un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ciorba ardelenească

9 Nov 2013  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

Șmecheri ardelenii ăștia, spun că au o ciorbă de salată. Te gândești că este ceva simplu, ușoară pentru sistemul digestiv, bună de recomandat străinilor care, se știe, vor să mănânce doar salate și eventual o clătită după.

Doar că are și bacon, smântână, omletă și mărar. Cum faci ciorbă cu omletă?
ciorba_Ardeleneasca

    15 comentarii

  1. Cum faci ciorba cu omleta? Simplu.
    Bati un ou si-l torni in ciorba care e aproape gata.

      (Citează)

  2. De fapt e chiar buna ciorba aia. Merge mâncată si rece, cu pâine proaspătă si ceapa verde. Si este usurica in comparatie cu o ciorbă de perișoare sau una de afumătură.

      (Citează)

  3. Nu stii tu ce e bun :-)

      (Citează)

  4. Faci omleta si o tai fasii.Bacon se pune putin.

      (Citează)

  5. Din ce stiu eu, ciorba de salata n-are urma de sunca (sa-l f..elicit pe romanul ala care s-a gandic ca mai bine folosim bacon). Si parca nici ou. Si nici n-am vazut vreodata ou sau sunca in ciorba de salata.

      (Citează)

  6. Trebuie sa incercam.

      (Citează)

  7. @sabotor: cu sunca ai perfecta dreptate. Cu oul nu. Ciorba de salata (sau ciorba de laptuci) se drege intotdeauna cu ou batut ca pentru omleta. Se serveste cu ceapa verde alaturi si felii de telemea (dupa gust)
    http://www.petitchef.ro/retete/felul-principal/ciorba-de-salata-verde-fid-253871

      (Citează)

  8. Se face cu slanina/kaiser si oua. Noi facem o reteta care seamana cu reteta de mai jos (fara calit salata, se pune direct la fiert, se poate pune si ceapa alba, in graba se pot sparge ouale direct in supa, dar nu iese la fel de buna si arata mai nasol):
    http://www.restaurantedelux.ro/ciorba-salata-verde-slanina-afumata.html

      (Citează)

  9. Ciorba aia e ușoară și e cum zice @miluch. În afară de gustul extrem de bun, eu cred că am găsit și explicația pentru ingrediente. Ardeleanul e mai inventiv și și-a dat seama că o ciorbă ușoară = ceva care ține mai puțin de foame. Cu oul turnat în ciorbă devine un pic mai hrănitoare.

    Cu șuncă/bacon n-am auzit, dar tradițional în Țara Bârsei și Țara Făgărașului se mai prăjește puțin de slănină/kaiser care apoi se introduce, ca și omleta, în ciorbă. Eu zic că tot pentru motivul de sus.

    PS: care știe de ce ardelenii bagă pită-n ciorbă e tare !

      (Citează)

  10. Voiai să scrie „zdrențe de ou”, cum se obișnuiește? Este ou bătut, deci i se poate spune și omletă, la o adică.

      (Citează)

  11. Radu, se vede ca esti din regat… Treci si tu muntii mai des si o sa vezi ce buna e, chiar asa cu papara, pardon omleta :)

      (Citează)

  12. merge facuta omleta simpla si taiata fasii.
    Se gaseste si in supele chinezilor.

      (Citează)

  13. Mie Coana Mare îmi făcea ciorbă de salată și era demențială. Nu punea șuncă sau bacon în ea, dar punea bucăți de omletă, însă știu sigur că în zona Transilvaniei se face și cu bacon/șuncă/afumătură.

      (Citează)

  14. Este genial de buna !!!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus