un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un altfel de off-road

21 Dec 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

20 comentarii

Dacă ar fi o definiție alternativă pentru off-road driving, ar fi cea din clipul de mai jos: un astronaut conduce pe Lună un buggy (numit oficial LRV, lunar roving vehicle). Sau, în funcție de ce credeți, în studioul lor secret din Arizona.

Clipul este unul stabilizat, cel original fiind mult mai greu de urmărit pentru că se mișca foarte tare camera. Un LRV putea ajunge la 13 km/h și în total au fost parcurși vreo 87 de kilometri pe suprafața Lunii în trei misiuni Apollo.

via Gizmodo.

    20 comentarii

  1. fake footage, and fake landing :)

      (Citează)

  2. Nu cred ca e fake (daca era ne spuneau rusii in secunda doi). Alte vremuri…

      (Citează)

  3. pe bune acum, de ce nu s-au mai facut misiuni pe Luna de aproape 40 de ani, si de ce abia acum China a reusit sa trimita o misiune fara oameni pe Luna pentru a studia daca exista resurse minerale?

    Studiaza putin subiectul si sa vezi cate scapari sunt in tot proiectul si in toata povestea. Gen, umbrele obiectelor de pe luna, sau viteza cu care se misca obiectele sau modul perfect in care imaginile sunt incadrate, sau cat de clare sunt imaginile facut cand ai soarele in fata, sunt zeci de exemple in care exista scapari.

      (Citează)

    • @SoulRaven: nu-i nici o scăpare nicăieri. Mai bine studiază-le tu și o să vezi ce bazaconii de argumente sunt zise în acele teorii.
      De ce n-a mai trimis nimeni misiuni? Pentru că nu-i nimic pe Lună care să merite. Și pentru că în 1969 misiunea a reușit, dar cu mari riscuri de siguranță pe care apoi n-au dorit să și le mai asume. Din același motiv nu s-a mai scufundat nimeni nici prin groapa marianelor.

      Dacă tu crezi că 6 misiuni către Lună au fost falsificate și 12 oameni nu au ajuns de fapt acolo… ok. E ca religia, le crezi fără nici o dovadă.

        (Citează)

  4. noroc ca sua e o un templu al capitalismului, in care faptele, nu propaganda, vorbesc.

      (Citează)

  5. Oh god, here we go again..
    http://www.braeunig.us/space/hoax.htm
    http://www.badastronomy.com/bad/tv/foxapollo.html
    Doar cateva siteuri care explica de ce sunt gresite argumentele conspirationistilor.

      (Citează)

  6. Daca Luna nu are atmosfera, de ce nu se vad stelele si Calea Lactee ?

      (Citează)

  7. nu pot sa cred povesti si basme, este simplu, timp de 40 de ani nu s-au mai facut misiuni lunare, iar de mai bine de 20 se chinuie sa tina in picioare o statie spatiala, asa ceva….

      (Citează)

  8. @SoulRaven, ala cu 40 de ani nu e argument…

      (Citează)

  9. Pe bune SoulRaven, adica daca chiar erau povesti astea cu aselenizarea, de ce nu le-au folosit propaganda rusa ca sa faca putin misto de americani. Sau cumva e o conspiratie masonica internationala menita sa ii faca pe oameni sa creada ca am aterizat pe luna, pentru ca … ce?

      (Citează)

  10. simplu, rusii nu si-au permis sa faca misto, pentru ca nici ei nu puteau sa o faca si tot ei ar fii pacat nasol. Ce-i drept spatiul s-a cucerit de mult, avem o statie spatiala, intretinuta cu miliarde si cam atat in domeniu spatial. Auzi, “…nu-i nimic pe luna care sa merite…”, pai prin simplu fapt ca ajungi acolo “pe bune” merita. Nu trebuie sa descoperi ceva, nu trebuie sa fie ceva special acolo, trebuie doar sa ajungi si sa fii tare….sau da de ce nu, poti sa ajungi acolo, pui telecoape si alte “lupe” si revi inapoi acasa, dar…..

      (Citează)

    • @SoulRaven: păi da, au ajuns acolo din elan patriotic și pentru a-i întrece pe ruși. Odată ajunși și competiția finalizată, n-au mai avut motive să se reîntoarcă, că pietre luaseră deja.

        (Citează)

  11. Wow, ce argumente are SoulRaven, “simplu fapt ca ajungi acolo merita”. Normal, nici mie nu-mi vine sa cred ca nu baga nimeni miliarde de dolari doar ca sa se laude ca “am fost inca o data pe luna”. :))

      (Citează)

  12. au cheltuit americanii o groază de bani să ajungă pe Lună. Au încercat oare vreo manevră de întoarcere cu frâna de mână ?!

      (Citează)

    • @Ariel: nu cred, cică au mers încet cu LRV-urile de teamă că dacă se strică astronautul trebuia să parcurgă pe jos măcar 1-3 km până la navetă și nu cred că aveau chef de asta.

        (Citează)

  13. @nwradu: Da, tocmai din cauza asta, poporul chinez a trimis de curand o misiune fara echipaj, ce rost mai avea sa fie cineva vreodata pe luna, au fost americanii, s-a incheiat cursa de cercetare si descoperiri. Uncle Sam se concentreaza pe statia spatiala.

      (Citează)

  14. Oare au dus si un iPhone in spatiu?

      (Citează)

  15. l-au dus cat sa dea un cec in pe feisbuc si un tuitar scurt: ne vedem pe instagram, madarfacarz

      (Citează)

  16. wow imi place videoclipul si nu cred ca este fake.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus