un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Huawei MediaPad X1, cea mai subțire tabletă de 7 inchi

26 Feb 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

1 comentariu

Tableta Huawei MediaPad X1 a fost o surpriză plăcută la MWC. Design-ul ei arată influențe puternice din partea iPad-ului Mini, traduse într-o carcasă albă cu argintiu și laterale la unghi drept, dar grosimea sa este de invidiat: 7,18 milimetri.

Ecranul este de 1920 x 1200 pixeli pe o diagonală de 7 inchi, ai inclusiv conectivitate 4G Cat 4 (150 Mbps downlink), cameră de 13 megapixeli, rulează Android 4.2 și are o baterie de 5000 mAh. MediaPad X1 are chiar și slot de card microSD, iar memoria internă este de 16/32 GB.

Singura necunoscută pentru mine este performanța procesorului. Tableta X1 folosește un HiSilicon Kirin 910, un chipset quad-core la 1,6 GHz cu 2 GB de memorie RAM, dar numărul de nuclee nu este totul, ci contează mult arhitectura și performanța video, care rămân de testat.

Interfața este construită după obiceiul (enervant pentru mine) al chinezilor de a nu include un buton de Aplicații, ci toate se instalează direct pe ecranele principale și trebuie să le organizezi tu în foldere pentru a nu te întinde pe multe ecrane. Așa fac și iPhone/iPad, dar nu înseamnă că trebuie să-mi placă.


Sunt la Mobile World Congress Barcelona la invitația Orange România, cărora le mulțumesc și pentru roamingul oferit, fără de care n-aș putea scrie aceste articole. Urmăriți toată activitatea mea aici pe tag-ul MWC2014.

    1 comentariu

  1. Sunt curios ce pret va avea la noi. Pentru ca imi surade ideea la una :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus