un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Prima tabletă Nokia cu Windows!

23 Oct 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

Nokia a anunțat ieri o nouă gamă de dispozitive, inclusiv prima lor tabletă Lumia. Avem așa:

Lumia 1520 – smartphone de 6 inchi, cameră de 20 Mpx, ecran Full HD cu încă o coloană de smart-tile-uri medii (deci bănuiesc că încap 6 mici pe un rând), costă 749 de dolari și apare anul acesta.
Lumia 1320 – tot 6 inchi, dar ecran 720px. Camera are doar 5 megapixeli, stocarea internă este de 8 GB, bateria de 3400 mAh, dar prețul este pe măsură, doar 339 dolari în T1 2014.
Lumia 2520 – prima tabletă Nokia are ecran Full HD de 10,1 inchi, procesor Snapdragon 800, cel mai rapid în acest moment, cameră 6,7 Mpx, Gorilla Glass 2, rulează Windows 8.1 RT și costă 499 de dolari fără taxe. Vine și cu un accesoriu interesant, Nokia Power Keyboard, o tastatură ce include o baterie externă suplimentară, pentru alți 149 de dolari.
Asha 500, 502 și 503 – gama ieftină de telefoane, din care 503 are 3G și cameră de 5 megapixeli, dar costă 99 de dolari fără taxe.
Instagram și Flipboard vor apărea în umrătoarele săptămâni pe Windows Phone 8.



Acum, la 1520 și 1320 nu mă pronunț, sunt phablet-uri și deci prea mari pentru mine, dar completează bine gama Nokia și cu siguranța vor aduce vânzări bune în zona asiatică. Eu sunt mai reticent privind tableta Lumia 2520, care are specificații hardware excelente, dar rulează Windows RT, nu varianta normală. Ai Office pe ea, dar cam atât – producătorii de software nu s-au înghesuit să dezvolte pentru RT, iar cei de tablete au preferat să se concentreze pe cele cu Windows 8 normal, pentru compatibilitate maximă.

Tare mi-e teamă că acest Windows RT va fi un hop de netrecut pentru tabletă.

    3 comentarii

  1. Toate datele astea sunt date oficiale pentru lansările din SUA, din păcate. Lumia 920 a apărut la noi cu vreo 6-7 luni întârziere, dacă îmi aduc bine aminte…

      (Citează)

  2. Tableta de 10.1 îmi place foarte mult. Să mai treacă ceva luni bune, să scadă prețul, și poate am șansa să o achiziționez. Momentan n-aș da atâți bani pe o tabletă, mai repede pe un laptop. Am un Samsung Galaxy Tab 2 de 10.1, dar nu sunt mulțumit de ea. Slabă de tot. Poate dacă ar fi avut Windows pe ea, era mai ok. Cu acel Android e dezastru.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus