un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Buturuga mică răstoarnă proiectul mare și ideea bună

12 Sep 2013  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

suveniruri_romania_05Mi se pare atât de trist cum mari proiecte de la noi se blochează, fix ca-n vorba tradițională, înecate la mal din lipsa unor chichițe. Să vă dau câteva exemple reținute de-a lungul timpului:

Trotuarul rulant, electric, dintre Gara de Nord și Gara Basarab a fost construit acum un an și a costat 3 milioane de euro. Nu a funcționat niciodată pentru că, atenție, nu a fost semnat un contract pentru alimentarea lui cu energie electrică.

Au cercetat unii rachetele anti-grindină, funcționau, ne mândream cu ele. Primavara asta o grindină a distrus recoltele chiar din zona în care erau instalate rachetele pentru că nu a fost semnat și un contract cu operatori de tragere. Adică sunt rachetele acolo, dar trebuie cineva care să știe cum să le lanseze într-un nor periculos, că nu le aprinzi fitilul de sub ele ca-n desene animate. Un mic detaliu care le face să stea și acum degeaba.

Autostrada A3 Ploiești-București e bună și frumoasă, dar e greu să ajungi la ea fiindcă îi lipsește o porțiune de 6 km dintre Șoseaua de Centură și Șoseaua Petricani. A3 a fost inaugurată în iulie 2012; bucata lipsă trebuia finalizată în aprilie 2013, iar acum a fost amânată pentru… pentru?… 2015!

Arena Națională. Frumos stadionul, dar nimeni nu s-a gândit că gazonul trebuie iluminat și încălzit bine, așa că-l schimbă periodic pe sume mari. Bonus, primăria trebuia să găsească o firmă care să-l opereze în concesiune, dar încă nu s-a întâmplat asta.

S-a făcut ditamai podul Calafat-Vidin, dar drumul care duce acolo este plin de gropi.

sursa: aia cu trotuarul din gară e genială, o găsiți pe Digi24.ro

    10 comentarii

  1. mai ales primele 2 exemple nu se potrivesc cu proverbul. Ele sînt etape precise în construcția “carului” si nerezolvarea lor e semn de totală incompetență și prostie. Ce, alimentarea electrică vine din cer?

    Proverbul s-ar fi aplicat dacă apărea o chestie externă și independentă, care să blocheze proiectul…

      (Citează)

  2. Explicatia e foarte simpla : numeste te rog 2 ministri competenti-din ministere diferite- care au activat in ultimii 4 ani

      (Citează)

  3. Azi in Caracal, maine in toata tara…

      (Citează)

  4. Deci trotuar electric era chestia din Gara de Nord. Mereu cand ajungeam la Bucuresti ma tot uitam sa vad ce este si nu ma prindeam.

      (Citează)

  5. Ma uimeste tara aceasta pe zi ce trece cu niste lucruri apsolut stupide si ne gandite bine . Daca tot faci ceva dul pana la capat nene nu sta mii de ani pana acel lucru finalizat 80% sau pote mai putin/mult dar nu 100% si se uzeaza . Ne trebuie conducatori intalepti nu dinaia care dorm in parlament :D

      (Citează)

  6. sau eu: as putea sa studiez mult mai mult despre cum se sta degeaba pe o plaja in Bali, dar imi lipseste finantarea.

      (Citează)

  7. Va dati seama ca suntem CEA MAI PENIBILA SI JALNICA SI PATETICA tara de pe Terra , nu ?!

      (Citează)

  8. @darius, este simplu de inteles : TOTI POLITICIENII SUNT PROSTI CA NOAPTEA, si pe langa asta, NU LE PASA DECAT DE BUZUNARUL PROPRIU si atat. Eu sper ca nu mai exista retardati care sa creada altceva, nu ?!

    Uite de asta suntem atat de penibili…. MI-E RUSINE CA SUNT ROMAN…..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus