un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Una subtilă din politică

24 Aug 2013  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

ponta_zambindUna din politică: dacă urmăriți știrile știți că trebuie propus de către PNL un nou ministru al transporturilor și se zvonea că va fi Nini Săpunaru. Tot ca zvon se aude că Ponta n-ar accepta propunerea și le-a cerut liberalilor să propună pe altcineva.

Ei bine, Crin Antonescu a declarat public că Ponta nu avea cum să-l refuze pe Săpunaru deoarece PNL-ul nu i-a trimis încă premierului propunerea lor oficială, ca acesta să poate face un refuz la fel de oficial.

Păi de ce? Adică cei doi lideri USL își vorbesc doar prin corespondență oficială? Că acum ceva vreme țin minte că Ponta spunea că se consultă des cu Crin, direct telefonic, vorbind zilnic despre diverse probleme și cum trebuie abordate ele.

Ar fi fost deci foarte logic și normal ca Ponta să-l sune pe Antonescu și să-i spună “băi Crin, aud că-l propuneți pe Săpunaru, dar nu-i bine, uite de ce… Veniți și voi cu altă propunere”. Nu se mai întâmplă așa? Își vorbesc acum doar pe fax, cu număr de ieșire și ștampilă?

Doi la mână, cum se face că nu există nici o propunere curată pentru astfel de posturi înalte din guvern? Silaghi e bănuit de mită și fusese și altă dată implicat în chestii controversate. Nini Săpunaru era șeful vămilor în perioada Țigareta și a traficului cu petrol. Se reciclează aceiași miniștri, aceiași oameni controversați din trecut. Chiar nu-i nimeni în USL (și în PDL, de altfel, ca să nu mă acuzați că-s băsist) care să fie nou-venit în sistem și nepătat?

    4 comentarii

  1. “Chiar nu-i nimeni în USL (și în PDL, de altfel, ca să nu mă acuzați că-s băsist) care să fie nou-venit în sistem și nepătat?”
    Din păcate, nu, sunt o clică reciclabilă pe posturi, coruptă şi nepotistă, paralelă cu interesele României!

      (Citează)

  2. 1. Tot n-ai priceput cum merge treaba. Ambii sunt doar portavocile găștilor din partid. Sunt doar ăia cu mai puține pete și care pot să dea bine la televizor. Deciziile sunt luate de grupuri. Ce se întâmplă acum se numește negociere și e cea mai rapidă metodă de a-i informa pe toți din grup.

    2. Oameni noi nu există din multe motive:
    – mulți dintre ăia care vor mai mult de la viață au cedat propagandei și au plecat “într-o țară care să-i merite”
    – mai toți au crescut în cultura “ciupelii” după cum lesne vedem la Bac așa că nu e nici o problemă să ai un plagiator dovedit ca prim ministru, un marinar ca președinte și un nimeni cu acte ca potențial viitor președinte
    – ăia care ar avea priză la public și care chiar dacă nu ar fi ușă de biserică, totuși nu ar fi penibili ca ăștia de se tot perinda prin ministere, se țin departe de haznaua care e politica

    În final, ca să dispară ăia, cineva trebuie să aibă curajul să li se opună și să-i dea la o parte cu forța. Până și tu scrii că nu ești băsist, adică vrei să te aperi de niște posibile atacuri din partea unor unor idioți spălați pe creier de o televiziune coruptă. O fi politica plină de căcat dar din păcate nu se o să spele singură niciodată.

    PS: nu, nici eu nu fac nimic pentru a îmbunătăți situația și mă țin departe de toate astea, dar măcar recunosc

      (Citează)

  3. Mai exista om politic care sa nu fie patat? Ministerul Transporturilor este unul teoretic cu foarte multi bani…sau de unde se pot scoate foarte multi bani. A se vedea autostrazile si drumurule construite cu muuulti bani pe Km. Normal ca nu o sa puna un tinerel si cauta sa puna tot un om care sa fie usor de manipulat, care mai stie cum merg lucrurile cu spagile si contractele…

      (Citează)

  4. Dacă e nepătat nu e bun, nu poate fi santajat/controlat

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus