un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un mic șoc în aeroport

1 Nov 2013  ·

TURISM  ·

20 comentarii

În aeroportul din Milano aleg până la urmă trei ciocolate și mă duc să le plătesc la casă. Din politețe, o las în fața mea pe o asiatică ce se așezase greșit la coadă, dar na… mi-a fost milă de ea că stătea în partea opusă.

Arăta ca din desenele animate. Îmbrăcată cu multe haine, cu eșarfă la gât și pălărioară pe cap, era simpatică la față și eu nu-i dădeam mai mult de 18-20 de ani, dar în general vârsta asiaticelor este un mister pentru mine. Avea câteva cumpărături în mână, prea multe pentru constituția ei firavă, că o cutie de bomboane i-a căzut pe jos după ce deja își trântise singură poșeta tot acolo, ca să scape de ea.

Discută cu casiera. Îi spune că un fel de borcan frumos decorat este la ofertă împreună cu o sticlă de ulei de măsline. Casiera îi răspunde că nu, borcanul este 47 de euro, iar uleiul alți 20 de euro. Nemulțumită, asiatica renunță la ulei.

Casiera îi taxează o sticlă de vin, se uită mirată la casa de marcat și îl strigă pe Marcello. Vine Marcello, casiera îi dă sticla de vin și-l întreabă “questa bottiglia costa 220 euro”? Marcello se duce la raftul cu vinuri, se întoarce cu sticla și confirmă: da, este un vin de 220 de euro. Habar nu am ce sticlă era pentru că se vindea deja împăturită în hârtie, dar ceva simplu de tot, echivalentul ambalării în ziar a unei sticle.

Casiera taxează sticla, apare pe ecran 220 €. Văzând asta, asiatica îmi spune mie “Nu te supăra, mă duc să mai iau o ciocolată! Revin imediat!” Și aleargă prin magazin, lipsește 20 de secunde, se întoarce cu o altă cutie de bomboane și o ciocolată, i le dă casierei să le taxeze și face totalul.

Totalul a fost de 563 de euro, toate produsele încăpând într-o singură sacoșă, doar vinul scump pus separat în alta. Văzând această sumă, ce credeți că a făcut domnișoara? A scos, desigur, un card Visa și a plătit toată suma fără să clipească, semnând chitanța cu trei nume mari. Și apoi a plecat, cărând cu greu la piept acele două sacoșe care, totuși, nu erau așa voluminoase.

Ceilalți care așteptam la coadă am rămas uluiți. Sunt sigur că nu doar eu, ci și ceilalți din spatele meu se gândeau că poți merge într-o excursie frumoasă cu 563 de euro.
alpii_dolomiti

    20 comentarii

  1. Socul asta il am de fiecare data cand merg la Moscova si schimb avionul in Munchen. Cumpara rusii la greu. Poti sa vezi toata familia cu bratele pline de sacose. Si daca nu reusesc sa ia tot ce vor din DutyFree (ca le vine zborul), rezolva cu InFlightMagazin. Doar ca ei platesc cash…
    A… si orice pustan de pana in 12 ani are casti Beats, iPhone 5 si o tableta.

      (Citează)

  2. Si n-ati facut si noi cunostinta? :)

      (Citează)

  3. * voi

      (Citează)

  4. Aaaaaaa, pai atunci se explica toata tarasenia. Asiatica aia mica era asistenta vre-unui mare smecher. Cardul respectiv si faptul ca nu o interesa deloc cat costa produsele denota faptul ca nu erau banii ei.
    Isi adusese aminte seful ca vroia sa cumpere un vin pentru cineva si a trimis-o de la poarta de imbarcare pe domnisoara.
    Borcanul respectiv probabil vroia sa constituie un element decorativ asa ca uleiul de masline nu era important. :)

      (Citează)

  5. Sigur era bloggeriţă şi participa la o grămadă de campanii plătite!

      (Citează)

  6. pics or didn’t happen :)

      (Citează)

  7. Da, unii oameni au bani și nu se tem să-i folosească. What’s the problem?

      (Citează)

  8. Eu peste tot am vazut coada de asiatici (chinezi, most likely) la magazinele Luis Vuitton si alte asemenea.

      (Citează)

  9. Eu am avut un șoc similar în Băneasa în Peek & Cloppenburg. Mi-am luat o cămașă la reducere, ca studentul și mă așez la coadă în spatele unei familii de țigani. Și când zic țigani, zic țigani îmbrăcați cu cele mai tigănești hanțe, femeia cu fuste multicolore, plodul cu tricou aurit și laolaltă puțind ca și cum ar fi adunat fiare vechi din parcare înainte. Oricum, oamenii noștri aveau cumpărături de făcut și la final vine nota de plată, vreo 3000 de lei (ceea ce nu e chiar mult, că umpluse casiera vreo trei pungi gigantice). Surpriza a fost când bulibașa scoate teșchereaua și scoate 3000 de lei cash.
    1) Cine se aștepta să aibă ăia mai mult de 2 lei în buzunar?
    2) Cine are 3000 de lei cash la el, mânca-ți-aș??

      (Citează)

    • Păi te așțeptai la card? Am văzut mulți oameni cu teancul de bancnote la ei. Când faci banii prin metode nu tocmai legale sau la butic nu-i ții în cont.

        (Citează)

  10. @Flo – Doar nu ești nebun să îi ții în cont să te depisteze fiscul să îți oprească CAS-ul obligatoriu 5.5% :)

      (Citează)

  11. Pentru ea cu siguranta o excursie frumoasa nu se face cu doar 500 de euro. De fapt, nici noi nu am face una chiar iesita din comun…

      (Citează)

  12. @Roxana, Radu e usor de multumit.

      (Citează)

  13. Si eu cumpar in medie de 4-5 mii de euro la fiecare calatorie in afara. Mai greu e cu sacosele, in timp ce le car la masina suna alarma si ma trezesc.

      (Citează)

  14. tipa joaca in alta liga :)

      (Citează)

  15. 563EUR valoreaza diferit pentru fiecare.

      (Citează)

  16. Deh, asiaticii nu sunt romani. ASIATICII AU BANI, NU MOR DE FOAME CA SARANTOCII DIN ROMANIA !

      (Citează)

  17. @Alin, cand spui “asiaticii” poti te rog sa fii un pic mai explicit?! Nu de alta, dar am contraexemple. Si nu ma refer la cel mai simplu si mai faci care ne poate trece prin minte: Coreea de Nord. Putem pune aici lejer China, Vietnam, Birmania, Banglades, Laos. Mai vrei ? Iti mai dau Butan, Nepal. Cand spui bogat te referi la Japonia, Coreea de Sud, O parte foarte mica procentual a Chinei. Deci ?

      (Citează)

  18. Daca ai impresia ca e mai grav sa fi asiatic din acele tari, decat un roman condus de hoti si dator PANA IN 2300…trebe sa reevaluei situatia, ca esti pe dinafara ei..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus