un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Lenovo lansează Yoga Tablet, propune o formă nouă pentru tablete

30 Oct 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

lenovo_yoga_tablet_10
Lenovo a prezentat în noaptea aceasta o nouă tabletă cu Android, Yoga Tablet. Numele Yoga deja m-a dus cu gândul la seria de laptopuri Lenovo care își modifică forma clasică, transformându-se în tablete sau standuri, iar noua Yoga Tablet nu face excepție: carcasa ei permite utilizarea în diverse moduri.

Pare banal, chiar complicat și ineficient, dar îngroșarea carcasei într-o singură parte, unde este de-a dreptul rotundă, face minuni pentru o tabletă. Sunt prezentate trei moduri de utilizare:

  • Èšinută în mână. Zona mai groasă asigură o priză perfectă. M-am strâmbat când am văzut acea grosime, dar după ce am pus mâna pe ea m-am bucurat de ideea implementată în Yoga Tablet. Aceasta poate fi È›inută în mână perfect, cu un grip foarte bun pe carcasă, fără să te mai doară degetele ca la alte tablete care sunt mult mai subÈ›iri, dar își fac simÈ›it efectul asupra degetelor atunci când le foloseÈ™ti o durată mai mare de timp. De fapt, Lenovo chiar vine cu o formulă matematică pentru a demonstra că lucru manual făcut pentru a ridica È™i È›ine tableta lor este mai mic decât pentru alte tablete.
  • Oblic pe masă. Yoga Tablet este asimetrică È™i deci pe masă stă oblic, ceea ce asigură un unghi mult mai bun de vizualizare pentru utilizator. Mai mult, dacă scoÈ›i standul ei rabatabil, unghiul devine È™i mai mare.
  • ÃŽn picioare. Ca o ramă foto, Yoga Tablet este astfel susÈ›inută de piciorul ei rabatabil, o idee care ar trebui implementată de toÈ›i producătorii.

Lenovo numește asta the #betterway de a utiliza o tabletă și, după ce am utilizat-o o vreme, pot spune că au dreptate. Este o idee simplă, dar eficientă de modificare a carcasei, curajoasă prin faptul că îi mărește grosimea, dar avantajele ei sunt vizibile imediat ce îți ajunge tableta în mână.



Lenovo se laudă cu o baterie de 18 ore pe acest dispozitiv; bănuiesc că zona îngroșată este tot o baterie, altfel ar fi foarte dificil de atins această autonomie. Hardware-ul este unul accesibil ca preț, cu un procesor MT8125 quad-core 1,2 GHz pentru versiunea wifi și MT8389 quad-core la 1,5 GHz pentru cea 3G, 1 GB de memorie RAM și doar 5 megapixeli pentru cameră, însă și prețul este unul scăzut, 1.498 lei la PC Garage pentru cea cu 3G. În plus, are acea autonomie mare, difuzoare duale în partea frontală, ecran 1280 x 800 pixeli.

Butonul On/Off este pe lateral, mare și rotund, iar pe latura opusă am găsit butonul de volum. Sub piciorul rabatabil se ascunde slotul de card microSD și pare a fi loc și pentru un microSIM tot acolo, probabil pe variante mai scurte. Yoga Tablet vine în două modele, 8 și 10 inchi, pe toate gusturile.
lenovo_yoga_tablet_06

lenovo_yoga_tablet_07

lenovo_yoga_tablet_05

Tableta are È™i o tastatură pe bluetooth foarte asemănătoare ca idee cu ceea ce a prezentat deja Sony pe Vaio Tap 11, adică o tastatură magnetică È™i foarte subÈ›ire, care se “lipeÈ™te” cu ajutorul unor magneÈ›i de tabletă atunci când vrei să o transporÈ›i. Se plăteÈ™te separat.

Lenovo îl are acum ca ambasador pe actorul Ashton Kutcher, prezentat ca fiind noul “product engineer” al brandului în câteva reclame foarte amuzante pe care le-am văzut în premieră cu ocazia lansării. Cred că este o miÈ™care bună, Kutcher are suficientă carismă pentru a ridica brandul Lenovo pe piaÈ›a americană, iar cine a gândit toată campania a avut multă inspiraÈ›ie. PuteÈ›i vedea mai jos totul.

Cifră interesantă: vânzările de tablete și smartphone-uri Lenovo au depăsit în trimestrul 1 vânzările de PC-uri. Asta deși Lenovo este pe primul loc la vânzări de PC-uri.

    11 comentarii

  1. Când apare în magazine? Așa ceva chiar îmi surâde.

      (Citează)

  2. E super tare ideea. Reclama cu Ashton e tare. A treia este pur ÅŸi simplu imbecilă: “ÃŽnainte nu puteam Å£ine tableta în mână, viaÅ£a mea era un dezastru”. Åži cadru cu femeie + yoga tablet care acum este într-un decor paradisiac iar în cadrul de “before” era la cratiţă, cu copilul în mână ÅŸi scapă tableta în oală. AtenÅ£ie, tot o tabletă lenovo. Deci cumva spun că tableta precedentă era bullshit. Ah ÅŸi testimoniale de la asiatici. Wtf? Cine a gândit reclama aia?!

      (Citează)

  3. Senzor IR are? Presupun ca nu.
    De ce oare nu baga toti optiunea asta? Stiu, ma pling aiurea, dar totusi de cidn cu Sony, ideea mi-a ramas in cap.

      (Citează)

  4. Arata exact ca tastatura Apple pe Bluetooth: http://www.axiomagames.com/images/wireless-large.jpg

      (Citează)

  5. @Jules: trebuie sa fie integrat in chipset ca sa-l bage si nu toate chipset-urile au IR.

      (Citează)

  6. Foarte interesant, pot spune ca la sunet sunt impecabile tabletele lenovo cu dual speakers.

      (Citează)

  7. am o tableta si uneori chiar imi e incomoda sa o tin in mana, dar imi surade foarte mult forma acesteia va fi foarte usor de manuit

      (Citează)

  8. Mă mai gândeam la o hibă: ce se întâmplă dacă eşti stângaci? Dar văd că au pus camera pe marginea mai lungă, aşa că nu prea va conta cum o ţii. Smart guys :)

      (Citează)

  9. Designul asta cu partea ingrosata a mai fost incercat in trecut. Prima oara am vazut-o la o companie indiana care a dat faliment intre timp http://www.notionink.com/design.php

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus