un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Haideți cu mine la Amsterdam (pe 16-19 mai 2014)!

23 Dec 2013  ·

TURISM  ·

34 comentarii

Mai țineți minte articolele despre Aventura Vivolis din toamnă, când am vizitat Paris și Bordeaux împreună cu cei de la agenția Ovi Travel? Ei bine, acum ei au o propunere foarte bună de city break în Amsterdam pe care vor să o vândă prin bloguri și am colaborat cu ei pentru a o face cât mai atractivă (vreo două luni de negocieri și căutat oferte și hoteluri).

Este pentru 10 oameni (iar eu m-am înscris deja, așa că mai sunt doar 8 disponibile) și iată pe scurt ce vă propun. Pe lung puteți citi mai jos, că avem PDF cu toate detaliile.

  • 4 zile (3 nopți) în Amsterdam, în perioada 16-19 mai 2014 (de vineri până luni inclusiv).
  • cazare la un Best Western în centru, lângă muzeul Rijksmuseum / Leidse, ceea ce ne permite să revenim din centru (ca să nu zic direct cartierul roșu) la ore târzii.
  • zbor cu KLM, orarul e foarte bun, plecăm dimineața devreme și revenim seara târziu, așa că prima și ultima zi nu sunt deloc pierdute.
  • prindem expoziția florală Keukenhof, la un castel de lângă oraș unde se plantează zeci de mii de lalele.
  • avem și o excursie opțională foarte bună ca preț, unde putem vizita mori de vânt, fabrici de diamante sau de brânzeturi, sate pescărești, chiar și un tur rapid prin Haga.
  • tarif: 399 euro de persoană. Se adresează cuplurilor, camerele fiind duble.

Mai jos aveți toate detaliile (inclusiv despre plată), iar dacă vreți le puteți descărca și ca PDF. Plata se face direct la agenție, iar înscrierea oficială are loc când plătiți avansul. Îi puteți contacta la 0371.788.788 / office [at] ovitravel.ro și www.ovitravel.ro


Câteva idei în plus:
Eu am mai fost în Amsterdam de două ori ca turist. E un oraș foarte frumos, cu multe lucruri de văzut ca turist, fie ele clădiri, piețe, muzee, canale șamd, iar Cartierul Roșu mi s-a părut întotdeauna un loc unic în Europa. Nu zic să mergem acolo la prostituate (ar fi dificil, cu soția/prietena lângă noi), dar trebuie musai văzut și ceva pe acolo tot găsim de băut și fumat.

Pentru 20 de euro/persoană beneficiem și de transfer dus-întors de la aeroport la hotelul nostru. Mi se pare un tarif foarte bun. Probabil că la fața locului există tren de la aeroport spre oraș, apoi vreun tramvai sau autobuz spre hotel, dar sigur costă la fel de mult și în plus trebuie cărat bagajul pe tot acest traseu. Pe când așa ne așezăm în microbuz și coborâm în fața hotelului, iar în ultima zi ne duce la fel de simplu la avion. Ca idee însă, trebuie ca tot grupul să fie de acord cu transferul pentru ca acesta să fie valabil, că microbuzul ne ia pe toți sau deloc.

La Keukenhof nu am mai fost niciodată (se desfășoară o singură lună pe an, primăvara), dar imaginile arată superb.

Vom fi însoțiți de un reprezentant al agenției OVI Travel. Cine n-a mai fost în Amsterdam nu trebuie să se îngrijoreze, vizităm cu toții ce e de vizitat, facem croazieră pe canale, poate căutăm și un local celebru pentru burgerii săi. E ca orice excursie normală cu ghid.

Pentru hotel căutați pe Google Maps “Best Western Leidse Amsterdam” și-l veți găsi (sorry, de când cu noul Google Maps linkurile nu mai merg bine pentru mine). Două străduțe mai la dreapta este marea piață Museumplein, de unde sunt două dintre imaginile de sus, iar Leidseplein arată oricum foarte bine. Zona aceea de canale și străzi oarecum concentrice dinspre nord-est este centrul orașului, cu magazine și restaurante și clădiri vechi. Pentru cartierul roșu căutați De Wallen.

Cine a mai fost în Amsterdam are toată libertatea să facă ce dorește acolo. Poate vrea un alt program, poate vrea ca într-o zi să ia trenul spre Haga sau Rotterdam sau Antwerp sau altă destinație.

Muzeul Rijksmuseum, unde se găseșțe cea mai mare colecție Rembrandt, s-a redeschis în acest an după o perioadă lungă de renovare. Abia aștept să-l revăd.

Asigurarea medicală o puteți cumpăra de la agenție sau o faceți voi unde doriți. Costă cam 25-30 de lei de persoană. Pentru zborul în Olanda e nevoie doar de buletin, dar să fie valabil încă cel puțin 6 luni. Aceeași condiție și pentru pașaport, desigur.

În ultima zi, când este oficial program de voie până după-amiaza, puteți să mai vizitați ceva (Muzeul Sexului? Heineken Experience? Madame Tussauds?) pe cont propriu sau ne grupăm câțiva cu idei comune și vedem pe loc ce facem.

În curând eu încep să fac o listă cu locuri speciale din Amsterdam. Toate orașele au câte o patiserie, un bar, un restaurant… ceva bun și cu tradiție și care e păcat să-l ratezi doar pentru că nu știai de el.

Mai multe despre Amsterdam puteți citi pe Wikipedia, unde sunt și câteva fotografii. Imagini sunt și într-un set vechi de-al meu pe Flickr.

Mai jos dau un copy-paste din PDF-ul excursiei.

****

#AventuraVivolis Amsterdam

Perioada: 16 – 19 Mai 2014

Tarif: 399 euro/persoana/loc in camera dubla (tarif garantat!)

Tariful include:

  • Biletele de avion: Bucuresti – Amsterdam – Bucuresti, compania KLM
  • Taxe de aeroport – 135 euro
  • Bagaj de cala – 20 kg
  • Bagaj de mana – 12 kg
  • Cazare in camera dubla hotel 3* –  3 nopti cu mic dejun inclus

Tariful nu include:

  • Transfer aeroport – oras – aeroport / 20 euro/persoana dus-intors – obligatoriu – se achita cel tarziu la data de 16 aprilie 2014.
  • Intrarile la obiectivele turistice mentionate in descriere programului
  • Excursiile optionale
  • Asigurare medicala (24 ron) sau storno (57 Ron) – optionala, la cerere

 Programul excursiei

Vineri, 16 mai – Intalnirea grupului la ora 05:00 la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe zborul Companiei KLM KL1372 cu destinatia Amsterdam. Decolare la ora 07:10, sosire la Amsterdam la ora 09:00. Transfer la hotel.

Cu Radu prin Amsterdam.

  • #aventuravivolis la Amsterdam presupune descoperirea orasului intr-un mod inedit alaturi de Radu. Pentru prima zi, printre obiectivele turistice ale capitalei olandeze numarandu-se Piata Dam, Palatul Regal, Gara Centrala, Piata de Flori, Piata Rembrandt, Rijksmuseum sau muzeul Van Gogh. Si, de ce nu, putem adauga pe lista o serie de obiective mai putin cunoscute din „Amsterdamul ascuns”.

Sambata, 17 mai – Vizita la Keukenhof – neinclusa in pretul pachetului, optionala:

  • Se ia autobuzul 854 de la Leiden Central Station (in apropierea hotelului). Bilet dus-intors + intrare la Keukenhof = 23 euro/persoana.
  • De peste 60 de ani, Keukenhof este cel mai mare parc floral de primavara din lume, avand o suprafata totala de 32 de hectare si peste sapte milioane de bulbi plantati. Vizita incepe chiar cu plecarea din Amsterdam, autobuzul avand o ruta care trece printre alte campuri cu flori. In fiecare an, expozitia florala are o tematica, iar tematica aleasa pentru 2014 este, de departe, una dintre cele mai importante din ultimii 20 de ani: “Holland”. In cadrul expozitiei veti observa nenumarate simboluri olandeze, atat traditionale, cat si moderne, care vor ilustra tematica propusa pentru acest an. 17 mai este penultima zi a expozitiei florale Keukenhof.

Duminica, 18 mai – Tur cu autocar: Amsterdam – Delft – The Hague – Madurodam (optional)

  • Durata: 8 ore, ghid local vorbitor limba engleza
  • Pret: 50 euro/persoana (excursia trebuie achizitionata pana la data 16 aprilie 2014)
  • Acest tur complex va ofera posibilitatea de a vedea intr-o singura zi patru orase pitoresti si reprezentative pentru Olanda. Pentru inceput, pana la iesirea din Amsterdam, autobuzul va traversa cele mai importante artere ale orasului iar ghidul va indica unele dintre cele mai importante obiective turistice.Prima oprire va fi la Delft, unde vom vizita fabrica care de peste 350 de ani produce obiectele de ceramica olandeze cunoscute in intreaga lume. Apoi, se poate vizita piata centrala cu statuia lui Hugo Grotius, biserica Noua construita in 1396 si casa lui Johannes Vermeer.

    Urmatorul oras in itinerariul nostru este Haga, capitala administrativa a Olandei si resedinta Familiei Regale. Veti afla mai multe detalii despre aparatul administrativ olandez si veti descoperi cladirile istorice in care functioneaza in zilele noastre institutiile publice – Palatul Regal si Tribunalul Penal International sunt printre obiectivele cele mai importante din Haga.

Si, la finalul itinerariului, am lasat unul dintre cele mai micute orase ale Olandei: Madurodam, un oras miniatural, realizat la o scară de 1:25, alcătuit din clădiri tipice olandeze, așa cum există în diferite zone ale țării. Deci, veti vedea intreaga Olanda intr-o miniatura! Construit in 1952, oraselul poarta numele unui student la drept din Curaçao – George Maduro – care a luptat împotriva forțelor de ocupație naziste și a murit în lagărul de concentrare Dachau în 1945.

SAU

Tur cu autocar: Amsterdam – Marken – Volendam si Morile de Vant (optional)

  • Durata: 7 ore, ghid local vorbitor limba engleza
  • Pret: 50 euro/persoana (excursia trebuie achitizionata pana la data 16 aprilie 2014)
  • Pentru inceput, autocarul va va purta pe strazile Amsterdamului intr-un tur ce include monumente si cladiri istorice, Palatul Regal, Magere Brug (Skinny Bridge), Piata Albert Cuyp si nenumarate case colorate insiruite de-a lungul canalelor.Apoi, parasim efervescentul Amsterdam si ne indreptam catre zone mai linistite. Pentru inceput vom vizita una dintre morile de vant situata pe malul raului Amstel, iar apoi la o fabrica de diamante unde pietrele pretioase se slefuiesc in continuare printr-o metoda traditionala.

Si pentru ca acest tur este, de fapt, o intoarcere in timp, dupa pranz (neinclus in pretul pachetului), ne indreptam catre Marken si Volendam, doua sate pescaresti, unde vom face o incursiune in istorie, intorcandu-ne la viata linistita si lipsita de griji din aceste sate din nordul Olandei.

Volendam este cel mai celebru sat pescaresc din Olanda, fiind cunoscut in principiu pentru vechile sale barci pescaresti, dar si pentru costumele populare traditionale olandeze pe care unii localnici le mai poarta si astazi. De exemplu, numai in Volendam veti putea vedea, pe strada, femei purtand traditionalele bonete cu varf ascutit, un simbol al Olandei cunoscut in intreaga lume.

Pe drumul spre Volendam vom opri si la o ferma unde inca se mai produc branzeturi prin metode traditionale olandeze.

Turul cuprinde si o vizita la Zaanse schans, un alt sat olandez, cunoscut indeosebi pentru numarul mare de mori de vant, dar si pentru cele 35 de case traditionale olandeze (unele au fost aduse aici din diverse parti ale tarii in anii `70), toate fiind foarte bine conservate.

Luni, 19 mai  – Timp liber. Intalnire la hotel la ora 17:45 pentru transfer la aeroport. Zbor catre Bucuresti, decolare din Amsterdam la ora 20:45 . Aterizam in Bucuresti la 00:25.

Cazare

Best Western Leidse Square Hotel 3*

 

 

Acest hotel este situat într-o zonă rezidenţială liniştită, la doar 350 de metri de Leidseplein. Best Western oferă acces gratuit la internet Wi-Fi şi camere cu TV prin cablu, la mai puţin de 5 minute de mers pe jos de Vondelpark.

Toate camerele hotelului Best Western Leidse Square includ facilităţi pentru prepararea de ceai şi cafea. În plus, fiecare cameră are o baie privată cu duş sau cadă.

Hotelul Leidse Square este la 5 minute de mers pe jos de renumita zonă comercială P.C. Hooftstraat. Museumplein, cu Muzeul Van Gogh şi Rijksmuseum, se află la 750 de metri de hotel.

  

Alte detalii

Orar de zbor:

16 mai: KL1372    Bucuresti 07:10 – Amsterdam 09:00
19 mai: KL1379    Amsterdam 20:45 – Bucuresti 00:25  +1

 

Plata pachetului:

  • Integral la rezervarea pachetului

SAU

  • Transa 1 –   99 euro la rezervarea pachetului
  • Transa 2 – 150 euro pana in data de 15 februarie 2014
  • Transa 3 – 150 euro pana in data de 16 aprilie 2014

Excursii optionale si transfer:

  • Excursiile optionale, neincluse in pretul pachetului, trebuie achizitionate pana la data de 16 aprilie 2014.
  • Transferul aeroport – hotel – aeroport, obligatoriu, se va achita cel mai tarziu la data de 16 aprilie 2014.
  • In caz de anulare penalizarea pentru excursii si transfer este de 100%.

Suplimente:

La cerere se ofera tarif de camera single sau de camera tripla, in functie de disponibilitatea hotelului.

Penalitati si conditii de anulare a pachetului:

In cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice el datoreaza agentiei penalizari dupa cum urmeaza:

  • 99 euro daca renuntarea se face oricand dupa momentul inscrierii pana la data de 15 februarie 2014
  • 249 euro daca renuntarea se face in intervalul 15 februarie 2014 – 16 aprilie 2014
  • 399 euro daca renuntarea se face dupa data de 16 aprilie 2014

Modificarile de nume sunt permise cu o penalizare de 50 euro/persoana pana la data de 16 aprilie.

****************
Update: am făcut hartă:
harta_leidse

    34 comentarii

  1. Pretul e ok daca ne uitam la conditiile oferite, dar de banii aia cat te duce cu totul poti sa obtii mai mult.

      (Citează)

    • @AdrianG: ce ai putea obține mai mult decât cazare decentă în centru și zbor la ore bune (și nu low-cost) la tariful respectiv?

        (Citează)

  2. @AdrianG ăsta este modelul de excursie by nwradu, cu cazare în centru, sa iti bata fetele în geam.

      (Citează)

  3. Vedere la pajiștea din Amsterdam.

      (Citează)

  4. Cu Tarom-ul in aceeasi perioada biletul costa 150 Euro/persoana iar la acelasi hotel, 3 nopti, aceeasi perioada costa 450 Euro/camera. In total ar esti mai ieftin cu aproximativ 50Euro. Zborul la intoarcere pleata la 16:20. Chiar si asa, nu mi se pare cine stie ce oferta …

      (Citează)

    • @pitysoft: Nu e chiar așa. La un city break mi se pare foarte important să pleci cât mai devreme și să te întorci cât mai târziu, ca să nu pierzi timp în prima și ultima zi cu transferul la aeroport și făcutul bagajelor. Exemplul tău, cu decolarea la 16:20 înseamnă să fii în aeroport la 14:20, deci să pleci de la hotel pe la ora 13, adică la 12 să fii în cameră ca să împachetezi totul și să faci checkout-ul. Hai 13, că poate vrei să o tai la limită.

      Similar și cu plecarea, cel mai devreme TAROM decolează din București la ora la care KLM-ul te-a depus deja în Amsterdam. Sunt 2 ore câștigate în străinătate.

      Un astfel de bilet TAROM costă pe Paravion cam 165 euro (pe când un KLM care-ți dă în plus 5 ore în Amsterdam costă 184 euro). Acum. Mai stai o lună sau două și vedem apoi. Excursia aceasta tot 399 va fi, pentru că biletul KLM este blocat printr-o ofertă specială cerută pentru pachet.

      Apoi mai intervine o chestie pe care nu am știut-o nici eu până nu am lucrat la acest pachet și am întrebat diverse detalii: dacă vrei să rezervi de acum 10 bilete FĂRĂ NUME este mai scump decât dacă ar cumpăra 10 persoane diferite câte un bilet. Asta pentru că biletele fără nume au alt regim la rezervare și apoi, deși ai zice că ar trebui să-ți mulțumească linia aeriană pentru că iei multe bilete, de fapt te taxează mai mult pentru că riscul de anulare le crește (adică poți anula 10 dintr-o dată, ceea ce e rău pentru ei). Totuși, prețul dat de ei rămâne constant de acum și până pe la finalul lui martie, pe când prețul găsit de tine pe site-uri va crește constant pe măsură ce ne apropiem de data plecării.

        (Citează)

  5. mi se pare scump… pe cont propriu, cu rezervari facute prin septembrie-octombrie, voi pleca la amsterdam acum, la inceput de ianuarie, transport cu tarom si cazare la NH Hotel City Centre Amsterdam (0,4 km distanta de centru) si totul la 200 de euro de persoana.

    singurul plus la oferta ta ar fi vremea mai buna din mai, altfel cred ca pe cont propriu iesi mult mai bine, daca faci rezervarile din timp.

      (Citează)

  6. @pitysoft
    pe yeego, hotelul costa 403 euro, mai economisesti alti 50 de euro :)

      (Citează)

  7. Eu nu ma refeream neaparat la amsterdam.

    De 1000+ euro 2 persoane mergi cu low cost la paris si stai la ibis 5 zile, tot prin mai. Sau barcelona. Eu nu as da banii astia sa vizitez ams.

    Asta incercam sa zic, ca de banii aia poti face alte chestii care ptr mine cel putin merita mai mult.

      (Citează)

  8. Ce carcotasi, oferta e foarte buna.Daca n-as fi fost la Amsterdam m-as fi bagat.

      (Citează)

  9. @coffee

    daca tot esti la amsterdam mai bine mi-ai spune ce merita intr-adevar vizitat in cele 3-4 zile cat voi sta acolo :)

      (Citează)

  10. M-am exprimat gresit poate. N-as fi fost in sensul ca am trecut deja pe acolo.
    Am stat cateva zile, doar in oras. Varianta propusa de Radu e mai completa. Am vazut cam tot ce se putea vedea, m-au interesat si muzeele. Un lucru l-am ratat, parca imi amintesc ca era o fabrica de bere care am auzit ca e OK.

      (Citează)

  11. Ies in public sa zic ca pe mine m-a convins, ca sa para o teapa din aia gen “alba-neagra” in care potentialii clienti vad ca “se castiga”.

    :D

    Deci taie de acolo de pe lista de locuri disponibile! Ca doar sunt sarbatorile, ce aia ma-sii! :D

      (Citează)

  12. misto hotelul, foarte aproape de zona leidseplein dar, totusi, e la peste 2 km de cartierul rosu si Dam, piata considerata centru. cat despre autocar, e aproape triplu fata de tren+tramvai, si ma gandesc ca ptr un weekend trip nu aveti cine stie ce bagaje. pe langa rijksmuseum, va mai recomand van gogh (renovat recent si el), si stedelijk museum, muzeul de arta moderna – deschis acum un an si ceva. turul acela cu morile de vant nu prea merita, mai ales daca nu ati mai fost in amsterdam. sunt mori si in oras, nu trebuie sa pierdeti 7 ore si 50e ptr asta. la fel si celelalte orase. e prea pe fuga totul. keukenhof da, este deosebit si merita vazut. daca sunteti mari amatori de muzee si vreti sa iesiti mai ieftin, cautati Museumkaart pe net sau HollandPass, in cazul in care vreti combinatii care sa includa muzeul de ceara sau plimbari cu barca.

      (Citează)

  13. Oferta nu este rea deloc pentru fanele inversunate. Haremsterdam =))

      (Citează)

  14. Pretul e ok,cred ca o sa aleg si eu acesta destinatie.

      (Citează)

  15. cand calculezi per persoana pare ok, cand inmultesti cu 2…

      (Citează)

  16. Recomand aplicatia Android: Amsterdam City Guide, varianta offline contine trasee turistice si recomandari de restaurante cu review-uri actualizate – link https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tripadvisor.android.apps.cityguide.amsterdam&hl=ro

      (Citează)

  17. Pot lua si un prieten cu mine? Exista ceva obligatoriu sau odata cazati la hotel fiecare poate sa faca ce doreste? Cat de desparte este hotelul de RLD?

      (Citează)

  18. Salut Catalin! Da, iti mai poti lua un prieten cu tine (sau chiar mai multi – in limita locurilor disponibile pentru acest pachet). Nu sunteti legati de grup daca nu doriti sa participati la excursiile optionale mentionate de Radu.

    Legat de intrebarea despre RLD, distanta este de aproximativ 3km, dar exista trei linii de tramvai care pleaca din vecinatatea hotelului si va lasa foarte aproape de celebra zona din Amsterdam.

    Pentru orice alte detalii ne poti contacta fie telefonic, la 0371.788.788, fie prin e-mail la office [at] ovitravel.ro.

      (Citează)

  19. As fi venit eu si 5N-ul meu dar tocmai in perioada aia sunt plecat din tara !

      (Citează)

  20. Informatii pentru turisti, actualizate la zi: iAmsterdam.com

    Pentru amatorii de cinema, e musai sa vedeti un film proiectat in sala Pathé Tuschinski.
    PS: E un cinematograf multiplex, ca sa nu nimeriti intr-o sala normala, intrebati ce film ruleaza in sala Tuschinski.

    NSFW – doar pentru cuplurile care vor sa experimenteze de la voyeurism pana la swing: Fun4Two.com (e considerata una din locatiile de top din lume din domeniu).

      (Citează)

  21. Merita o oprire si cea mai buna placinta cu mere din Amsterdam: http://www.tripadvisor.nl/Restaurant_Review-g188590-d1728791-Reviews-Winkel_43-Amsterdam_North_Holland_Province.html#mtreview_136403595 .

    Iar la 10 min de Madurodam este plaja din Scheveningen, unde puteti incerca Crazy Pianos.

      (Citează)

  22. Da, este o suburbie a Hagai si din cate stiu este cea mai renumita statiune de vara a Olandei… Daca aveti timp suficient si vremea e buna recomand o plimbare pe faleza si dig. In Delft nu ar trebui sa intarziati pentru ca este destul de mic si doar centrul e interesant.

    O alta destinatie interesanta din Olanda e insula Texel cu plaje imense si o rezervatie marina, unde poti vedea foci, delfini si alte vietuitoare din Marea Nordului. Iar daca ai noroc poti vedea focile si pe plaja :)

      (Citează)

  23. N-am inteles niciodata de ce e nevoie ca pasaportul sau buletinul “sa fie valabil încă cel puțin 6 luni”.
    Copiii aveau pasapotrul valabil dar aproape de data expirarii la intoarcerea din excusoe. Asa ca am sunat la politia de frontiera sa intreb. Daspunsul a fost ca daca e valabil… e valabil.

      (Citează)

  24. Radu, astept propunerea pentru Londra si ma bag.

      (Citează)

    • @Cristi: nu o aștepta. Londra a fost prima mea alegere, dar cu zbor și cazare cât de cât în centru ieșeam la 700 de euro. Prea mult pentru un city break, te apropii de prețurile pentru care poți merge acolo cu alte soluții.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus