un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ia-ți șofer!

1 Aug 2013  ·

AUTO, GÂNDURI  ·

22 comentarii

Am auzit toate glumele posibile, dar ce n-a zis nimeni în cazul acelui afacerist cu Bentley distrus de tren este că dincolo de un anumit nivel de avere și afaceri trebuie să ai șofer personal.

Da, trebuie! Nu-i un moft, e o necesitate. Ești mare om de afaceri, vorbind toată ziua la telefon, trimițând emailuri, analizând cifre și luând decizii cruciale pentru afacerile tale și pentru zecile sau poate sutele sau miile de angajați pe care-i ai? Atunci angajează-ți un om care să conducă mașina pentru tine, ca să îți aloci toată atenția posibilă către bani, afaceri și decizii.

Un om ce învârte milioane nu are de ce să-și conducă singur mașina. Acesta-i adevărul. Ai lucruri mai bune de făcut decât să cauți parcare într-un oraș aglomerat, să te uiți nerăbdător când se pune verde ca să-l claxonezi pe leneșul din față, să vorbești la telefon, devenind astfel neatent la trenul ce se apropie. Nu este normal să pierzi timpul cu traficul orașului și problemele acestuia.

Despre un alt om de afaceri, șef peste o companie medie, auzeam că are mai mulți șoferi ce lucrează în schimburi, astfel încât este mereu unul la dispoziția sa. Și asta nu pentru că în toiul nopții ar fi avut brusc chef de o shaorma, ci pentru că urgențe apar mereu, la fel și întâlniri scurte, în diverse locuri, pentru a discuta oportunități de afaceri.

Eu sunt dezamăgit de câte ori aud de câte un mare bogătan care-și conduce singur mașina, eventual vreo mare limuzină făcută de la început pentru șofer și confort maxim pe locurile din spate. Înseamnă că nu-i eficient.

bentley_1

    22 comentarii

  1. taranism in cel mai curat stil.

      (Citează)

  2. Tind sa te contrazic din cateva motive:
    – Gigel ala care conducea masinoiu de lux nu are asa multe afaceri, majoritatea au fost facute cu statul si deci sunt afaceri sigure.. nu ii e teama ca trebe sa vb la telefon imediat ca sa nu piarda bani.
    – Legea si aparatorii ei in Romanica nu se aplica baietilor astora. Tu chiar crezi ca Becali isi cauta loc de parcare? =)) Sau ca il opreste ceva sa vb la telefon in timp ce conduce? Stii cati vad eu d’astia zilnic? Tone! Si au Logan!
    – Crezi tu ca nenea ala a fost neatent cand a depasit coloana si a trecut printre bariere ca sa fenteze trenu? Poate in desene animate… Stia clar ce face si cu singuranta nu era prima data.

    Nu toti afaceristii din Romanica sunt cu adevarat “oameni de afaceri” in stilul Dallas! :P

      (Citează)

    • @sya.android: când n-ai unde să o lași nici în față, tot trebuie să găseșți parcare. Și măcar nu vorbești la telefon sa dea trenul peste tine.

        (Citează)

  3. Totusi, oricati soferi ai avea, nu cred ca iti iei bentley continental gt ca sa il conduca altcineva. Desigur ca in romania nu se va intelege niciodata conceptul de masina sport, limuzina, sofer si om de afaceri.

      (Citează)

  4. moda asta proasta a inceput-o gigi

      (Citează)

  5. Tiriac a zis bine: in Romania sunt foarte multi oameni cu bani si foarte putini oameni de afaceri.

      (Citează)

  6. Eu vreau sa n-aiba si sa mearga doar pe linia de tren pana ramanem fara ei. Sunt prea putini care inteleg luxul si care au ajuns acolo prin mijloace proprii si munca.

      (Citează)

  7. da, trebuia sa aiba sofer, ca sa moara si ala ca eroul odata cu el. astia daca ar avea soferi, i-ar mana ca pe caii de curse:

    “-Ce faci ma? De ce te-ai oprit in spate la prostii astia?
    -Vine trenu’ sefu. Stam la bariera.
    -Ce ma? Da-i ma, du-te-n p…a mea. Eu stau ca bou’ la bariere? Sunt un greu, ce dracu’?!
    -Da sefu, am inteles. Vruuuuuuuuuummmmmmmmmmm…………tuuuuuu…tuuuuuuuuuuuu…..baaaaaaauuuuummmmmmmmmm”

      (Citează)

  8. De aici pleacă şi greşelile unor jurnalişti auto care testează confortul locurilor din faţă pentru oamenii de afaceri, în loc să facă asta cu cele din spate.

      (Citează)

  9. Pai omul era sofer profsionist. Avea A, B, C si D luate in 2005.

    Ma intreb in ce judet a luat toate categoriile alea.

      (Citează)

  10. Ce ma Radule, esti nebun ?! Se intampla si la noi un lucru bun, adica mor bogatii care au facut bani din fraude si furaciuni, si tu vrei sa scazi rata lor de mortalitate ?! CE AI MA, ESTI MASOCHIST ?!

    Lasa-i frate sa moara !!! Eu de-abia astept sa aud de urmatorul !!!

      (Citează)

  11. Vreau sa lamuresc naivii, vad ca mai sunt multi in Romania :

    – Noi nu avem OAMENI DE AFACERI adevarati, cu viziune, cu ratiune, daruire si respect pentru bransa. NOI AVEM DOAR PULIFRICI PUPINCURISTI, si analfabeti notorii care au facut banii din tot felul de mismasuri !!!

      (Citează)

  12. @Alin: seful tau e sarac?

      (Citează)

  13. Nu. Toti sefii sunt bogati. De ce ? Fiindca au SCLAVI care le produc lor bogatia. Orice amarat de patron de magazin ABC isi ia Q7 si isi face vila cu piscina.

      (Citează)

  14. @Alin: nice trolling sir.

      (Citează)

  15. Tu chiar crezi ca ala stie sa trimita mail de pe telefon ? E o confuzie aici intre oamenii de afaceri pe bune si parvenitii de teapa celui cu Bentley care facuse un obicei sa treaca printre bariere.

      (Citează)

  16. @ipo, esti cretin sau esti doar prost ?! Ai vazut tu patron in Romania care sa nu faca ce am scris eu ??? Sau te simti cu musca pe caciula ???

      (Citează)

  17. @radu, intr-un fel da. Ramane mai mult aer de respirat pentru noi restul. Iar statistic, e o probabilitate mare ca acei calatori sa fie niste nemernici care nu merita sa traiasca, asa fiind majoritatea romanilor…deci….

      (Citează)

  18. @radu, intr-un fel da. Ramane mai mult aer de respirat pentru noi restul. Iar statistic, e o probabilitate mare ca acei calatori sa fie niste nemernici care nu merita sa traiasca, asa fiind majoritatea romanilor…deci….

    Hai, baietii cu bani, care urmati la rand ?! Urmatorul, mana sus !

      (Citează)

  19. Punem toti mana de la mana sa cumparam un tren ?! Macar o locomotiva….

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus