un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Socialismul va distruge țările vestice

20 Aug 2013  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

Francezii mi se par nebuni cu socialismul lor. Au atâtea protecții sociale, atâtea legi ce acordă ajutoare bănești și alte înlesniri categoriilor defavorizate, disponibilizaților, șomerilor, gravidelor, mamelor, tinerilor șamd încât țara lor pare un paradis în care, dacă ți se întâmplă ceva rău, statul are grijă de tine până îți revii.

Îi admir pentru asta, dar în același timp cred că acest socialism va sta la baza căderii lor și al altor țări dezvoltate din vest. Sunt legi bune, dar în lumea modernă imigrația este foarte mare și toți profită de bunăvoința acestor țări și de condițiile bune pe care le pun la dispoziție.

Din acest motiv se estimează că în 2050 vor mai mai mulți negri decât albi în Marea Britanie, de asta Franța e plină de arabi, de asta migrează toți spre vest.

Cel mai tare exemplu l-am auzit zilele trecute: după ce a desființat o tabără ilegală de romi, prefectul regiunii Lyon a fost obligat de un tribunal să le găsească urgent adăpost sau, dacă nu poate, să le dea 75 de euro de persoană în fiecare zi. Pentru că francezii sunt buni la inimă și socialiști și nimeni nu e lăsat de izbeliște, fără un adăpost deasupra capului.

75 de euro pe zi, de persoană! E imens. E ca și cum ai primi aici 1500 de euro salariu lunar, dar pentru banii aceștia muncești zdravăn. În Franța, e suficient să stai cu japca într-o tabără neautorizată (există vreunele autorizate?) și să te dea cu forța afară de acolo.

În acest condiții, îi înțeleg pe extremiștii francezi care spun că astfel de decizii doar vor aduce și mai mulți romi și alte neamuri de imigranți în țara lor, din moment ce le dau bani de pomană.
2012_09_09_turn_eiffel_sena

detalii: LeFigaro.fr

    16 comentarii

  1. mai bine sa le dea frantujii decat sa le dam noi.

      (Citează)

  2. Problema protectiei sociale excesive se muleaza pe cea a descurajarii muncii si initiativei private. Succesul suprem al socialismului! Ceea ce nu inteleg este pomana sociala pentru non-cetateni. In esenta imigratia nu e un lucru rau, cel putin din unghiul economic, un pic de sange proaspat in forta de munca nu strica in nicio tara. Sa vada si francezul cum congolezul munceste de doua ori mai mult pentru acelasi salariu. Dar in momentul in care tii pe spinarea francezilor si a imigrantilor care muncesc si platesc taxe si asigurari solciale panarame care stau in fund si asteapta pomana, e evident ca ai o problema. Si astia pe desupra nici nu te voteaza, ca n-au drept de vot.

      (Citează)

  3. Lasa sa le dea iei bani si sa ramana majoritatea acolo, sa nu se mai intoarca in tara ca suntem satuli de interlopi, clanuri si camatari.

      (Citează)

  4. Nu e o problema sa se faca protectie sociala cand statul are monopol si valorifica resurse ale tarii. Mi se pare normal sa se imparta echitabil si sa se regaseasca in nivelul de trai al tuturora.

    Dar problema in aceste state socialiste este ca se imparte ceea ce a facut privatul nu statul. Daca e ca in Romania, statul nu reuseste sa nu piarda dar sa faca profit.

      (Citează)

  5. Pana la urma nu vor avea incotro si vor mai strange din buci. Si atunci cei care se vor integra vor ramane iar restul…reia migratia.

      (Citează)

  6. Hahaha… cand noi n-avem pic de protectie sociala, nu avem ce manca, etc, ne f**e grija de francezi sau de vest europeni. Stai tu calm ca ei o s-o duca bine si peste 100 de ani, in timp ce la noi nici nepotii nostrii n-o s-o duca cu mult mai bine decat acum.

    Citeam pe cnn de cele 29 de ore cat lucreaza in medie olandezul pe saptamana si comparam cu cele 40 – 42 din Ro (da stiu, de fapt cele 40 de ore de la noi inseamna tot vreo 30 de ore efectiv lucrate).

    Nivelul asta ridicat de trai aduce forta de manca ieftina in tara si pana la urma sunt castigati.

      (Citează)

    • Germania È™i FranÈ›a sunt în acest moment motoarele economiei europene È™i întreÈ›in câteva alte state. Dacă pică acestea două, e de rău pentru toÈ›i. Trăim într-o lume puternic conectată (dovadă criza venită spre est după ce au picat câteva bănci în state), nu mai suntem țări independente în adevăratul sens.

        (Citează)

  7. ba nu. Coreea de nord e independenta si e cul. poti sa te muti acolo daca nu-ti mai place in Europa. numai bine, faci si un review la tableta aia noua a lor.

      (Citează)

  8. O sa se faca coada la somaj in Franta, Olanda, Germania daca primim drept de munca din 2014.

    Dar parca aud: CE VRETI MAAAAA????

    UE, luati de aici multa UE

      (Citează)

  9. Ce nu prea au inteles teoreticienii socialismului (dar au intuit bine politicienii care il practica) este faptul ca oamenii in general nu prea doresc sa fie egali intre ei (nici nu este posibil) desi accepta aceleasi reguli, teoretic egale pentru toti. Celui care munceste si produce nu ii pica bine sa vada cum o buna parte din munca lui e cheltuita pe intretinerea altora (justificat sau nu). Pe de alta parte, politicienilor le convine de minune, pentru ca au la dispozitie o masa mare de votanti care depind de politicieni. Practic, in multe cazuri, protectia sociala se transforma intr-o mita electorala pentru intreaga natie. Problema e ca cineva trebuie sa si plateasca mita aia – politicienii sigur nu, asistatii social nu au de unde…

      (Citează)

  10. Cele mai prospere tari din europa, cele din scandinavia, sunt puternic socialiste si nu au nici o problema din cauza asta. De asemenea au si legi ale imigratiei mult mai stricte, si isi permit sa le aiba asa pt. ca ele istoric nu au un imperiu colonial in spate. Problema frantei, angliei, spaniei nu sunt tiganii (sau ro & bg) ci milioanele de necivilizati stransi de prin fundul africii, asiei sau americii de sud inca din anii ’60-’70. Gandeste-te ca doar nigeria are vreo 170 de milioane, mult mai mult decat ro&bg&albania+ciorex locali. Ca sa nu mai vorbim de india si pakistan. Iar pe maimute nu le poti educa nici cu biciul (vezi US) si nici la a saptea generatie de cand ajung la civilizatie. Spre comparatie copii si nepotii romanilor plecati in diaspora peste ocean in ’70 si ’80 deja nu mai vorbesc romana.

    Exista mereu un revers al medaliei si totul se plateste mai devreme sau mai tarziu.

      (Citează)

  11. Boris, ai fost in Suedia sau Norvegia recent? E plin de imigranti, f multi arabi, tineri mustaciosi care se declara copii ca sa primeasca alocatii si culmea, chiar le merge. S-au prostit si nordicii.

      (Citează)

  12. Gogu, dap anul asta in norvegia, suedia si islanda si da apar si acolo diversi dubiosi, dar totusi nivelul de trai e mult mai ridicat acolo, la fel si immigration control.

    Dar tu ai fost in Marseille, east london (sa zicem whitechapel) sau chiar barcelona sa vezi ce inseamna plin de imigranti? Poftim o poza aleatoare dintr-o zona centrala a londrei: http://farm4.staticflickr.com/3343/3200686865_0fb703e248_o.jpg (observa nu doar vietuitoarele din poza ci si firmele).

    Daca ar fi vorba ca imigratia apare doar cand exista o diferenta intre nivelul de trai din doua zone atunci si romania ar fi plina de africani, asiatici, sud americani etc. Imigratia apare ca raspuns la anumiti factori istorici si are efecte devastatoare asupra civilizatiei atunci cand are loc dinspre “maimuta-land” catre “west-land”. Deci ca sa revin on-topic socialismul ar duce-o mult si bine (si mai bine pentru societate) daca s-ar rezolva problema rasiala.

      (Citează)

  13. Din pacate Franta este pe un trend descendent al economiei. Somajul creste, exporturile scad, exodul celor bogati continua, etc…

    Partea cea mai proasta este ca nu vad cum se poate schimba acest lucru. Socialisti au ajuns la putere tocmai datorita “pomenilor”. Se pare ca dreptul de vot acordat tuturor, chiar si celor care nu muncesc, care nu contribuie la bugetul statului, nu este un lucru prea bun…

    Democratia costa bani, multi bani…

      (Citează)

  14. Si Hitler ii tinea in tabere, dar unele organizate. Pe pariu ca unii il regreta pe el si solutia lui finala.

      (Citează)

  15. Dacă e aşa, de ce au putut francezii să trimită rromi înapoi în România? Şi să susţină acea campanie împotriva lor?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus