un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Prestigio intră în cercul producătorilor de tablete cu Windows 8.1 cu MultiPad Visconte

20 Feb 2014  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

feat_prestigio_visconte

Am fost astăzi la lansarea tabletei Prestigio Multipad Visconte, un model cu care Prestigio intră în rândul producătorilor de tablete cu Windows 8.1 (varianta normală de PC, nu cea RT).

Visconte vine în 4 variante principale, în functie de capacitatea de stocare internă (32 sau 64 GB) și de prezența sau absența opțiunii 3G. Există și alte două variante cu 64 de GB, cu 3G sau fără, care rulează Windows 8.1 Pro, gândite clar pentru mediul business, în timp ce primele patru sunt destinate și gamei consumer. Toate includ Office Home & Student preinstalat.

Ce m-a surprins cel mai tare? Prețul!

  • 32 GB Wifi – 1449 lei
  • 32 GB cu 3G – 1.699 lei
  • 64 GB cu Wifi – 1.549 lei
  • 64 GB cu 3G – 1.799 lei

1.699 lei o tabletă 3G cu Windows și cu Office Home and Student preinstalat? Unde plătesc?!?

Am fost plăcut surprins de calitatea tabletei. Ecranul pare bun, carcasa este solidă și cu o grosime de 9,9 mm, are slot de card microSD, port microUSB 3.0 și microHDMI. Este disponibilă în două culori, argintiu și albastru închis.

Procesorul este un dual-core Intel N2805 la 1,5 GHz, un procesor Celeron pe noua platforma Bay Trail. Personal nu-s convins că această nouă platformă este foarte diferită de ce aveam înainte la dispoziție (ba chiar Z3740 de pe Asus T100 are alte avantaje minore), dar este în linie cu alte tablete. Un mic compromis s-a făcut la ecranul de 10 inchi, care are rezoluția de 1280 x 800 pixeli, nu 1366 x 768 pixeli ca la alte tablete, dar nu-i așa mare diferență. Rămâne de văzut ce autonomie oferă bateria de 4000 mAh.

Mi-a plăcut o vorbă a managerului ASBIS România, care a spus că o tabletă te poate ajuta să pierzi timpul, dar dacă vrei să și faci ceva serios pe ea, trebuie să fie o tabletă cu Windows. Din acest motiv Prestigio a lansat această gamă și o va dezvolta în continuare. Ca demonstrație, am văzut și integrarea cu o tablă interactivă Prestigio și un program de salesforce automation prin care vânzătorii de pe teren primeau trasee, adrese, facturi, date despre comenzi, integrau totul cu o imprimantă mobilă, aveau harta la dispoziție, totul pe această tabletă și sub Windows 8, cu tot cu meniurile sale speciale. Un fel de “uite că se poate să folosești tableta și pentru afaceri”, mai ales una integrată cu Exchange și restul sistemelor Microsoft.

Prestigio Multipad Visconte are ca accesoriu și o tastatură bluetooth.

    14 comentarii

  1. Din spatiul de stocare anuntat, cat este disponibil in realitate pentru utilizator?
    Da, cred si eu ca poti face chestii business, pentru ca pe tableta Microsoft nu sunt jocuri si nici aplicatii distractive in momentul de fata.
    4000 mAh? Credeam ca te-ai dus la lansare de produs serios, nu la standup comedy! Bateria este infima, nu poate tine mai mult de 3-4 ore maxim maximorum.

      (Citează)

  2. Toshiba 32GB wifi e cu 200 lei mai jos de aproape o luna incoace, vine tot cu office full – poate daca mai scad preturile ….
    Ar fi interesant un review, multi se plang ca tabletele cu Windows se blocheaza la greu. Marea lor majoritate aveau drept cauza bloatware-ul cu care sunt incarcate, gen antivirus samd. E posibil ca unele softuri sa nu fie testate pe astfel de configuratii si sa dea erori (unele au o aplicatie care semnaleaza cu cat la % se uzeaza bateria, care fluctueaza mult).
    Astept review-ul tau, oricum pare interesant.

      (Citează)

  3. Laptopul meu are baterie de 2800mah si tine lejer intre 3 si 4 ore in office/web. procesor u.

    Ma mai joc cu un surface pro iar singurul dezavantaj mi se pare incalzirea. Devine destul de fierbinte iar pe termen lung poate afecta bateria.

      (Citează)

  4. Sincer? Sunt multi bani pentru o tableta care nu este construita de o firma cu prestigiu, o tableta la care e destul de greu sa gasesti accesorii, etc.

      (Citează)

    • @Doneco: dar ce accesorii îți trebuie? Tastatură are, adaptor de la microUSB la USB există, husă există… ce altceva ai nevoie și găsești doar pentru alte tablete?

        (Citează)

  5. La cum functioneaza noile BayTrail 3770 nici nu vreau sa ma gandesc ce e de capul Celeronului ala dual core . Nu a existat varianta de tableta windows , mai putin Surface RT (pe care am pus eu mana) care sa nu sacadeze , blocheze samd . Cele cu Win normal fie sunt prea incarcate , fie sunt prea slabe la nivel hardware . Apreciez concurenta si lansarea celor de la Prestigio , dar nu ma vad cumparand o tableta de la ei , decat daca vor demonstra ca merita ! Deja ei solicita preturi de Androizi veritabili !

      (Citează)

    • @Liviu: cu siguranța nu-s făcute pentru Lightroom și Photoshop. Sunt, totuși, tablete, dacă vrei mega performanță și portabilitate iei un ultrabook scump.
      De la un laptop de 1500-2000 de lei ai avea pretenția să ruleze totul perfect?

        (Citează)

  6. @Doneco:

    […] o firmă cu prestigiu.

      (Citează)

  7. Apropo de laptopuri, G500 ala la 1300 lei “se misca” foarte bine.L-am luat de BF pentru o cunostiinta si l-am revazut alaltaieri. Nu imi venea sa cred ce rapid era in browsing, filme, office. Nu e facut pentru jocuri, dar in rest e ok, mai ales in bugetul ala.

      (Citează)

    • @cartus: o tabletă din asta e fix la fel, că am învârtit și eu câteva, inclusiv recent un Asus T100.
      Problemele apar când faci un multitasking mai serios sau vrei ceva complicat precum o mică editare foto, batch resize, un Word uriaș. Dar na, e o tabletă de 1450 lei.

        (Citează)

  8. +1 bine punctat dar eu ma refeream la performanta generala și faptul ca e deranjant lag ul în meniuri la tabletele mai ieftine cu Windows. Când dai click și aștepți ca atunci când aveai Pentium mmx îți va veni sa arunci cu ea de pământ sa nu mai zic de momentele când nu mai primește comenzile atunci când vei instala ceva.

      (Citează)

  9. @nwradu: O husa de calitate. O husa cu stativ. Folie pentru protectie display. Suport auto. Bine aceste accesorii exista dar probabil majoritatea “universale” nu concepute special pentru acest model.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus