un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Începe construcția pasajului subteran de la Piața Presei

4 Sep 2013  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

pasaj_expunere_16Sunt sigur că ați văzut știrea despre aprobarea construirii pasajului rutier subteran de la Piața Presei, adică se întră în subteran la Fântâna Miorița și se iese pe Kiseleff sau pe Mărăști. Lucrarea costă 18 milioane de euro, câștigătorul licitației este deja ales și lucrările ar putea începe în toamnă, având un termen de execuție de 18 luni.

18 luni, you say? Acest articol apare pe 4 septembrie 2013. Ne revedem 18 luni mai târziu, adică în martie 2015, ca să vedem stadiul lucrărilor. Nu de alta, dar mai e un pasaj suprateran pe Mihai Bravu care trebuia finalizat prin 2011 și din 2012 nu s-a mai lucrat deloc la el, fiind cam 30% gata.

Vă invit în comentarii să estimați luna și anul finalizării pasajului de la Piața Presei. Când o fi gata, dacă vor mai exista atunci Internet și bloguri :P, cel care a nimerit-o cel mai bine va câștiga stima mea.

Apropo, în opinia mea pasajul este inutil acum. Mai bine direcționau banii spre finalizarea legării autostrăzii A3 în Petricani, care ar prelua foarte mult trafic din DN1. Utilitatea pasajului nu poate fi corect estimată acum din moment ce construiești în paralel o autostradă.

Dacă vreți să citiți ceva interesant, deschideți documentul acesta PDF de pe site-ul Primăriei, dați la pagina 37 șî citiți începând de acolo secțiunile despre consultarea publică privind proiectul și stenograma unei ședințe de dezbatere publică. Veți vedea că există oameni care ne țin partea (Roxana Wring, Nicușor Dan), reprezentanți ai unor asociații sau organizații, dar prea puțin și prinși în jungla de proceduri și “studii” efectuate de primărie.

sursa și asigurări de la Oprescu: hotnews.ro

    7 comentarii

  1. Pasajul nu e o prioritate. Ar trebui largita centura si asteptata finalizarea legaturii cu autostrada.

      (Citează)

  2. Pasajul o sa fie finalizat in iunie 2016 inainte de alegerile la Primaria Bucuresti.

      (Citează)

  3. Pentru pasajul Mihai Bravu s-a ales de curand constructorul care va continua lucrarea, este vorba despre Astaldi care a lucrat si la pasajul Basarab. http://bit.ly/19cmVvg

      (Citează)

  4. Previziune exactă: pasajul de la Casa Scânteii va fi gata exact la pulivară. Se știe din popor că pulivara pică de obicei cu puțin înaintea primului tur de scrutin pentru niște alegeri locale/generale.

      (Citează)

  5. @radu pastele cailor e la inaltare :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus