un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Naufragiat pe o insulă fără net (P)

16 Sep 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

L-ați văzut în reclamele TV pe ciobanul Ghiță și pe omul cu florăria digitală și cum îi ajută pe ei netul. Vodafone vrea să strângă mai multe astfel de istorisiri pe site-ul www.romaniiauinitiativa.ro, unde cele mai interesante vor fi premiate, și m-au rugat să spun și eu una. Ocazie perfectă pentru a vă spune fix ce-am făcut aceste zile.

Sunt în acest moment în Grecia, pe insula Rhodos, un loc superb pentru concedii și odihnă. Minunat din toate punctele de vedere, mai puțin accesul la Internet pentru a ține legătura cu prietenii, cu grupul de pe blog și cu munca.

Pentru că, oricât aș vrea să decretez că de astăzi sunt în concediu, munca nu se oprește niciodată. Întotdeauna e cineva care are nevoie de tine, întotdeauna este o informație pe care doar tu o ai și cei rămași la job o cer, ceva care “arde” și tu trebuie să-i fii pompierul. Sigur știți despre ce vorbesc; dacă nu, vă invidiez.

Și cum suntem mai interconectați ca niciodată, lumea se așteaptă să fii întotdeauna “la butoane”, indiferent că ești în plecat Bucovina, în Paris sau într-o insulă din arhipelagul dodecanez.

Ce faci când nu ești conectat, cum am pățit eu aici, dar lumea se așteaptă să fii? Ce faci când primești telefoane care-ți spun că ai ceva pe email, că e nevoie de un fișier pe care poate-l ai tu, că e nevoie de niște informații la care trebuie să dai tu forward mai departe? Ce faci când vrei ceva simplu precum să pui niște poze pe blog sau să uploadezi un timelapse pe blog, după ce te-ai trezit, ca mine, la ora 6 dimineața pentru a surprinde răsăritul deasupra mării? Sau, cum am pățit tot eu, un email te anunță că au ajuns în stoc produsele pe care ai setat o alertă de informare, iar altul că trebuie să mai licitezi ceva pe eBay, că te-a depășit altul?


CITEȘTE AICI CONTINUAREA!

Ai și tu o poveste personală? Te ajută Internetul în activitatea ta? Împărtășește experiența personală pe Românii au inițiativă și poți câștiga telefoane mobile și servicii Vodafone.

    2 comentarii

  1. bine totuşi că ciobanul Ghiţă e fericitul care are internet în vârf de munte şi electricitate să-şi tot încarce telefonul. numai cine n-a fost în vârf de munte cam pe acolo pe unde pasc ciobanii oile nu ştie cât de inutil devine telefonul. singurul lucru util e că poţi să suni la 112

      (Citează)

  2. @cosmin

    Cum adica inutil? Isi pierde din utilitate in functie de pozitie sau cum?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus