un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

City break la Amsterdam în mai

22 Feb 2014  ·

TURISM  ·

14 comentarii

Au trecut sărbătorile, vremea este tot mai frumoasă – a venit timpul să ne gândim din nou la un mic concediu la primăvară. Nu uitați de propunerea mea, un city break la Amsterdam în perioada 16-19 mai, la timp pentru a prinde expoziția florală de la Keukenhof, ceva deosebit în Europa.

Avantajele pachetului:

  • zburăm cu KLM la ore excelente, astfel încât nu pierdem timp util în prima și nici ultima zi.
  • cazare în centrul orașului, lângă muzeu, de unde putem ajunge pe jos oriunde și la orice oră.
  • transfer aeroport-hotel și înapoi, ca să nu cărăm bagaje prin transportul lor în comun.
  • excursii opționale frumoase, vedem mori de vânt, Haga șamd.

Toate detaliile, inclusiv prețul foarte bun, sunt AICI. Mai sunt câteva locuri disponibile. Eu m-am înscris cu plăcere, abia aștept să văd iarăși Amsterdam-ul, iar cei de la agenție ne vor însoți ca ghizi.

Sigur, cine vrea să-și facă propriul program acolo și doar să profite de tariful bun pentru avion și cazare este liber să o facă. Altfel, vizităm împreună orașul, facem o croazieră pe canale, mergem la muzeu, mergem în Cartierul Roșu noaptea, mâncăm celebra lor rață afumată șamd.

Apreciez orice share și RT, e posibil ca prietenii voștri să vă mulțumească.

amsterdam_lalele
amsterdam_3
amsterdam_2

    14 comentarii

  1. O chestie care porneste de la 800 Euri/cuplu tu o numesti City Break? Atunci pe un concediu cat sa cheltuim 3-4 mii de Euro? In ce tara traiesti?

      (Citează)

    • Prețurile sunt în funcție de oraș și zbor, nu de denumirea pachetului.

      Se poate și mai ieftin: zbori cu low-cost la ore incomode (mijlocul zilei, îți strici toată ziua), te cazezi spre periferie, dar depinde ce confort preferi în concediul tău. Eu prefer să câștig timp prețios acolo prin zbor și cazare și pentru asta tariful e foarte bun.

      Un concediu de 3-4k euro nu-i mare scofală, se vând multe în România.

        (Citează)

  2. si platesti, bineinteles, agentia de turism. nu vad de ce ai avea nevoie de asa ceva pt un city break. de fapt nu vad in general (stiu, tu o sa imi spui ca au tarife preferentiale, etc, eu pot sa spun ca in multele calatorii facute de mine, nu am gasit niciodata un tarif mai bun la agentii fata de ce am gasit eu direct). singurul motiv in anul 2014 pentru a lua prin agentie ar fi daca mergi intr-o destinatie atat de “speciala” incat singur nu te poti descurca sa aranjezi totul.
    de asemenea, as intelege ca apelezi la o agentie de turism pentru orice daca ai peste 50-60 de ani si nu te descurci cu google, tripadvisor, booking, kayak, etc. din cercul meu de cunostinte, cam asta e transa de varsta care inca utilizeaza agentiile de turism.

    in rest, frumos Amsterdam, frumos Keukenhof, merita dat o tura si prin Rotterdam daca aveti chef de un oras mai putin turistic si cu mult mai dinamic.
    mergeti repede pana nu se inunda totul.

      (Citează)

  3. PS: un concediu de 3-4k euro e relativ mult si in Franta, pentru persoane care castiga mediu, ma indoiesc ca se vad atat de multe in Romania.

      (Citează)

  4. @Stefan: fii te rog amabil si gaseste-mi si mie o oferta pentru Zakynthos pe tripadvisor sau pe celelalte situril zise de tine care sa fie la un pret mai avantajos decat ce ofera agentiile (zbor cu avionul, bineinteles).
    Multumesc anticipat.

      (Citează)

    • @Catutzi: Booking nu mi se pare deloc ieftin. Am dat anul trecut 1800 pe Rhodos la agenție, la Booking costa deja 3000 în aceeași perioadă.

      Acesta e un avantaj al agentiilor: ei pun un preț care rămâne constant până în ultima zi de înscrieri. Altfel, avioanele și cazarea luate individual se scumpesc constant pe măsură ce te apropii de ziua Z.

        (Citează)

  5. Daca e sub 5000 nu sunt interesat.

      (Citează)

  6. @stefan in general apelezi la o agentie de turism din mai multe motive, precum: asistenta turistica oferita(in special pe durata sejurului), lipsa timpului(daca nu ai timp de cautat hotel, transfer, zbor etc, faci o solicitare la o agentie de turism si ei iti propun cateva oferte), in cazul in care doresti un circuit e mult mai usor sa cumperi unul de la o agentie de turism(ai ghid, ai asistenta turistica, ai aproape totul inclus), bineinteles ca economisesti si timp.

    Uneori nu vei gasi camera libere la un hotel pe booking etc, dar ai sanse mari ca la o agentie sa gasesti o camera libara la hotelul respectiv, deoarece ei lucreaza cu mai multe sisteme de rezervari sau au garantii pe anumite camere.

    Ai fi surprins sa vezi ca nu numai persoanele de 50+ ani cumpara din agentii. Sunt multe persoane cu varste cuprinse intre 20+ si 50 de ani care prefera sa cumpere din agentie tocmai din motivele de mai sus.

      (Citează)

  7. @Catutzi: iti propun un tarif de 120 Eur/ora, taxe incluse. iti promit o calatorie de vis ;)
    in alta ordine de idei mai citeste inca o data ce am scris despre destinatii “speciale”

      (Citează)

  8. @Catutzi voiam sa te contrazic, insa spre uimirea mea intre 1-5 iunie nu exista curse ieftine. Dar deloc. Cazare ieftina este din plin. Insa avionul e incredibil de scump.

    Dar: Hotel Ibis – Amsterdam: 403 euro 2 persoane. Pare a fi in centru.
    Avion 2 persoane: 388 euro.
    Total: 791 euro ce am gasit eu la prima strigare fata de 800 de euro oferta.
    Si daca vrei un hotel mai ieftin sigur se gaseste ceva. Pentru ca hotelul nu trebuie sa fie musai de 10 stele. Mai degraba pozitionat decent.
    Eu nu sint pasionat de city break-uri. Prefer sa stau minim o saptamina undeva si sa ma pierd pe acolo. Asa ca pentru mine 800 de euro pt doua persoane ar trebui sa fie tocmai asta. Si se poate.

    Revenind la oferta din topic, e doar o oferta. Nu e super oferta, nu e extraordinara. E doar o oferta comuna.

      (Citează)

  9. speedy.gonzales

    22/02/2014 la 11:51 PM

    Radu, am respect ptr tine si ptr ce scrii aici, dar cu asta ai cam dat-o in bara.
    te cred ca faci reclama la agentia de turism, eventual daca gasesti suficienti fraie…pardon clienti ptr un city break tie ti-l ofera gratuit, dar ca sa zici ca 800 euro/2 persoane ptr 3-4 zile e pret bun, asta e prea de tot.
    am fost in amsterdam, am stat o saptamana, camera in care am stat era una din cele mai mici in care am stat vreodata (dar macar aveau mic dejun excelent) si tot n-am platit atatia bani.

      (Citează)

    • @speedy.gonzales: și cu ce ai zburat? La ce ore? Unde ai fost cazat? În ce perioadă?
      Pentru condiții mai bune se plătesc bani în plus. Altfel poți face autostopul până acolo și să stai la cort și te costă un city break fix 0 euro.

      Nu mai zic ca agențiile de turism plătesc suplimentar pentru a rezerva bilete și hotel, deoarece și aceia au un risc mai mare de anulare și atunci cer un “premium”.

        (Citează)

  10. @SpeedyGonzales, oferta e doar oferta. Pretul poate e mare, dar romanii in general cauta hoteuri cu n-spe stele si cit mai in buricul tirgului.
    Oferta asta asta ofera. Doar ca nu ai absolut nici un avantaj daca mergi cu ea sau iti rezolvi singur si cazarea si avionul. Chiar nici unul.
    Intelegeam sa aleg oferta daca excursia aia si transportul de la aeroport la hotel erau incluse. Dar nu sint. Si abia asta era o oferta. Ce se ofera acum e doar apa de ploaie. Nimic.
    Si atunci de ce as alege sa dau banii la o agentie? Ca in caz de probleme la cazare sau avion sa fiu nevoit sa sun la agentie si sa sa rezolve ei si sa dureze? Ce fac daca e 2 noaptea? Frec menta aiurea?

    Pun si linkurile: http://bit.ly/1fjV6Yp pt hotel
    http://bit.ly/1dgD7wn pt avion

      (Citează)

  11. @speedy.gonzales De ce sa insinuezi ca munca unui om care va lua bani pentru treaba asta ar fi indreptata spre fraieri? traim intr-un moment in care cu putina inteligenta putem cauta si gasi ce avem noi chef in final pe internet. In viata asta, pentru orice idee exista o nisa, iar cei in masura sa exploateze nisele isi merita roadele de dupa :P

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus