un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Primăria ne învață să parcăm

3 Dec 2013  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Ca să vedeți cum înțelege să se pună Primăria Municipiului București în slujba cetățeanului și să lucreze pentru binele său, e suficient să ne uităm la situația parcărilor din jurul minunatului sediu închiriat pe o valoare mai mare decât ar fi costat să cumpere întreaga clădire.

O parcare este făcută chiar în fața intrării (parcare oficială, că doar PMB decide astfel de lucruri). Blochează complet trotuarul, așa că pietonii sunt de obicei forțați să ocolească mașinile parcate (niște limuzine) prin stradă. Desigur, marii directori ai primăriei nu pot merge mai mult de 2 pași pe jos, ei trebuie să parcheze chiar în față clădirii și să intre imediat în ea pentru a ajunge mai repede la locul de unde ne fac atâta bine.
parcare_trotuar_primaria_bucuresti

Vizavi stau parcate alte mașini ale PMB. Sunt cumva înghesuite tot pe trotuar, pe după copaci până în gardul Dâmboviței.

pmb_parcare

Unde sunt parcările amenajate? Una mai mică este chiar lângă clădire. Una mai mare este cam la 50 de metri distanță. Mult prea departe…
pmb_satelit

sursa foto: a doua este trimisă de un cititor, mulțumesc!

    11 comentarii

  1. Bucurestiul lui Oprescu!

      (Citează)

  2. Plus ca mai marii directori, e posibil sa aiba si sofer personal iar atunci chiar nu ar fi nevoiti sa faca mai mult de 2 pasi, ei coboara in fata sediului, dupa care soferul parcheaza masina in parcare.

      (Citează)

  3. Tu zici de trotuar, eu zic de prima banda. Asta cand vii dinspre Virtutii. Altfel, e interesant ca la ore de varf se creaza ambuteiaje ca fac baietii stanga de pe unica banda dinspre Grozavesti ca sa intre la primarie, in loc sa existe o cale clara prin spatele cladirii.

    Deh, Oprescu.

      (Citează)

  4. @Radu, imi spune-ai sa anuntam la politie astfel de cazuri. Vei sesiza catre sectia de politie din apropriere ceea ce ai identificat? E un caz clar de abuz si incalcare a legilor. Plus Primaria demagogica salta masinile platitorilor de taxe ea incalcand propriile reguli.

      (Citează)

  5. Bucuresti :-j

      (Citează)

  6. Frumos, legea e doar pentru unii. In spatele blocului in care stau unde pacheaza toti vecinii – au venit vigilenti doi lucratori de politie. Ne-au lasat tuturor un biletel in geam cum ca trebuie sa fie loc pentru pietoni sa aiba loc sa treaca pe trotuar. Masinile parcau perpendicular pe axul drumului pana in marginea garduletului ca sa nu ocupe mult din necirculata straduta. Acum, de frica amenzii, cei care nu stiu legea, parcheaza paralele, vezi doamne sa fie loc pe trotuar. Oare la primarie a mers cineva?

      (Citează)

  7. zi Bucuresti si trage apa.

      (Citează)

  8. Si, o petitie, ceva? Eu chiar vreau sa fac si cer acordul sa folosesc aceste poze. Multumesc.

      (Citează)

  9. @nwradu: Trec destul de des pe acolo si am observat si eu fenomenul. O singura precizare ar fi legata de parcarea de langa intrarea de metrou de la Grozavesti. Acolo s-a plantat la inceputul anului, aproape de mijlocul parcarii, un lift la metrou. Au mai facut si un fel de trotuar cu bare de inox pana la lift. Deci, o buna parte din parcare a fost compromisa de o investitie facuta fara cap.

      (Citează)

  10. Cica la Arhi pe blog facea un retardat din Bucuresti spume la adresa ardelenilor, facandu-ne in toate felurile…. Ete na, civilizatie ! :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus