un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cartiere întregi fără un Mega Image!

6 Jan 2014  ·

GÂNDURI  ·

26 comentarii

Apropo de glumele cu prea multe Mega Image-uri în București, harta de pe site-ul lor arată adevărata întindere a acestui lanț de magazine în București. Sunt multe.

Totuși, arată și o scăpare: de la Universitate spre Eroilor și de acolo pe Militari până la Lujerului nu-i nici unul. Și aici includem și zona Cișmigiu, Știrbei Vodă până la Calea Griviței, Calea Plevnei, Politehnică, Regie până la Crângași și în sud pe la Drept, Izvor, Cotroceni, Răzoare și Drumul Sării. Toate sunt zone cu o mare densitate de locuitori.



Cel mai rău e la Eroilor. Aici nu există decât un singur supermarket mai mărișor, în Piața Cotroceni, iar în rest mici buticuri de cartier. Practic de la Universitate până la Orhideea nu prea ai unde să faci cumpărăturile dacă vrei și o diversitate mai mare de produse, deși numai cu studenții de la Drept și tot ar fi rentabile vreo două Mega Image-uri. Cred că sunt printre puținii din București care își mai doresc Mega Image-uri suplimentare.

Apropo, la Timpuri Noi așteptam la trecerea de pietoni și femeia de lângă mine mă întreabă “știți cumva un Mega Image în zonă?”. Am vrut să-i spun “da, 3 mari și vreo 5 shop & go doar în cartierul pe care-l vedeți în față”, mai ales de când se deschide unul mare în locul restaurantului Dâmbovicioara de pe Văcărești. A fost îndrumată spre cel de la Șincai.
mega_image_vacaresti

    26 comentarii

  1. Ar trebui ca preturile imobiliarelor in zona Eroilor – Cotroceni sa fie mai scazute din cauza acestei lipse.

      (Citează)

  2. a cazut o legenda cu dambovicioara :(

      (Citează)

  3. La Eroilor un pic mai sus pe deal e un Carrefour, mai la dreapta e altul (Orhideea), de ce sa faca magazin unde concurenta ii spulbera?

      (Citează)

    • Păi și vrei să merg 20 de minute pe jos pentru că vreau 6 ouă, un suc de roșii și un piept de pui? În zona eroilor toate magazinele au vreo 16 mp, vând suc, țigări și ciocolată. E nevoie de ceva mai mare și un pic de varietate.

      În alte cartiere asta nu i-a oprit, eu am 8 Mega Image-uri aici, la Lujerului este unul vizavi de Cora de exemplu.

        (Citează)

  4. Undeva in Militari s-a deschis un Mega sub franciza pentru ca dupa vreo 3-4 luni sa se deschida inca unul fix linga blocul unde e cel cu franciza. Business misto fac astia.
    Nu tin partea nimanui, dar sa faci canibalizare pe propriul brand cred ca e putin cam mult.

      (Citează)

  5. da, sunt multe si scumpe. cam cele mai scumpe.

      (Citează)

  6. cartus: Pentru ca oamenii nu vor sa mearga 20 minute pana la Carrefour, ci sa coboare la parter si sa cumpere o sticla de Cola?

    Eu am un Carrefour la 10 minute de mers cu masina (Colosseum), dar tot la cele 2 Mega Image merg, pentru ca fac 2 minute cu masina pana la ele si pot ajunge usor si pe jos/cu bicicleta. Parintii mei au de toate in Drumul Taberei, dar Mega Image-ul de peste drum de ei tocmai s-a extins pentru ca are foarte multi clienti.

      (Citează)

  7. Astia zici ca joaca conquiztador , cuceresc romania judet cu judet , momentan muntenia si un pic de dobrogea …

    va urma

      (Citează)

  8. pe Moșilor sunt 2 Mega-uri la distanță de câteva zeci de metri!

      (Citează)

  9. La Doamna Ghica sunt 2 separate doar de o farmacie. Au circumstante atenuante, unul e Shop&Go. :)

      (Citează)

  10. Mai urmeaza sa lipeasca 3 unul dupa celalalt :))

      (Citează)

  11. @nwradu oricare alt magazin emai ieftin. Mega Image e posibil cel mai scump supermarket de la noi. In mod constant au preturi jenant mai ridicate fata de concurenta. Nu punem la socoteala cele doua, trei produse marca proprie care pot fi ok la pret.
    Ex: Bere ghimbir: la Mega e peste 8 lei, la Auchan o iau cu 5 lei si ceva. La Plafar cu 6 lei si ceva. Acelasi produs.

      (Citează)

  12. @jules:

    Ce alt supermarket? Te rog da nume! Toate magazinele din cartier de langa mine sunt mai scumpe. Sau sunt cateva putin mai mari care au preturi similare. Nu ma pricep la bere cu ghimbir. Mie imi place berea.

      (Citează)

  13. Are dreptate Jules. Cel putin cu berea de ghimbir. In Mega e 8.5 lei, iar in supermarketuri non-stop de la Piata Iancului si Basarab (pe Calea Grivitei) e 5.5 lei

      (Citează)

    • @gogu: știu articolul, speram să faci referire la el ca să apuc să zic și eu “9 lei diferență? ha! Păi numai benzina și timpul pe la un hipermarket mă costă mai mult de atât!”.

      Eu am fost uimit că diferența este atât de mică. Hipermarket-ul rămâne doar pentru cumpărat la bax sau pentru situațiile când vrei să alegi din zeci de mărci diferite, în timp ce MI-urile sau alte magazine de cartier au ofertă mai mică.

        (Citează)

  14. Toti cei care compara Mega Image cu magazinele de la colt comit o greseala . Patronul magazinului de la colt se chinuie sa faca un mic profit pe marfa ce o vinde intrucat nu poate sa negocieze cu distribuitorul un pret mai mic deoarece are un volum mic de marfa , Mega Image probabil ca ajunge la volume macar la fel de mari ca Auchan , Careffour etc si tocmai acele volume de marfuri ar trebuii sa fie suficiente pentru un discount serios ce TEORETIC ar trebui sa se reflecte in preturile de la raft , insa asa cum vedeti Mega Image are preturi nesimtit de mari , mai mari sau egele cu cele ale buticurilor de bloc …

      (Citează)

  15. Comentati ca e x mai scump sau mai ieftin altundeva pentru ca va lafaiti in magazine de unde sa alegeti. Intre timp eu la Eroilor nu am de unde cumpara nimic – mai scump SAU mai ieftin :) Cel mai apropiat fiind hipermarketul Carrefour. Daca ai ramas fara lapte sau paine ghinion.

      (Citează)

  16. L!nuX: motivul pentru care tin preturile sus e fix franciza. Pentru ca ei toti cumpara de la distribuitorul Mega la acelasi pret, dar unii au magazine mai mari, altii mai mici, iar ei trebuie sa faca si profit, sa plateasca si angajati, sa inchirieze si spatiile si sa plateasca si taxa de franciza catre Mega Image. Practic compania mama nu le da nimic.. ei sunt pe cont propriu, iar banii trebuie sa ii faca cumva. Preturile din Mega Image sunt mai mici decat cele de la magazinul de cartier, insa mai mari decat in hipermarket, ceea ce e normal. Si da, e ok sa fie peste tot, dar nu 5 pe aceeasi strada.

      (Citează)

  17. In unele zone sunt pozitionate Mega Image si Shop&Go prea aproape unul de celalalt , exemplu Mega Image Obregia si pe partea cealalta a bulevardului gasim Shop&Go.

      (Citează)

  18. Kaufland si Billa sunt comparabile ca marime cu MI. Iar in timp ce Billa are preturi maricele, Kaufland e chiar super ok.

      (Citează)

  19. La Matei Ambrozie au deschis la sfârșitul lui 2012 o sărăcie de Shop & Go înghesuită ca vai de lume. Seara la ora 19:00 se strâng și câte 15-20 de persoane la coadă la casă și nu ai loc să treci printre rafturi. Aproape alături era sediul băncii Romexterra (MKB) care s-a închis, dar ce te faci că între cele două e una din cele 5(cinci) case de pariuri din zonă ?

      (Citează)

  20. Prietena mea sta la facultatea de drept,deci e o problema cand merg acolo pt ca nu am de unde sa cumpar nici apa,chiar duminica asta 12.ian am mers pana la petrom sa-mi cumpar o apa.Nu iau apararea mega image,dar sunt cele mai ok magazine pentru ,SUC,BERE,APA,ceva DULCIURI ,ceva SARAT.Nu e chiar cel mai potrivit magazin sa-ti cumperi somon,sau muschiulet de porc,dar pentru gustari consider ca e cel mai ok.Pentru restul recomand CORA si AUCHAN.

      (Citează)

  21. Ai grija ce-ti doresti.. Mega image pe 13 septembrie vis a vis de restaurantul Taj, langa bcr!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus