un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Unde mai poți face online asigurare de călătorie

2 Sep 2013  ·

TURISM  ·

20 comentarii

Ieri în toi de noapte mi-am dat seama că nu am asigurare de călătorie pentru un scurt drum pe care-l efectuez în Germania astăzi (e cineva interesat să citească despre Ford Fusion-ul american, varianta electrică?), așa că hai pe eMAG să fac rapid una, cum am mai făcut de vreo 10 ori anterior.

Surpriză, serviciul de asigurări de călătorie este momentan indisponibil. Incredibil, îmi spun, fix acum fac vreun backup de site sau schimbă unii un server la brokerul de asigurare. Și cum mai era doar o oră până la miezul nopții, nu aveam timp de ășteptat. Nu poți încheia online asigurări chiar din ziua deplasării, chit că e ora 0 și tu pleci abia la 6.
asigurare_1

Nu-i nimic, îmi spun, mă duc pe site-ul celor pentru care vinde de fapt eMAG asigurările, adică Asigura.ro – Netrisk Broker de Asigurare. Moment în care am aflat și de ce serviciul este indisponibil.
asigurare_2

… se sanctioneaza Societatea NETRISK BROKER DE ASIGURARE – S.R.L., cu sediul social in municipiul Bucuresti, str. General Nicolae Dona nr. 22-24, parter, ap. 1, sectorul 1, J40/14980/16.12.2011, CUI 25258774/10.03.2009, RBK – 574/14.07.2009, cu interzicerea temporara a exercitarii activitatii pana la aprobarea de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara a conducatorului executiv si a administratorului care sa indeplineasca conditiile prevazute in Normele privind autorizarea brokerilor de asigurare si/sau de reasigurare, precum si conditiile de mentinere a acesteia…

Asta e tot ce-i pe site. La naiba! Ar fi fost bun un anunț în prealabil, nu? “Stimați clienți, din acest moment nu mai încheiem asigurări de călătorie că are furnizorul probleme. Sperăm să-și revină sau căutăm altul”.

Ocazie cu care am descoperit că se pot face asigurări cu plata online și printare/valabilitate imediată pe Allianz (25 lei am dat, minim 2 zile), Vola.ro (8 euro pentru o zi) și asiguratorii.ro, unde mie nu-mi găsea nici o ofertă.

    20 comentarii

  1. In principiu cam toti asiguratorii mari din Ro au optiunea de a-ti face asigurare de calatorie online; folosesc de cateva ori pe an asigurarea de la groupama, dar o iau ceva mai scumpa ca acopera si accidentarile din competitii sportive. Pana acum n-am avut niciun incident, dar better safe than sorry

      (Citează)

  2. La Generali se pot incheia asigurari incepand cu 17 RON: http://www.generalitravel.ro/produse
    In 10 minute primesti polita prin mail. Poti comanda si pentru un grup de persoane, in acest caz fiecare membru va primi un mail separat.

      (Citează)

  3. Daniel Popescu

    02/09/2013 la 2:45 PM

    La Allianz se pot face asigurari si pentru ziua in curs. “Data de astazi poate fi setata doar daca polita incepe dupa cel putin 2 ore din acest moment”.

      (Citează)

  4. Era suficient sa ma contactezi si te rezolvam :) doar sunt din domeniu.

      (Citează)

  5. am si eu o mica intrebare. calatoresc foarte des si nu am facut niciodata vreo asigurare de calatorie. la ce foloseste?

    am avut unele tari care cereau asa ceva pentru viza si atunci am scos-o pe cea cuplata cu cardul VISA sau pe cea legata de asigurarea pe care o am pe casa dar nu mi-am facut niciodata una special pentru calatorie si chiar sunt curios la ce ti-ar folosi.

      (Citează)

    • @stefan: glumești? La cât călătorești tu, nu ai avut niciodată asigurare?

      Eu mi-am făcut mereu. Am tot auzit de oameni care au avut vreun mic accident, și-au rupt ceva, au făcut apendicită, au făcut infarct, insolație, infecție alimentară etc. Dacă nu ai asigurare, plătești tu orice tratament și bănuiesc că știi cât de scumpe sunt.

      Costă cam 50 de lei pentru o săptămână de concediu, atâț am dat pentru Portugalia, dacă țin bine minte, și includea și anularea zborului și parcă pierderea electronicelor.

      Cât despre decontare, știu pe câțiva care au rezolvat cu bine totul. E bine să te asiguri la un nume mare.

        (Citează)

  6. Eu am folosit http://www.astraonline.ro/asigurari/calatorie. In anumite conditii, chiar si cei care nu se afla pe teritoriul Romaniei in momentul emiterii politei pot beneficia de asigurarea medicala de calatorie. Mi se pare util lucru in cazul in care planul initial se schimba, iar durata deplasarii creste.

      (Citează)

  7. Acopera diverse costuri pentru tratamente/medicatie/transport in caz de imbolnaviri sau accidente in strainatate. In functie de gradul de risc al tarii respective si al acordurilor intre tari, se stabileste si pretul asigurarii. daca de ex ai un accident de masina si-ti rupi o mana, asigurarea acopera toate costurile, de medicatie, ghips, operatii, costuri care pot fi destul de ridicate (desi tu trebuie sa platesti tot pe loc, urmand a-ti fi decontate ulterior pe baza dosarului, la intoarcerea in tara)

      (Citează)

  8. *util acest lucru

      (Citează)

  9. si cunoasteti pe cineva care chiar si-a recuperat banii dupa niste cheltuieli serioase? nu de alta, dar daca stau sa frunzaresc prin conditile scrise in fine print e cam acelasi lucru ca si la asigurarile atasate cardurilor VISA sau MASTERCARD: ti se promit multe dar daca ai ceva de rambursat va trebui sa te lupti cu ei.

      (Citează)

  10. Asigurarile de calatorie sint frectie la picior de lemn.
    Cum vad eu situatia:
    Merg in UE. Asa de dragul de a zice ca merg undeva.
    Reusesc sa-mi rup ceva. Merg la spital. Acolo le arat asigurarea mea, ei se uita patrat ca e in romana si zic, nema, banu jos. Acu problema e ca e foarte posibl ca “banu jos” sa insemna peste 2000 de euro. Bani pe care eu nu i-as avea la mine. Si astia ma dau pe mina vreounei autoritati ca vezi doamne nu vreau sa platesc.
    Ajung in tara totusi, dupa ce achit datoria (cumva se achita) si cer banii inapoi asiguratorului. Care imi spune ca nu se poate pentru ca o mina rupta se putea trata si in tara. Si mumu, ca vezi doamne ei nu suporta decit partea de atenuare a miinii mele rupte. Care ar costa ceva gen 50 de euro.

    Intrebarea mea: exista vreun asigurator care sa imi suporte cheltuielile direct, fara ca eu sa scot vreun ban din buzunar? Intrebarile mele catre ei nu au primit nici un raspuns, desi ceream in mod expres un raspuns clar ( da sau nu).

    Asa ca accept idei de asigurari de calatorie. Dar unele serioase, nu cele care ma obliga sa-mi vind fundul sa scot banii de tratament in speranta ca ii voi recupera in tara.

      (Citează)

  11. Acest model de Ford va fi vandut in Romania sub numele de mondeo? Banuiesc ca e vorba de noul model cu grila fata inspirata de Aston Martin.

      (Citează)

  12. Radu Apostolescu

    02/09/2013 la 8:27 PM

    Functioneaza deja la eMAG prin noul broker. A fost o perioada neplacuta si pentru noi dar a trecut.

      (Citează)

  13. jules, stefan: ba da, se plateste/deconteaza. nu e teapa. ai de facut ceva hirtoage dar nu ramii pacalit. exista var. cu decontare directa, daca te duci la un spital de pe lista lor, cu care au agreement. daca te duci la unul oarecare, se aplica varianta decontarii doar in Ro.

    acu’ evident ca nu poti abuza, ei iti trateaza doar urgenta care nu se poate amina. daca se considera ca pacientul este transportabil, respectiv ca o procedura medicala poate fi aminata pina la ajungere in Ro, atuni ai probleme daca nu faci acest lucru.

      (Citează)

  14. http://www.i-asigurare.ro/ sau poti folosi aplicatia i-Asigurare.

      (Citează)

  15. @radu: am facut o singura data, acum vreo 10 ani ca altfel nu imi dadeau viza (cred ca era Turcia pe vremea aia).

    In rest nu am facut. Mai sunt unele tari care iti cer asigurarea medicala + rapatriere pt viza si atunci le-am dat asigurarea de la VISA + una pe care o am cadou pt asigurarea mea de casa. Nu stiu care sunt conditile sau limitele de rambursare pentru asigurarile astea sau daca sunt mai bune/proaste decat asigurarile “dedicate”.
    Am avut o singura data problema, mi-am taiat piciorul urat, dar avand in vedere ca anestezie+cusut+antibiotice+calmante au fost vreo 8 Eur nu a fost nevoie de asigurare :D

    Ma uitam acum ca la VISA Premier iti ramburseaza pentru cheltuieli medicale pana la 155.000 Eur. cel putin asa promit :D

    uite aici un comparativ pentru asistenta medicala
    http://www.visa.fr/je-suis-particulier/le-comparatif-des-cartes-visa/assistance.aspx

    si pentru asigurari
    http://www.visa.fr/je-suis-particulier/le-comparatif-des-cartes-visa/assurances.aspx

      (Citează)

    • @stefan: alea sunt pachete diferite, da. Și eu am ceva atașat unui Mastercard Gold. Și tot îmi fac o asigurare suplimentară, costul ei este neglijabil față de cât costă oricum excursia.

        (Citează)

  16. salut
    poti sa iti faci asigurarea de calatorie cu cel mai mic pret online pe http://www.onerca.ro/asigurare-calatorie.html

      (Citează)

  17. eu imi fac de fiecare data

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus