un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

În vizită în noul showroom Evomag

5 Nov 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

16 comentarii

showroom_evomag_01Am fost să văd noul showroom Evomag, unde magazinul online s-a mutat de câteva zile. Îi găsiți pe Mihai Bravu 251-253, chiar în dreptul intrării dinspre Dristor în Pasajul Muncii.

Sunt 200 de mp pentru public, un loc unde să plătești, să-ți ridici marfa și, pe la standurile de prezentare de acolo, să te mai uiți la câte un produs, cum am făcut eu astăzi cu un Xperia Z Ultra mare cât toate zilele. Am vizitat și depozitul, care are peste 1000 de metri pătrați în total, cu loc disponibil și pentru extinderi ulterioare. Este genul de loc în care ți-ar plăcea să spună cineva “ia cât poți să cari” și chiar și atunci n-ai ști cu ce să începi prima oară, că e plin de laptopuri, tablete, SSD-uri, iPhone-uri și alte gadgeturi bune la casa omului.

Alte cifre interesante:

  • Evomag are o creștere constantă a cifrei de afaceri: 8,6 milioane euro în 2011, 11,5 milioane în 2012, estimează 15 milioane euro pentru 2013.
  • cu aceste cifre, au 7% din piața de comerț online electro-IT.
  • stocul se rulează în 15 zile, 60% din comenzi sunt acum livrate din stocul propriu
  • valoarea medie a unei comenzi este pe la 1000 de lei cu TVA
  • 35% din vânzări o reprezintă tabletele și laptopurile, 19% componentele PC, 9% telefoanele, 7,5% imprimantele
  • WatchShop.ro și Toys.ro aparțin tot patronatului Evomag, care are ca planuri de viitor achiziția altor magazine online mici și extinderea cu încă un punct de prezență în alt oraș

    16 comentarii

  1. Si eu am fost chiar eu. Este foarte aproape de mine, iar pe criteriul asta o sa comand numai de acolo. Arata foarte bine showroom-ul, si chiar langa ei este si Watchshop.

      (Citează)

  2. * chiar ieri :)

      (Citează)

  3. mie tot mi se pare destul de mic.

      (Citează)

  4. Astept sa vad si preturi competitive la evomag si watchshop. Momentan este mai ieftin sa cumpar de la concurenta si chiar din afara tarii.

      (Citează)

  5. Sincer n-am cumpărat niciodată de la ei. Uitându-mă la poze, constat un pic de amatorism al amenajării spațiului indicat și o grabă românească cu care s-a realizat totul;
    Mi se pare un pic trist că arată așa de nou, apoi peste X luni/ani:
    – poza din exterior cu textul “Microsoft cele mai bune …” care a ajuns parțial pe rama de la geam arată că nu a existat o planificare atentă sau un control al calității de la un furnizor X. Pe aici poate doar buticurile de bloc mai au astfel de folii montate aiurea pe geamuri;
    – monitorul din poza 05 are un super cablu antifurt la vedere; tot acolo, compactele foto au un sistem inovator de protecție (cablul iese din raft printr-o banală gaură), spre desoebire de telefoanele de sub monitor care folosesc sitemul de protecție antifurt tradițional.
    – poza 08, surprinde parca timpurile de mult apuse. Da, apar niste POS-uri, o casă de marcat din aia ieftină de butic …
    – instalație electrică “la normă”. Îmi aduce aminte de primii 2 ani de cămin din studenție cu becurile atârnate de fir. Rezultatele unei infiltrații de apă deasupra carcaselor de PCuri. (poza 13 și 14)

    Dacă asta-i viziunea managementului atunci nu o să colaborez vreodată cu ei.

      (Citează)

  6. Am avut probleme cu un telefon luat de la ei a venit cu ambalajul deschis , iar cand m-am dus sa-l returnez m-am lovit de o atitudine proasta din partea lor .

    Uite aici un caz al unui cumparator si pe pagina 3 vedeti si raspunsul din partea celor de la evomag . http://forum.computergames.ro/131-valea-plingerii/966388-evomag-nu-respecta-termenii-de-garantie.html

      (Citează)

  7. “Noul showroom” e de fapt “singurul showroom”, nu? Pe site, cel putin, vad ca nu mai apare alta adresa. Am intrat sa vad daca au si in Craiova. ( un naiv, stiu :)) )

      (Citează)

  8. La cum sunt puse laptop-urile alea în depozit, în caz de cutremur (care nu va dărâma clădiri, deci ceva mediu), vor avea ceva pagube…

      (Citează)

  9. @Radu Nu stiu nu sunt eu cel care a facut postul .

      (Citează)

  10. 1. De la evomag am vrut sa cumpar dar m-am razgandit. Am ajuns la concluzia ca mai bine iau de la emag, altex sau alta firma mai mare, crescandu-mi astfel, sansele de a-mi rezolva favorabil o eventuala nemultumire.
    2. Watch Shop e scump.

      (Citează)

  11. Am avut cateva tentative sa iau de la ei dar m-am lecuit din fericire inainte de a da bani. Prea neprofesionisti, prea ca la Bucuresti.
    Exact aceeasi impresie am avut-o si acum, cand am vazut pozele tale, Radu. Ariel a sintetizat foarte bine niste lucruri vizibile.

      (Citează)

    • Corect, dar cred că lumea cumpără în funcție de preț și stocuri, nu după cum e lipită folia pe geam sau după cum e becul pus în tavan. Un astfel de punct de desfacere are mai degrabă rolul de a fi un loc unde poți să te duci să iei tu marfa sau unde știi că faci scandal în caz de probleme.
      Sunt sigur că se vor repara problemele prezentate, amenajarea este abia la început și finisajele se mai fac și pe parcurs.

        (Citează)

  12. Nu știu competitorii cum stau dar DOH/days on hand (rulajul stocului) 15 este enorm pentru o afacere ce se vrea profitabilă.

      (Citează)

  13. E o pacoste sa parchezi acolo. Mai sunt si lucrarile la tramvai si la pasaj…
    Ah, si nu au deschis sambata…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus