un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O societate tot mai urâtă

5 Sep 2013  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

copil_chinaUn copil de 6 ani din China a fost răpit, i-au fost scoși ochii și a fost abandonat trei ore mai târziu.

Scopul: traficul de organe. Sute de mii de oameni au nevoie de transplant de cornee, dar există prea puține organe obținute pe cale legală. Așa că cei cu bani apelează la astfel de metode, mai ales în haosul unei țări atât de mare și cu o populație de peste un miliard.

Totuși, spre asta ne îndreptăm ca societate? Spre distopia din filmele apocaliptice, unde cei bogați fac legea și poliția e neputincioasă în fața unui val mult prea mare de crime?

sursa: Digi24.ro

    11 comentarii

  1. Ba nu, societatea e la fel. Acum e doar mai usor sa afli realitatea.

      (Citează)

  2. Nu stiu daca statistic se inmulteste numarul de infractiuni violente, dar tind sa cred ca o data cu evolutia societatii nu. Dar informatia circula mult mai usor, iar publicul e avid de stiri de genul asta, asa ca sunt doar mai vizibile.

      (Citează)

  3. o mizerie de tara

      (Citează)

  4. eu citisem acum cateva zile despre chestia asta dar din cate am inteles gasisera ochii pe camp langa copil si erau intacti, ziceau deci ca nu aveau o explicatie. dementa totala, te intrebi in ce hal trebuie sa ajungi ca sa poti face asa ceva.
    apropo, va mai aduceti aminte de povestiile de dupa Revolutie cu traficul de organe si copiii omorati pentru organe?

    @goe: imi plac baietii care probabil nu au depasit niciodata granitele Romaniei dar isi dau lejer cu parerea despre o tara intreaga de la distanta. cam asa fac si majoritatea strainilor cand vorbesc de Romania.

      (Citează)

  5. Nea Caisă are cel mai mișto punct de vedere dintre toate.

    Știți bătrânii care ne spuneau că pe vremea lor nu erau atâtea boli, nu era cancer, nu era SIDA, etc? Poate nu erau. Dar poate și dacă erau, nu aflau despre ele.

      (Citează)

  6. Da, e mai ușor acum să afli știrile. În plus, violența și ciudățenia întâmplării a făcut sa ajungă știrea mai repede la noi. Însă sigur societatea nu mai e la fel. Societatea și tipologia crimelor se schimbă odată cu tehnologia și cu nevoile locale la un moment dat.

    @stefan: mi-aduc aminte că zvonul cu traficul de organe circula și înainte de decembrie 89 (nu i-aș zice revoluție).

      (Citează)

  7. Fix cum zice nea caisă. Lucruri oribile se întâmplsu şi în trecut, doar că nu existau canale pentru a fi mediatizate.

      (Citează)

  8. @ stefan: ma refeream la tara asta in care ne facem veacul…m-am grabit si nu am specificat corect

      (Citează)

  9. @goe: my bad ;)

      (Citează)

  10. Niște barbari. La fel ca ăștia de aici http://www.youtube.com/watch?v=3ISSgupUtpU

      (Citează)

  11. Bai, voi sunteti tampiti ?! Nu ne indreptam naivilor, DEJA SUNTEM O SOCIETATE DE CRIMINALI SI DE RETARDATI CARE SUNT OBSEDATI DOAR DE BANI !

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus