un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Declarații de dragul de a te simți important

23 Jan 2014  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Ministrul Stroe și-a pierdut postul din cauza propriei proaste inspirații de a da declarații presei. Mă îndoiesc ca l-ar fi putut lega cineva în mod direct de incompetența în salvarea răniților, când vinovați de prim plan deja au fost identificați la Romatsa și STS.

În schimb, ministrului i s-a cerut demisia mai degrabă pentru declarația “regret că s-a întâmplat în timpul mandatului meu”, care a inflamat publicul și devenea periculoasă pentru USL (pe principiul de aici). Și aici se vede propria lui prostie, că nu l-a obligat nimeni să dea declarații. Instituția are purtător de cuvânt, iar ministrul putea evita elegant ziariștii spunând doar “îmi pare rău, este un moment de criză, mă grăbesc la un comandament, iar situația vă va fi comunicată de către biroul de presă”. Dar nu, a vrut să dea interviuri pe geamul mașinii, cu o voce arogantă și un ton lent, de parcă nu s-ar fi grăbit nicăieri.

Acesta este nivelul clasei politice, atât îi duce mintea, pe principiul “lasă că merge și așa”. Nici măcar nu-și dau seama că greșesc.

Eu nu înțeleg de ce atât de des oamenii politici se opresc să dea interviuri ad-hoc. Sigur, vor să apară la televizor, să-i vadă alegătorii în acțiune, dar asta o faci dacă te pricepi la discursuri și-ți vin pe loc cuvintele potrivite. Altfel, mai bine stai în banca ta, mai bine zici “îmi pare rău, acum eu am de organizat niște echipe de intervenție, nu am timp să vă informez despre situația de pe teren” și joci la sigur. Sunt alții a căror singură îndatorire de serviciu, orice s-ar întâmpla în țară, este să informeze lumea, că de asta orice minister are purtători de cuvânt.

    10 comentarii

  1. Si-a mai luat-o si din cauza lui Ponta. Ala mereu da declaratii de genul asta. Publicul a fost deja enervat.

      (Citează)

  2. La ce declaratie a dat acest “domn” cred ca nu se dezice de iscusita agera cu care am fost noi obisnuiti sa fie inzestrati cei ce lucreaza in anumite institutii gen MAI, MApN.

      (Citează)

  3. ce mă distrează pe mine e că nimeni nu zice încă că Băsescu e de vină :-)

    PS nici pe acest blog nu s-a zis, deci e clar că e un blog băsist :-)

      (Citează)

  4. Problema e alta. Au fost demisi o gramada de oameni, dar noi n-am invatat nimic din asta.
    Sistemul nu se va schimba, oamenii vor muri din cauza proastei administratii.
    Sa o luam mai marunt. Cati dintre noi n-au auzit la TV ca “a murit din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum”. DAR DACA AM AVEA DRUMURI, AUTOSTRAZI?
    Daca nu ar mai fi gropi, oamenii nu s-ar mai feri de ele si n-ar mai intra si lovi pe unul nevinovat.
    Aseara la o emisiune locala, a fost un nene de la ISU care a spus ca s-au injumatatit accidentele doar prin punerea unor separatoare pe anumite drumuri nationale. Chiar atat de scumpe sunt? Sau ii doare pe toti in paispe de noi?!

      (Citează)

  5. Scurtu Sorin Izvoras

    23/01/2014 la 7:23 PM

    Interesant articolul, insa eu incerc sa aduc ceva adaugiri.
    Dupa 2000, minciuna nu mai are lipici la public, iar cei ce minteau de zor inainte de aceasta data fatidica pentru ei, in virtutea obisnuintei si a rezultatelo de pana atunci, o tin “langa”.
    In momentul in care vor intelege ca minciuna, pe langa faptul ca are picioare scurte si de lut , nu mai are sustinerea negativa in “mintea’ celor mintiti, iar acestia le dau replica pe masura ,lasandu-i cu gura cascata( c-cum dom-le, tocmai eu sa o patesc, eu care…..)nu mai are efect, va fi prea trziu pentru ei, a venit timpul platii.
    Eu insa sunt de parere ca este mai bine sa plateasca pe”Pamant” decat DINCOLO, asa ca , cei ce gresesc, mai bine sa-si ceara iertare de la cei opresati, sau sa primeasca cu recunostiinta pedeapsa, decat sa vocifereze degeaba, de parca ei ar fi victimele.
    Poate parea o utopie asertiunea mea, insa daca va uitati pe campul “de lupta”politic de exemplu, veti lua in seama, cel putin ca posibila, o astfel de “parere”(de la – asa mi se pare mie?!).

      (Citează)

  6. @yamasha: nu sînt de acord cu tine.

    1) demiterea unor persoane sus-puse (directorii respectivelor servicii) nu e chiar zero barat, nu l-au demis pe operatorul de la 112 sau şoferul de la ISU. Sînt oameni importanţi (au fost, mai precis). Este un semnal pt. succesorii lor că nu ocupă locurile alea pe vecie. În general cam am boală pe Ponta dar acum îi dau un +1. A făcut asta probabil pt. că e an electoral.
    2) faza cu neadaptarea – da, dacă ai restricţie de viteză, o respecţi, nu mergi ca nebunu doar pt. că te grăbeşti şi pt că “nenorocitul de guvern trebuia să facă autostrăzi”. Nu e de vină guvernul acum că oamenii merg mult mai tare decît ar trebui pe ploaie, pe ceaţă, în nuş’ ce condiţii nefavorabile.
    Aştia care merg cu viteza luminii pe drumurile naţionale o să meargă cu dublul vitezei luminii pe autostrăzi. Avem puţine accidente pe autostradă pt. că nu prea avem autostrăzi, cînd om avea mai multe o să crească numărul de accidente dacă românul nu încearcă să conducă preventiv.

    De fiecare dată cînd merg în oraş cu < 50 km/h, în zone cu treceri de pietoni, pe ploaie etc, se găsesc deştepţi în spatele meu care să dea cu farurile, să depăşească pe dreapta, etc, că ei "se grăbesc".

      (Citează)

  7. Da, au demis oameni importanti: omul lui Basescu (adica Opris) si ceilalti doi, oamenii lui Tariceanu (fix oponentul lui Antonescu). Deci au scapat de un “basist” si Antonescu i-o da la gioale lui Tariceanu. Buna treaba!

      (Citează)

  8. @xgaby, Opris nu a fost demis

      (Citează)

  9. Eu nu m-as grabi sa dau in cap STS-ului:

    https://www.semperfidelis.ro/news.php?extend.3696

      (Citează)

  10. D-l Opris este”tapul ispasitor”al lui Ponta care vrea ca la votare sa fure fara sa-i fie frica de cineva.N-ar mai avea cine sa intercepteze convorbirile penalului Dragnea,pentru situatii similare,care cere situatii din ora in ora ca sa stie cite voturi sa mai bage in urna!.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus