un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Să urmăriți trenul de Viena

23 Dec 2013  ·

TURISM  ·

19 comentarii

sample_mic_panasonic_gf6_05Și pentru că vorbeam recent despre turism, Simona de la lipa-lipa.ro a plecat cu trenul spre Viena, fiind una dintre primele călătoare pe recent introdusul tren CFR ce va face ruta București-Viena.

Cum a fost călătoria (fiind vorba de CFR, aÈ™ putea spune la fel de bine È™i “cum este călătoria”, deoarece È™tii la ce oră pleacă trenul, niciodată când ajunge), cum este în tren È™i în Viena de Crăciun puteÈ›i de pe pagina de Facebook Lipa-Lipa sau de pe site-ul lipa-lipa.ro

    19 comentarii

  1. Ma uitam pret care este de 120 de euro. Eu am dat pe tarom (cei drept pe 22 august) 115 euro dus intors Viena erau si mai ieftine dar nu am mai prins a depins de zi. Viena un oras superb la fel ca si Praga.

      (Citează)

  2. Cat a fost piscotul pentru articolul asta?

      (Citează)

  3. Poti sa zici ce vrei tu dar articolul explica pretul platit pentru faptul ca nu ai fost azi cu Sageata Albastra.

      (Citează)

  4. TOCMAI!!!!!

      (Citează)

  5. pff. 98E cu Austrian, 100E cu Tarom.

    trebuie luata de nevasta fata asta, sigur face niste chestii rele de tot in pat la cat de masochista pare.

      (Citează)

  6. Red Ticket FTW! Dar nu pricep care e faza cu trenul… Sunt vagoane noi? L-au vopsit? Face mai putin de 18 ore? Eu am mers cu el acum vreo 10 ani , pe vreme cand avionul era muuult mai scump, si a fost totul OK… ma rog, in afara de intoarcerea cu fundul pe bancheta, ca n-am mai avut bani pt cuseta :D

      (Citează)

  7. A postat pe blog ca a ajuns ok, nu mai avem de ce sa urmarim.

      (Citează)

  8. Trenul e totuși mai ieftin față de avion. Dacă îți iei bilet SMART cu cel puțin 5 zile înainte, prețul e de 39 de euro/segment București-Viena. Red Ticket e foarte greu (eu zic imposibil) să apuci cu atât de puține zile înaintea zborului, dacă alegi să mergi cu mașina cheltui pe benzină/motorină + taxe mult mai mult, iar low-cost spre Viena nu cred că mai avem (miss Fly Niki, am zburat de mai multe ori cu ei, sunt de la distanță cel mai tare low cost ever).

      (Citează)

    • @Roxana: da, trenul este mai sigur pentru cei ce se decid în ultimul moment È™i nu vor eventuale complicaÈ›ii cu ceață/viscol care ar putea amâna avioanele. Plus că unora le place călătoria cu peisajul de iarnă din jur.

        (Citează)

  9. Da, ceata si viscol, de ce sa stai comod in aeroport sau la hotel cand poti sa fii blocat in camp in tren si sa nu stii daca mai apuci ziua de maine?

    Nu, trenul este o optiune foarte proasta nu pentru ca este tren, ci pentru ca este tren in Romania. Dureaza mult, este scump si este incomod si riscant.

    Red ticket luat acum pentru weekendul asta la Viena e 150 de Euro, trenul e 135. 4 ore dus intors cu avionul vs. 40 de ore dus intors cu trenul. Cine-i masochist(a) poate sa mearga cu trenul, ceilalti vom prefera avionul.

      (Citează)

  10. Da, ceata si viscol, de ce sa stai comod in aeroport sau la hotel cand poti sa fii blocat in camp in tren si sa nu stii daca mai apuci ziua de maine?

    In aeroport sau hotel la caldurica, that is.
    Trenul in Romania iarna e aventura extrema si risc maxim, nu as sfatui pe nimeni sa mearga cu asa ceva in preajma de viscole prognozate, cu exceptia situatiei in care trebuie neaparat sa calatoreasca impins de oarece motive obiective si care nu sufera amanare.
    Nu vrei sa stii cum e sa te opresti in camp intr-un loc in care nici macar semnal la mobil nu ai, sa inceapa sa pice pe rand lumina, caldura, sa ramai fara mancare si apa iar personalul CFR sa nu iti poata spune nici macar cat e ceasul, necum cand o sa pleci de acolo.
    Been there, lived that.

    trenul este mai sigur pentru cei ce se decid în ultimul moment și nu vor eventuale complicații cu ceață/viscol care ar putea amâna avioanele.

    Categoric e mai sigur. Citeste ce li s-a intamplat unora pe intai octombrie anul asta, la prima zapada mai asa, pe un segment de cale ferata unde tot cad copaci de ani de zile iar desteptii de la CFR Infrastructura nu au fost in stare sa faca o simpla verificare pentru a preintampina astfel de incidente. – http://life.hotnews.ro/stiri-prin_oras-15726541-brazilian-danez-doi-israelieni-mai-multi-romani-intr-vagon-cfr-cand-viata-bate-bancul.htm

      (Citează)

  11. am si eu in plan o calatorie de genul cu trenul, dar nu stiu cand sa-mi iau inima in dinti pentru asa ceva. par mult mai multe dezavantaje decat avantaje si nici pretul nu ma ajuta in sensul asta

      (Citează)

  12. Iarna asta nu ninge, e safe cu trenul. S-a votat aseara in parlament.

      (Citează)

  13. @Radu: Pai daca nu e nici o diferenta… ce inseamna “fiind una dintre primele călătoare pe recent introdusul tren CFR ce va face ruta BucureÈ™ti-Viena”? Sunt confuza :P

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus