un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Misterul procesorului din lanul de orz

16 Jan 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

nvidia_lan_orz_tegra
Uitați o poveste amuzantă: pentru între Crăciun și primele zile ale lui ianuarie, cei de la nVidia au trasat un desen ciudat într-un lan de orz pe lângă San Francisco. Reprezintă, stilizat, un procesor, iar câteva cifre ascunse pe acolo formează numărul 192.

La Consumer Electronics Show cei de la nVidia au prezentat noul procesor Tegra K1, care are 192 de nuclee grafice și o performanță pe care acum câțiva ani o atingeau doar plăcile de PC. Lan-ul de orz a fost un fel de teaser de-al lor pentru a arăta astfel că noul chipset este ceva foarte special.

Până să recunoască nVidia că ei au făcut totul, cei de la site-ul efemeride.ro s-au ambalat mult mai tare decât era cazul și au scris deja un articol mare despre subiect, în ton cu cele abordate de site (citiți mai multe, eu am râs cu mare poftă). Astfel, aflăm că “desenul din Salinas este de o complexitate ieșită din comun, motiv pentru care este puțin probabil să fi fost realizat de mâna omului”, că

Nu se poate determina cu exactitate sensul mesajului, dar specialiștii care l-au analizat au sugerat că numărul 192 are următoarele semnificații:

192 – numărului omorului prin imprudență în SUA
192 – numărul atomic al Iridiumului
192 – o unitate de timp
192 – rata biților în informatică

și că

“Din punct de vedere spiritual, 192 este considerat numărul îndeplinirii destinului. Astfel, numărul 1 are atributele creativității și inițiativei, care în același timp aduce marea schimbare…”

Iar apoi a venit nVidia și probabil a râs cu lacrimi de toți. Și bănuiesc că cineva de la site-ul nostru și-a spus “bă… ce însemna barley în română? aaah fuck it, tradu-l ca grâu și gata, ce mai contează”, pentru că articolul vorbește de un lan de grâu. Pe blogul nVidia aveți și un making-of.

Ce să mai zic… citez din nea_caisă, care a spus aproximativ “următorul o să fie 192.168.1.1 făcut de CISCO”

    2 comentarii

  1. Bine ca n-au spus ca desenul dateaza din evul mediu…

      (Citează)

  2. Sau defapt e o mare conspiratie intre E.T. si cei de la nVidia care lucreaza impreuna pentru a cuceri lumea :-0

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus