un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Pe 28 noiembrie plec în tabără

19 Nov 2013  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

social_media_summer_campPe 28 noiembrie mă duc la Biz Snow Camp, a doua mea prezență la această tabără ce reunește bloggeri, agenții de PR și clienții lor la un singur loc pentru 3 zile de prezentări și seminarii urmate, ca să o zicem pe aia dreaptă, de 3 seri de distracție.

Este dificil să vă spun vouă ce-am învățat acolo în această vară. Este greu să descriu în cuvinte cum se întărește o relație, cum descoperi că cei din agenții sunt și ei oameni (ca să parafrazez concluzia unei participante din vară, care a zis că a descoperit cu această ocazie că și bloggerii sunt oameni). Este o schimbare pe care o percep mai ales eu; vouă vă place blogul așa cum este el modelat și de ce-am auzit acolo sau nu.

Ar fi ciudat dacă zic că serile sunt cele mai plăcute? Cele în care ascultăm muzică și bem ceva și discutăm de toate? Și totuși este complet adevărat și cred că în asta stă valoarea adevărată a Biz Camp, faptul că pune laolaltă toți acei oameni și nu-i lasă să fugă sau să stea pe net, obligându-i astfel să interacționeze între ei și să se cunoască mai bine.

Mereu am considerat team-building-urile un lucru bun pentru cei ce lucrează împreună. Culmea, n-am mers în nici unul, firma unde lucrez nu are acest obicei, dar mi-am dat seama de valoarea lor cu ocazia unei delegații. Aveam un coleg pe care mulți îl considerau cam arogant, superior în atitudinea către ceilalți și cu un simț al umorului diferit; mulți nu voiau să lucreze cu el pentru că-l vedeau ca pe un om dificil. Ei bine, eu am mers cândva cu el într-o delegație mai ciudată, am tras unul de altul când a fost de muncă, nefiind decât noi acolo, ne-am trezit amândoi cu noaptea în cap, ne-am văzut și cu ochii leșinați de somn căutând cafea la micul dejun sau ținându-i celuilalt un loc la masă, în sfârșit, chestiile normale, și apoi am colaborat și discutat mult mai bine în anii următori.

Cam asta e ideea. Să cunoÈ™ti pe altcineva în situaÈ›ii diferite, să “trăieÈ™ti” alături de cineva într-un alt moment decât în mod uzual. Trei astfel de zile sunt mai importante decât 3 ani de colaborare în care din când în când schimbi câte o vorbă È™i o politeÈ›e pe la diverse lansări È™i prezentări.

    4 comentarii

  1. Daca e la munte si prinzi cer senin uita-te la cer ca pe 28nov cometa ISON va fi cel mai aproape de Pamant, indepartandu-se incepand cu acea data, si bineinteles, vizibila cu ochiul liber.
    Nu stii daca mai apuci sa vezi asa ceva:)

      (Citează)

  2. Pai si cu The Real Black Friday ce faci ? :))

      (Citează)

    • @Ovidiu: de acea sfântă zi voi alerga în vârful muntelui, după semnal, ca să continui ce-am început cu live blogging-ul. Dar na… bine că au mutat-o pe 22 noiembrie pe aia importantă.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus