un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Lansare spectaculoasă la apă

30 Nov 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Lansarea unui vapor la apă a dat celor de la Damen Galați, șantierul care l-a construit, ceva emoții.

Acum să nu râdeți de ei. Platforma a ținut, sistemul de lansare la fel, deci totul a fost bine calculat. Mai mult, mie mi se pare că Damen Galați, un șantier naval care face parte dintr-un grup internațional despre care nu cred că ați auzit, este o afacere ce poate fi dată ca exemplu de succes în România, întrucât a preluat infrastructura existență de producție a vapoarelor și iată că o utilizează cu succes. Uitați-vă ce frumusețe de velier au produs acum.

Acum niște ani am avut ocazia de a vedea nava de patrulare a poliției de frontieră MAI 1105, numită Ștefan cel Mare, imediat după ce-a fost fabricată la Damen Galați. Este cea din imaginile de mai jos.
mai1105_damen_1mai1105_damen_2

foto via Damen.ro și Shipspotting.com, clipul via Facebook.

    10 comentarii

  1. Nu cred ca a luat apa, desi asa pare. Au avut o strangere de inima (sa nu zic altfel ) pentru o clipa oamenii de acolo, sper ca sa fie invatatura pentru ingineri. Si cumva sa puna un “opritor” la lansatorul ala :)

      (Citează)

    • @miluch: mai tare este că o grămadă de oameni erau pe punte. Aveau opritor, dar na… subdimensionat pentru ditamai vaporul și viteza de lansare.

        (Citează)

  2. e faina ca e in Romania :) sunt altele si mai spectaculoase pe youtube :)

      (Citează)

  3. ASa se lanseaza navele la apa, nu a fost nici o greseala din partea lor.

    http://www.youtube.com/watch?v=fKkavH75cbU

      (Citează)

  4. mie nu mi se pare deloc cu emotii.
    cam asa sunt toate lansarile la apa intr-o parte a navelor.

      (Citează)

  5. Cine a mers pe un velier si pe o mare cu vant de cel putin grad 6 (jumatate de uragan) a avut mult mai multe emotii :)

      (Citează)

  6. Daca sunt 12 grade nu inseamna ca forta 6 e jumatate de uragan (Beaufort scale). E oarecum normal sa faca asa daca nu e lansat in doc.
    6 – 40 km/h vant , 12 peste 120 km/h parca nu e tot una. La jumatate din forta unui uragan , mai iei o pastila de rau de mare la 6 e normal pt. ocean.

      (Citează)

  7. Oi fi fost eu mai sensibil, dar as fi preferat sa ma arunc in apa decat sa mai fiu pe vas.

      (Citează)

  8. It’s my job. Am terminat ANMB-ul nu facultatea de constructii navale la Galati dar oricum stiu cat de cat cu ce se mananca.Am prins forta 10 pe mare si nu vreau sa aflu vreodata cum e 12.Nu mi-a placut la 10.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus