un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Pateu de ficat de rață cu sos de trufe – nebunie mare!

17 Jan 2014  ·

GÂNDURI  ·

21 comentarii

VreÈ›i un pateu bun? MergeÈ›i în Cora È™i la raionul “premium” (cel puÈ›in acolo este în Sun Plaza) veÈ›i găsi acest Patrimoine Gourmand – pateu de ficat de rață cu sos de trufe. Eu am mâncat două borcane în 5 zile. LuaÈ›i È™i o franzelă proaspătă, caldă dacă aveÈ›i norocul să o găsiÈ›i astfel, poate È™i o brânză cu mucegai (Bavaria Blu este cremoasă, la fel È™i cam orice de tip roquefort) È™i vă garantez că nu vă veÈ›i opri uÈ™or din mâncat.

    21 comentarii

  1. pentru un pateu sa dai mai mult decat pe o shaorma de la dristor? Ca sa nu mai vorbim ca de-abia are 160 de grame, nu-ti ajunge nici pe-o masea :)

      (Citează)

  2. Da, mai bine trei ciorbe de burta la bomba din colt

      (Citează)

  3. si la sala cat dai?( nu la sala de mese):))

      (Citează)

  4. bai da numai fite pe-aici. burgeri la 60lei, pateu la 25

      (Citează)

  5. Avand in vedere ca pateul respectiv spune ca are in continut “Umplutura 50% carne de porc”, putem spune ca poate fi denumit cel mult “Pateu CU ficat de rata”, nu “Pateu DE ficat de rata”. Ca, la acea pondere, il putem numi foarte usor “Pateu de carne de porc”, cu ceva umplutura ficat de rata.

      (Citează)

  6. Ce blog băsist!

      (Citează)

  7. astea patrimoine gourman sunt foarte bune, e o marca cora mi se pare. daca au confit e canard, la cutie de conserva, mare, sa iei, neaparat.

      (Citează)

  8. Mai bine branza tare de oaie cu paine calda de casa…

      (Citează)

  9. da’ pate cora ce are?

      (Citează)

  10. @Catalin: are doar o cifra inainte de ‘lei’ deci e naspa

      (Citează)

  11. Cu painea aia ai dat gres, nu face decat sa umfle matzu si cam atat.
    Ia o paine serioasa, integrala cu seminte, sau cu germeni de grau. Pe urma o sa fie magnific gustul in combinatie cu acel pateu.

      (Citează)

    • @razorsbk: nu-mi place pâinea neagră sau integrală, prefer albă, chiar dacă nu-i la fel de “bună” ca efect, însă măcar e bună ca gust. Sunt bune È™i variantele albă cu seminÈ›e, albă cu măsline etc.

        (Citează)

  12. Daca te uiti la ingrediente vezi ca e o porcarie. Cu banii aia iti puteai lua o gramada de ficat de pui/porc/vita si era de zece ori mai sanatos.

      (Citează)

  13. Se gaseste si in Cora Lujerului, la standul cu Produse Internationale, in lungul liniei unde este standul cu ciocolata.

      (Citează)

  14. Toate sortimentele de Pate gasite prin hypermarchet au ca ingredient ficat de porc sau de pui, indiferent daca ii zice foie gras, mousse de canard etc. Procentul maxim de ficat de rata sau gasca pe care il gasiti pe la noi e cam 36%. Daca vrei foie gras veritabil sau mousse de canard ok trebuie sa scoti din buzunar minim 100 de lei per borcanel.

    Pentru astfel de produse iti recomand Comptesse du Barry… merita.

      (Citează)

    • @Alexandru C: È™i la CdB au cu porc, la gama mai ieftină. Dacă iei borcănel de 50 de lei, ai doar rață.

      Am văzut tot în Cora ceva numit “bloc de foie de canard”, ambalat la o micuță conservă. Mă întreb dacă aÈ™ putea face cu el o friptură de vită cu foie gras deasupra, ca la Joseph.

        (Citează)

  15. In seara asta am luat si eu sa experimentez. Este foarte bun si fin! Merita incercat.

      (Citează)

  16. Mai bine cumperi ficat de foie gras nepreparat din metro si il faci acasa.

    In cora mai gasesti produse din ficat de rata si gasca plus ceva terine cu hamon iberico, bacon etc. Produse in belgia de Polca.

    Ceva mai ieftin pentru zi de zi(rata cu vine de porto, pate crema brusseles, ardennes, pate cu usturoi etc) gasesti in cora la 8lei sau in mega mai ieftin(marca proprie dar produse de aceeasi polca) la 6 lei.

    Am lucrat in domeniul asta ceva timp, am vandut foie gras si ficat de rata la marriot, radisson etc. Asa ca iti pot recomanda ce produse vrei in functie de buget, calitate etc :)

      (Citează)

  17. foie gras gasesti in lidl la reducere.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus