o ofertă specială. Cam așa sunt prețurile la vreo 50 de magazine care-l listează pe price.ro, iar vreo două îl dau suspect de ieftin pe la 1600 lei.

În același timp, LG G2 costă între 1900 și 2000 lei, cu doar 100-200 de lei mai scump. La eMAG este 1.949 lei, la PC Garage costă 1.998 lei. Cu un pic de căutare, probabil că se poate găsi la prețul lui Nexus 5 pe un magazin cunoscut.

Așa că uitați-vă mai sus la lista de avantaje și spuneți-mi dacă există motive logice pentru a alege N5 și nu G2.

    17 comentarii

  1. E posibil ca Nexus 5 sa primeasca update-uri software pentru mai mult timp decat G2 si mult mai repede. Apoi ar interveni comunitatea care ar oferi ROM-uri modificate pentru inca ceva timp. Nu consider interfata de la LG un punct in plus, Android inseamna customizare, ce iti place tie la interfata nu ii place altcuiva. E pacat ca Nexus5 e mai slab decat G2 in momentul asta, am auzit asta si la altii.

      (Citează)

  2. Asta cu ultimu’ android mi se pare cam meh, in general oamenii care isi iau telefoane high-end cand apar cam au obiceiul sa foloseasca custom roms

      (Citează)

  3. Legat de autonomia unui Nexus 5, reiau:

    http://imageshack.com/a/img837/1780/dmal.png

    Beat this :D

    Ce-i drept, nu l-am folosit la modul in care-l folosesti tu.

      (Citează)

  4. Beat this: http://imgur.com/4FixM7G

    8 ore în care telefonul nu a dormit aproape deloc (când am fost la baie și la masă). Mai am un lejer 20%, brightness maxim toată ziua.

    Dacă vreau să trag de baterie, bag brightness gen 30% si o las mai moale cu statul pe el. Notificarile si aplicatiile din fundal sunt 0 pe langa consumul ecranului.

    Si btw, am si chatheads activat, ala despre care spuneai ca rupe bateria. Daca as dezactiva functia o sa am si eu baterie de LG G2? :)

      (Citează)

  5. Puneti in screenshot orele de Screen Time ON, daca depasiti 5 ore atunci puteti spune ‘beat this’.

      (Citează)

  6. @razosbk
    sau am putea pune chiar si un scurt pe baterie si n-ar mai tine bateria nici macar un minut, nu? In fine, n-am nici cea mai mica idee cat a fost screen on time atunci. Daca fac screenshot acum e irelevant, ieri imi conectasem telefonul la PC pentru vo’ 3 ore.

    Dar sunt absolut convins ca orice telefon mai are 25% dupa o utilizare de 5 zile. Da, nu l-am folosit ca si Radu, ci doar la dat/primit telefoane/sms, citit/raspuns la un mail cand n-am fost la acasa/la calculator (ca mi se pare stupid sa-mi citesc mailurile pe telefon cand am calculatorul la dispozitie). A, da, l-am folosit si sa dau un like pe facebook la poze cu pisicute.

      (Citează)

  7. @razorsbk
    btw, la Flo eu zic ca Screen On e undeva pe la vo’ 5 ore. Peste 4, oricum.

      (Citează)

  8. Telefonul meu nu stă mai mult de 3 minute consecutive nepornit. Micile porniri și opriri nu se văd consemnate acolo, dar sunt. Am un tic nervos oricând am de așteptat ceva măcar 3 secunde, pornesc telefonul și deschid prima aplicație care-mi iese în cale. Gen dacă stau la semafor (pieton fiind), dacă aștept chiar și după o singură persoană la coadă, și chiar și când sunt la laptop, până se downloadează ceva, până se încarcă un site sau un video sau ceva, pac, scot telefonul. Și dacă n-am nici o notificare sau ceva concret de făcut, simt că trece timpul mai ușor dacă scrollez de nebun prin ecrane. Înainte aveam un Galaxy S2 Plus care mergea atât de prost încât nu mă oboseam cu el. M-au și sunat cei de la Orange să-mi ofere mai multe minute în schimbul netului, dacă tot nu-l foloseam. După ce mi-am luat Nexus 5, altă viață…

    Descărcarea asta în comentarii m-a făcut să-mi dau seama că am o problemă…

      (Citează)

  9. Radu, cred ca prin articolele astea incerci sa te convingi pe tine ca ai facut o alegere buna optand pentru LG G2 si nu pentru Nexus 5. Ceilalti care vor sa citeasca niste review-uri pe bune pot s-o faca la the verge sau engadget, acolo unde telefoanele au note aproape la fel. Doar tu vezi LG G3 cu mult peste Nexus 5, dar ce sa vezi, tu esti subiectiv, tu ai scos 2.000 de lei din buzunar si ti l-ai cumparat, normal ca trebuie sa-ti repeti intr-una c-ai facut alegerea cea mai buna. In rest cine vrea niste review-uri pe bune le poate citi aici Nexus 5 http://www.theverge.com/2013/11/4/5062724/google-nexus-5-review si LG G2 http://www.theverge.com/2013/9/19/4749116/lg-g2-review ambele telefoane primind aceeasi nota, 8. Pe engadget Nexus 5 are critic review 8.4 si user review 9.1 http://www.engadget.com/products/lg/nexus/5/ iar LG G2 are critic review 8.1 si user review, la fel ca si Nexus 5, 9.1

    Anyway, cred ca la tine am citit primul si singurul review al unui pasionat de tehnologie care s-a declarat profund dezamagit de Nexus 5.

      (Citează)

  10. Da LG G2 este mai bun ca hardware ca N5 dar de exemplu eu mam plictisit da magaria de gen de la producatori ca dam update dar cu jumat de an mai tarziu sau chiar nimic.
    Cine doreste android pur si todeauna actual isi i-a Nexus.

    Sau mai bine zis Nexus e pentru Android Fanboy’s and the rest is bul***t. :)

      (Citează)

  11. Le-am testat pe ambele (butonat intens cam cate 30 minute) si pot sa recunosc ca alegerea este corecta . G2 all the way . Calitativ pare mai bun decat Nexus5 , care da putin impresia de ieftin (am ramas mai placut impresionat de X1 Soul) . Daca unul dintre ei pare sa merite banii , celalalt stim de ce se vinde asa scump in US . Urat ca nu are ultima versiune de Android , dar pana la urma are o baterie care te ajuta sa treci spre pragul de 2 zile de utilizare intensa , pe cand N5 nu te ajuta mai mult de o zi full . Poate o fi altfel in viata reala dar din experientele altora se pare ca asa stau lucrurile . Mi se pare interesant TAP TO UNLOCK (sper sa intre cu noul update)

      (Citează)

  12. Pentru cine considera utila informatia, la F64 un Nexus 5 are o reducere de 300 de lei si costa 1.699 de lei: http://bit.ly/1i2ChYE (link afiliat)

      (Citează)

  13. Pe mine m-ai convins de la primul review din 2013 asa ca de ieri sunt mândrul posesor al unui LG G2 Black 32Gb. E primul telefon care pe măsură ce ma acomodez cu el îmi place din ce în ce mai mult.

      (Citează)

  14. Update!!! Acum la F64 un Nexus 5 are o reducere de 350 de lei si costa 1.649 de lei: http://bit.ly/1i2ChYE (link afiliat)

      (Citează)

  15. Eu ma gandesc doar la preturile de pe Amazon DE:
    Nexus 5 16Gb, 364 Euro
    LG G2 16Gb, 379 Euro

    Pentru o diferenta atat de mica, merita G2. Sau un sacrificiu un pic mai mare, pentru Xperia Z Ultra la 389 Euro.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus