un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Tableta Nexus 7 2013 la 999 lei

3 Feb 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

17 comentarii

nexus_7_2013_12Tableta Nexus 7 2013, adică generația cea nouă, a scăzut un pic la preț probabil pentru o ofertă specială, astfel:

eMAG: 999 lei, redus de la 1.199 lei.
PC Garage: 998 lei, redus de la 1.198 lei.

Vorbim de varianta doar cu wifi și stocare 16 GB, iar prețul este excelent pentru o tabletă bună ca aspect și hardware. La restul magazinelor mari unde m-am uitat acum (Evomag, Marketonline, Altex, Flanco, Cel, Domo) prețul este în continuare peste 1100 lei. Review-ul meu îl puteți citi aici.

    17 comentarii

  1. Pe mine începe să mă oftice o chestie: toate electronicalele vândute la noi sunt mai scumpe ca în vest. Să luăm ca exemplu chiar această tabletă. La eMAG, prețul întreg e de 1200 de lei. Pe Amazonul nemțesc, aceeași tabletă e 205.26 € ceea ce înseamnă cam 923 de lei. Adică neamțul dă mai puțin pe tableta aia în țara lui decât noi în România! Și nemții nu-s mai săraci ca noi. Am văzut și cazuri unde diferențele sunt mai mari. Vezi TP-Link TL-WDR4900.

      (Citează)

    • @Alx MAX: compari prețul neredus la eMAG cu cel redus de la Amazon.de, ceea ce nu-i prea corect. Pe Amazon.de este 229 euro în mod normal, deci 1030 lei. Mai adaugă la asta mica diferența de TVA și ajungi la un preț normal și la noi.

      În plus, în Germania se vând mult mai multe tablete ca la noi, așa că magazinele de acolo (și mai ales Amazon) au alt discount de la producător/distribuitor, după cum este normal. Prețul curent este foarte bun pentru noi.

        (Citează)

  2. @Alx MAX: poate neamtul are tva-ul un pic mai mic de noi.

      (Citează)

  3. Stai, e o greşeală. Trebuia să fie 299 lei.

      (Citează)

  4. @Alx MAX: You gotta be new arround here, don’t you ? Troll mode: ON.

      (Citează)

  5. Pe amazon.fr tableta este 222 euro = 997.5 ron la care mai adaugi tva 24% (+239.4 ron) ajungi la 1236.9 ron si e posibil sa mai platesti vama .. in concluzie 999 ron e un pret foarte bun.

      (Citează)

    • @tiby: vamă nu, că suntem în UE. Iar TVA-ul franțuzesc este deja inclus în acel preț, depinde dacă-i mai mic sau mai mare decât al nostru.

        (Citează)

  6. Sunt mai ieftine ca se vand MULT mai multe. (TVA in Germania este 19%)

      (Citează)

  7. @revo eu zic sa-i dam in judecata, cum si-au permis..

      (Citează)

  8. @tiby, vorbeste doar atunci cand stii. Franta din ce tin eu minte e in UE, ca si Romania. Ia vezi tu, platesti din nou TVA-ul pentru un produs din UE? Platesti taxe vamale pentru produse din UE?

    Daca nu ai comandat niciodata din strainatate, de ce dezinformezi? Cred ca numai Radu a explicat de zeci de ori pe blog de ce sunt mai ieftine produsele in state mari gen Germania, Franta sau Italia.

      (Citează)

  9. Si de ce te plangi? Ai atatea alternative, mon ami…

    1. Fa-ti o firma, du-te si cumpara 1milion de tablete din germania si apoi vinde-le in romania la pretul la care le-ai achizitionat (succes)

    2. Cumpara direct din Germania/Franta/whatever

    3. Muta-te in Germania

    4. Tipi si inghiti

    5. Taci si inghiti

    6. Taci

      (Citează)

  10. @nwradu: mea culpa pentru Nexus 7. N-am văzut prețul ăla întreg. Și cumva are o noimă: fiind vândut de Google, ar trebui ca prețurile să fie cam aceleași. Dar îmi mențin afirmația pentru router. Ăla n-are nico reducere. În cu totul alt registru, comentariile lui Adrian mi se par lipsite de bun-simț.

      (Citează)

  11. @tiby – nu se plătește vama, dar ma întreb cum se face cu TVA-ul, calculează la Posta ca Franta are tva 19% si România are 24% ?

      (Citează)

    • @marius: poți să adaugi produsul în coș și undeva pe la ultima etapă înainte de a-l comanda îți spune costul cu transport. Tot atunci îți spune și dacă livreaza sau nu în România, că poți avea surprize.

      De obicei nu mai plătești nimic de pe amazonurile europene. Mie mi-a sosit cardul SD în cutia mea poștală. Coletele mai mari se ridică de la poștă, dar din câte știu nu se mai uită nimeni la TVA. TVA-ul parcă se plătea la valoarea din țara de unde l-ai luat. La noi aici poți să-l recuperezi, dar pe alte principii, dacă ești declarat în registrul nu știu cui șamd. Pentru servicii prestate TVA-ul este bizar calculat, depinde locul unde au fost prestate ele, că parcă dacă lucrai ceva în România și facturai la francezi le bagi TVA 24%, dar dacă te duci în Franța și muncești acolo ceva pentru ei și le facturezi serviciile prestate de pe o firmă românească, le faci asta la TVA-ul francez. E complicat, ai nevoie de un contabil priceput la comerț și facturi externe.

      Noi vorbeam de TVA aici în sensul cât ar costa la noi un produs cu prețul de bază din Franța/Germania.

        (Citează)

  12. Vad ca inca exista o imensa confuzie, cand cumper de pe Amazon DE sau UK sau FR sau oricare din uniune se scoate TVA-ul tarii respective si se aplica TVA-ul de Romania. In final diferenta este de aproximativ 5-6% in plus.

    Dezavantajul la nemti este ca transportul lor s-a scumpit foarte mult pentru expedierile in Romania. Acum cativa ani incepea de la 7 Euro si crestea functie de numarul de produse, acum incepe de la 9 Euro si creste mult mai brusc si mai mult.

    Pretul de 999 lei este foarte bun pentru Romania si merita profitat de oferta asta.

      (Citează)

    • @Gaelex: când cumperi, dar când te uiți în pagina produsului vezi prețul lor de acolo. Totuși, eu am cumpărat diverse și am plătit cât scrie la început, plus transport.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus