un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cu gramatica înainte

3 Jan 2014  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Un tip vinde un deck Akai pe site-urile de licitații. Anunțul este cel de mai jos.
gramatica_akai

O reclamă tot mai prezentă pe site-uri. Lăsând la o parte traducerea făcută probabil cu Google Translate, poate ar trebui să facă și ei upgrade-ul la aspectul de Windows 7. Cel de XP nu mai păcălește de mult.
gramatica_reclama

Un status de pe Facebook. Se pare că n-a fost materie la școală…
gramatica_facebook

    11 comentarii

  1. apropos de aia cu greșeala din banner, să știi că vorbeam cu cineva care face astfel de campanii în afară și greșelile de ortografie îți cresc serios șansele de a atrage click-uri.

    omul spunea că pe site-urile de joculețe care îi aduc câteva mii de euro lunar e plin de exprimări de acest gen la care s-a chinuit puțin tocmai pentru a-i face pe utilizatori să se simtă “acasă” și să dea click pe reclame.

      (Citează)

  2. Aia cu iiiii-urile e prea subtilă. Uite alta tot de pe fb:http://www.horatius.ro/2013/09/17/subtilitate-gramaticala/

      (Citează)

  3. Eu nu inteleg pe cine mai reusesc sa pacaleasca cei cu astfel de bannere folosind mesaje precum: “Felicitari ai gastigat xyz mii de euro”.

      (Citează)

  4. Din pacate on-line-ul, un rau necesar, este mediul care nenoroceste zi de zi limba romana si nu numai. Iar vizavi de cine-i in targetul bannerelor de acel tip, cred ca-s oameni mai in varsta care n-au deprins tainele acestui mediu, iar asta-i face victime sigure.

      (Citează)

  5. Sunt unii în România care manâncă o pâine din bannere de genul. Uite pe forumul aceste ce discutii pe tema asta: http://www.clubptc.net/forum/viewforum.php?f=48

    Și da, părinții noștri sunt targetul. Dar și copii care au acces la telefonul părinților să trimită SMS-uri cu supracost. E jalnic când vezi că funcționează industria asta..

      (Citează)

  6. Superb. Să zici de altul că nenorocește limba română în timp ce tu scrii fără diacritice și plin de romgleză.

      (Citează)

  7. Mea culpa.

      (Citează)

  8. Daca vrei sa vezi ce fel de generatie de adolescenti avem in Romania anului 2014, nu trebuie decat sa iei un pic la misto orice fufa din asta cu poze NUD puse acolo, sa vezi cum o sa ai nevoie de traducator ca nu o sa intelegi nimic din ce scrie !

    MI-E RUSINE CA SUNT ROMAN, cand ma uit in jur si vad ca ne meritam soarta…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus