un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noile Vaio cu multi-flip

24 Oct 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Sony a adus câteva îmbunătățiri bine gândite laptopurilor prezentate ieri. Ce vedeți mai jos este Sony Vaio Fit A; gama include ecrane de 13 sau 15 inchi, procesoare de toate felurile, hard-diskuri sau SSD-uri, grafică Intel sau nVidia, NFC, au ecran tactil, ba chiar și un stylus pentru el.

Care-i șmecheria cu acea dungă neagră de pe carcasa monitorului? Ei bine, de acolo monitorul se poate întoarce cu fața în sus, zona neagră fiind practic dreapta în jurul căreia se rotește și este făcută dintr-un cauciuc foarte rezistent și bine testat pentru a asigura o durată foarte lungă de viață. Câțiva magneți puternici fac foarte solidă prinderea ecranului de acel capac. “Multi-flip” îi spun ei sistemului.

Sistemul este simplu și eficient. Ecranul se rotește rapid, dar are stabilitatea și prinderea necesară pentru a nu-ți fi teamă că-l rupi. Îndrăznesc să spun că la acest capitol doar Sony și Lenovo stau cu adevărat bine. Sony prin acest sistem (mai vechiul Vaio Duo părea fragil prin sistemul său glisant și avea ecranul mereu în sus), Lenovo prin faptul că folosește o singură balama pe centrul monitorului și deci poți roti ecranul și-l poți da apoi în jos peste taste. Ceilalți producători au adoptat sisteme mai bizare, precum Dell care folosește un cadru separat pentru monitor, cadru în care ecranul se rotește…

Noile Fit A apar pe piață în noiembrie începând de pe la 4500 de lei.

Clipul de mai jos arată mai bine mecanismul și câteva teste făcute pe laptop.

Am văzut acum și o tabletă cu Windows 8.1 varianta normală. Se numește Vaio Tap și arată suficient de bine încât să zici “I’d tap that!”. Ecranul adică, desigur. Vaio Tap are 11,1 inchi, procesor Intel, stocare pe SSD, ecran Triluminos, stylus, slot de card, cameră foto șamd.
sony_vaio_tap_11_tableta_3

O idee bună și aici: pe spatele tabletei este integrat un mic picior de susținere. Nu-i o idee nouă, cred că am văzut-o prima oară pe un telefon HTC HD7 cu Windows Phone, dar de ce nu o implementează toți producătorii de tablete rămâne un mister.

Tastatura din imagine, foarte subțire și ușoară, este inclusă în pachet. Se prinde magnetic de tabletă, acoperind ecranul, pentru a fi ușor transportată.

    10 comentarii

  1. super! mai putin pretul.

      (Citează)

  2. bai eu l-am testat si personal imi place ff mult, usor practic si extrem de manevrabil

      (Citează)

  3. Copii, mai gândiți-vă înainte să cumpărați vaio. E cum spuneți unii despre Apple: plătiți mult pe design. În realitate face mai puține decât spune.

      (Citează)

  4. Multi vor si un design frumos . De la laptopuri , telefoane pana si la carcase de PC-uri . Eu am dat 200 ron in plus la o carcasa care e foarte eleganta si ma incanta mereu cand ma uit la ea desi una mai ieftina isi face la fel de bine treaba ca loc / racire .

      (Citează)

  5. N-ar trebui sa fie pe langa cauciucul ala si un ribbon pentru date si alimentarea ecranului? Intreb si eu…

      (Citează)

  6. @Vlad: poate să fie doar panoul LCD, dacă partea de controller e situată în porțiunea de jos.

      (Citează)

  7. M-am prins fix când am apăsat butonul, dar unul n-ați băga un plugin de editare… :)

      (Citează)

    • Am încercat câteva plugin-uri, dar nu funcționau bine. Știi cum e, greșeala e mama învățăturii, trebuie să te obișnuiești să zici bine din prima :P

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus