un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce mi-a plăcut de la IFA Berlin #1

5 Sep 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

samsung_galaxy_gearNu sunt la IFA Berlin (plec în Grecia peste câteva zile), nu le văd cu ochii mei, dar vă pot spune părerea mea despre noutățile lansate:

Ceasul Samsung Galaxy Gear
Nu m-a impresionat și, așa fără să-l butonez cu mâna mea, nu cred în succesul său. Spun asta și pentru că am un ceas Sony SmartWatch și după prima zi de purtat la mână m-am convins că încă nu suntem pregătiți pentru a dezvolta așa ceva.

Bateria lui Gear ține 25 de ore, deci este încă un dispozitiv ce trebuie reîncărcat zilnic. Design-ul este tineresc, dar prea “plasticos” pentru gustul meu. Și aplicații pe ceas? Abia mă descurc pe un ecran de 3,5 inchi, darămite pe unul de 1,6 inchi? Poți vorbi direct la ceas? Asta mai lipsea! Costă 300 de dolari? Parcă-l văd la noi la 1600 de lei în magazine, deși e compatibil doar cu câteva telefoane Samsung.

Singurul amănunt care-mi place este camera foto integrată în ceas: la câte fotografii pe ascuns fac eu, mi-ar fi utilă. Și să nu mă înțelegeți greșit. Aș vrea un ceas care să-mi spună și vremea, să-mi arate notificările, să-mi indice cât de repede merg cu bicicleta și altele asemenea. Dar nu avem încă tehnologia pentru așa ceva. Nu vreau încă un dispozitiv pe care trebuie să-l încarc în fiecare seară și, dacă uit asta, să rămân fără ceas a doua zi. Nu vreau un dispozitiv care să-mi consume suplimentar bateria telefonului pe bluetooth. Mai avem până la momentul în care un astfel de ceas va fi cu adevărat util. Momentan este distracție de-o zi, ceva cool de arătat prietenilor, dar pe termen lung nu cred că mă poate convinge.

Samsung Galaxy Note III
Îmi place carcasa cu imitație de piele pe spate (aș fi aplaudat-o dacă avea piele veritabilă). Cred că se simte mult mai bine în mână și asigură o aderență suplimentară. Apreciez și carcasele și accesoriile colorate, precum și noile gesturi cu S Pen-ul. Aici e tăria telefonului, în S Pen și în rapiditatea sa extraordinară, în procesorul quad-core Snapdragon S800 la 2,3 GHz și 3 GB de memorie RAM!

Aplaud și ingineria Samsung, care a mărit dimensiunea ecranului de la 5,5 la 5,7 inchi, păstrând însă dimensiunile totale ale telefonului la cele ale lui Note II. Ba chiar i-am micșorat grosimea cu 1,1 mm, acum având 8,3 mm. Ca tehnologie, Note III pare o realizare de excepție.

Problemă: Note III filmează 4K, deși eu încă nu am văzut un telefon care sa filmeze clasicul Full HD fără efecte de rolling shutter și fără un frame rate mult micșorat în anumite momente.

4K, adică 3840 x 2040 pixeli, cam ce-ar însemna? Că-ți umple 32 GB de memorie în 15 minute? Chiar vreau asta de la un senzor de câțiva milimetri?

Ultrabook-ul Asus UX301 cu carcasă din sticlă Gorilla arată încredibil de bine – video aici.

Sony Xperia Z1 este un telefon foarte performant, cu procesor Snapdragon 800 (cel mai rapid în acest moment) rulând la 2,2 GHz. Are o baterie de 3000 mAh și cameră foto de 20 megapixeli. Ecranul este de 5 inchi, carcasa este din aluminiu cu protecție IP58 la praf și apă, adică poți să te scufunzi cu telefonul. Nu-i rău deloc și s-ar putea să le crească mult cota de piață.

În rest, acum în prima zi s-au mai anunțat:

  • Sony FDR-AX1, cameră video consumer ce filmează 4K
  • Sony Vaio Tap 11, prima lor tabletă cu Windows 8
  • LG și Samsung au adus noi electrocasnice mai deștepte
  • Lenovo a lansat noi ultrabook-uri în seriile T, S și X, cu autonomie de până la 17 ore
  • Panasonic are un nou televizor 4K și electrocasnice.

    8 comentarii

  1. tie ti-ar trebui o camera pe varful pantofului :)

      (Citează)

  2. Legat de ceas, Pebble e la jumătate de preţ şi (părerea mea) mult mai bun.

      (Citează)

  3. http://www.sonymobile.com/us/products/accessories/smartwatch/specifications/

    inovatie , ce sa mai …
    asta e de cativa ani pe piata si face acelas lucru …

      (Citează)

  4. m-am oprit după al doilea paragraf. radu, de ce scrii articole beat? http://i.imgur.com/g67HMrI.png

      (Citează)

  5. Ceasul de la Qualcomm, Town a fost mult mai reușit si probabil mai ieftin ;) mi-a lăsat o impresie foarte plăcută, si abia aștept sa vad când si la ce preţ apare.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus